Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zane Tamane pievienojas slavenākajam Polijas klubam "Wisla"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zane Tamane pievienojas slavenākajam Polijas klubam "Wisla"
Zane Tamane 25. maijā Rīgas arēnā saņēma 2012. gada labākās Latvijas basketbolistes balvu
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Zane Tamane noslēgusi vienas sezonas līgumu ar divdesmitdivkārtējām Polijas čempionēm, Krakovas basketbola klubu “Wisla Can-Pack”, sestdien, 25. maijā, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja spēlētāja.

2013. gada sezonā Tamane otro reizi pārstāvēja Orenburgas klubu “Nadezhda”, palīdzot komandai izcīnīt bronzas medaļas Krievijas čempionātā. Orenburga piedāvāja centra spēlētājai jaunu līgumu, tomēr basketboliste no šīs iespējas atteicās, sestdien Sportacentrs.com pastāstīja Lietuvas valstsvienības galvenais treneris Aļģirds Paulausks.

Tamanes jaunā izvēle apstājās pie slavenākā Polijas kluba “Wisla Can-Pack”, kurš 2012. gadā spāņu treneru Hosē Ernandesa un Hordi Aragonesa vadībā iekļuva Eirolīgas “Astoņu Finālā”. Sezonu iepriekš Krakovas sastāvā par Polijas čempioni kļuva Gunta Baško-Melnbārde.

Sestdien Zane, sagaidīta ar ovācijām un aplausiem, saņēma 2012. gada Latvijas labākās basketbolistes balvu. Pērn centra spēlētāja palīdzēja izlasei kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram un otro reizi izmēģināja spēkus Nacionālajā sieviešu basketbola asociācijā (WNBA) pārstāvot divkārtējās līgas čempiones "Phoenix Mercury".

“Prieks par komandas sniegumu uzvarā pār Lietuvu. Sajūtas bija neparastas, jo pirmo reizi vēroju spēli no malas. Pirmajās nedēļās labu darbu paveikušas gan spēlētājas, gan treneri. Pašai šķiet, ka komandai klāsies labi. Sestdienas spēlē ļoti aktīvas bija mazās spēlētājas, taču vairākas reizes sevi labi pārādīja arī garās meitenes.”

Krakovas klubu 2014. gada sezonā trenēs slovāku speciālists Stefans Sviteks.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-25 22:38, pirms 11 gadiem
Viss jauki un forsi, un Zanei vismazak no nespelejosam speletajam var kaut ko parmest, bet tomer, musu labakas meitenes paraksta jaunus ligumus ar labiem klubiem, bet izlasei laiks neatliek.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-25 23:46, pirms 11 gadiem
rediss77 rakstīja: Viss jauki un forsi, un Zanei vismazak no nespelejosam speletajam var kaut ko parmest, bet tomer, musu labakas meitenes paraksta jaunus ligumus ar labiem klubiem, bet izlasei laiks neatliek.
Vai vispār kāds ir runājis ar šām jūsu domātām meitenēm pa nopietnam,lai viņas spēlētu izlasē. Vai tas pats Jučmanis ir devies,lai ar katru individuāli aprunātos? Liekās jau ka nē. Par LBS augstākām personām jau nerunāsim, jo viņiem jau tas it kā nav jādara. Var jau būt ,,it kā,, ,bet ja tev rūp Latvijas basketbola prestižs,tad i klerki pieliek visas pūles, lai viss notiktos. Mazā valstiņā par visu ir jācīnās ar visiem spēkiem, lai mēs būtu redzami. Tā lūk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-05-26 04:02, pirms 11 gadiem
marta rakstīja: Vai vispār kāds ir runājis ar šām jūsu domātām meitenēm pa nopietnam,lai viņas spēlētu izlasē. Vai tas pats Jučmanis ir devies,lai ar katru individuāli aprunātos? Liekās jau ka nē. Par LBS augstākām personām jau nerunāsim, jo viņiem jau tas it kā nav jādara. Var jau būt ,,it kā,, ,bet ja tev rūp Latvijas basketbola prestižs,tad i klerki pieliek visas pūles, lai viss notiktos. Mazā valstiņā par visu ir jācīnās ar visiem spēkiem, lai mēs būtu redzami. Tā lūk!
Es saprotu, ka par spelesanu izlase neviens tukstosu nemaksa, to ka vadibai vadiba nepietiekami komunice ari varetu pienemt, tacu mes seit runajam par pieaugusiem cilvekiem, par cilvekiem kuriem savu nespelesanu izlase patik pamatot ar paaudzu mainu, tatad katram atseviski butu jaludzas vai ka tamlidzigi ? Vienkarsi dazreiz liekas ka Ulja ar krukiem ietu spelet, kamer seit luk butu jaruna ar kundzem, seit iet runa par izlasi kura labakaja sastava ir spejiga spelet olimpiskajas speles, bet acimredzami lielie ligumi nositusi visu velesanos vel papildus"mocities izlase"

  -1 [+] [-]

, 2013-05-26 06:14, pirms 11 gadiem
ignore pret tiem kas atsakās valsti pārstāvēt..sports ir priekš līdzjutējiem, nevis līdzjutēji priekš sportisitiem..nauda samaitā sportu

  -2 [+] [-]

, 2013-05-26 07:38, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: kāpēc runāt? spēlēt izlasē tas ir goda jautājums,sportistiem pašiem jaizrāda iniciatīva ja viņi vispār valsti ciena
Tu izrādīji?

     [+] [-]

, 2013-05-26 07:40, pirms 11 gadiem
rediss77 rakstīja: Es saprotu, ka par spelesanu izlase neviens tukstosu nemaksa, to ka vadibai vadiba nepietiekami komunice ari varetu pienemt, tacu mes seit runajam par pieaugusiem cilvekiem, par cilvekiem kuriem savu nespelesanu izlase patik pamatot ar paaudzu mainu, tatad katram atseviski butu jaludzas vai ka tamlidzigi ? Vienkarsi dazreiz liekas ka Ulja ar krukiem ietu spelet, kamer seit luk butu jaruna ar kundzem, seit iet runa par izlasi kura labakaja sastava ir spejiga spelet olimpiskajas speles, bet acimredzami lielie ligumi nositusi visu velesanos vel papildus"mocities izlase"
Tu esi gatavs uzturēt kādu no viņām ,ja nu izlasē dabūs traumu?

  -1 [+] [-]

, 2013-05-26 08:51, pirms 11 gadiem
Ne ar vienu nav jārunā, nekādus sviedrus nav jālej, lai tikai kādu dabūtu uz izlasi, pašām ir jāvēlas spēlēt par Latviju. Diemžēl izskatās, ka tikai retā no "vecajām" to vairs vēlas darīt... Skumji!

  -1 [+] [-]

, 2013-05-26 12:28, pirms 11 gadiem
aizermans rakstīja: Tu esi gatavs uzturēt kādu no viņām ,ja nu izlasē dabūs traumu?
Tādu mūsdienu cilvēces sasniegumu kā veselības apdrošināšana pazīsti?

     [+] [-]

, 2013-05-26 13:18, pirms 11 gadiem
Domāju, ka menedžmets varēja mazliet piestrādāt pie šīs lietas. Šogat komanda ir savākta OK, tomēr kāda pieredzējusi 4/5 pozīcijas spēlētāja noderētu. Pagaidām ir jācer, ka Brunermane pavilks, protams šī situācija paver iespēju jaunajām, piemēram Šteinbergai. Jebkurā gadījumā, lai EČ izdodas sevi parādīt no labākās puses. Par skaistām uzvarām!