Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ervē Kudrē: ""TTT Rīga" Polijā neieradās īstajā brīdī"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ervē Kudrē: ""TTT Rīga" Polijā neieradās īstajā brīdī"
Herve Coudray
Foto: Ladyhoop.com

"Mūsu grupā jebkura komanda var uzvarēt jebkuru, tāpēc pat vienas spēlētājas savainojums var mainīt spēles gaitu," piesardzīgs pirms Eirolīgas A grupas spēles ar "TTT Rīga" ir Aijas Brumermanes pārstāvētā Francijas sieviešu basketbola kluba "USO Mondeville" galvenais treneris Ervē Kudrē.

2002. gada vasarā Kudrē pārņēma Normandijas kluba vadības grožus no nākamā Krievijas valstsvienības galvenā trenera Igora Grudina rokām. Viņa karjeras laikā "USO Mondeville" spēlējušas Evija Āzace, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Aija Putniņa un Aija Brumermane. Treneris par latviešu spēlētājām izsakās ļoti atzinīgi un uzskata, ka "TTT Rīga" Eirolīgā vēl nav parādījusi labāko sniegumu.

"Esmu apmierināts ar kluba startu Eirolīgā, taču Francijas virslīgā varētu veikties labāk," otrdien sarunā ar Sportacentrs.com teica Kudrē. "Kluba prezidents pirms starta Eirolīgā teica, ka priecātos, ja mēs uzvarētu trīs spēlēs. Tādu uzvaru skaitu esam sasnieguši jau pirmajās četrās sacensībās. Kad veidojām komandu šai sezonai, neplānojām spēlēt Eirolīgā, jo paredzējām startēt FIBA Eiropas kausā. Mūsu sastāvs nav mainījies, tāpēc esam ļoti priecīgi par uzvarām pār Taranto, Krakovu, izbraukumā Pēčā. Mūsu grupā jebkura komanda var uzvarēt jebkuru, tāpēc pat vienas spēlētājas savainojums var mainīt spēles gaitu."

Cik ilgu laiku nespēlēs komandas kapteine Bonā?
Iespējams, vienu vai divas nedēļas. Viņa uz Rīgu nebrauca un palika Francijā fizioterapeita uzraudzībā.

Ko zināt par “TTT Rīga”?
Tā ir laba komanda, ar Kvanitru Holingsvortu ļoti atlētiska iekšējā līnijā. Zelosa ir ļoti ātra spēlētāja. Zinu, ka TTT zaudēja visās četrās spēlēs, taču tikai pēdējā sacensībā Krakovā piedzīvoja zaudējumu ar lielu starpību. Krakovā uzvarēt vienmēr ir ļoti grūti, jo tur pulcējas daudz fanu, ir liels troksnis. Turklāt “Wisla” komandai ļoti vajadzēja uzvaru, jo viņas zaudēja iepriekšējā spēlē Taranto un cieta neveiksmi Polijas līgā, tāpēc spiediens bija liels. Rīgas komanda Polijā neieradās īstajā brīdī. Zinu arī, ka TTT ir slavenas vēsturiskas tradīcijas."

Interviju ar Ervē Kudrē drīzumā lasiet Sportacentrs.com slejās.