Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Pirmo atkritēju lokā Senegāla, Mali, Argentīna un Ķīna

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pirmo atkritēju lokā Senegāla, Mali, Argentīna un Ķīna
ASV valstsvienības aizsardze Lindsay Whalen 2009. gadā "USK Praha" sastāvā spēlēja kopā ar Ievu Kubliņu, bet "Connecticut Sun" rindās viņas kolēģe bija Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: fiba.com

Pasaules čempionātā basketbolā sievietēm virkne komandu jau kvalificējušās otrās kārtas cīņām, savukārt četru apakšgrupu pastarītēm būs jāturpina cīņa par 13. - 16. vietu.

FIBA noteikumi Eiropas un Pasaules čempionātos atšķiras

Šobrīd perfekta bilance 2-0 ir Austrālijai, ASV, Spānijai un Krievijai, bet Francijai līdzīga rezultāta sasniegšanai vakara vēlajā spēlē būs jāpārspēj Grieķiju. Tikai zaudējumi 0-2 ir Ķīnai, Argentīnai un Senegālai, bet gaidāms, ka neveiksminieču sarakstu papildinās Mali, kurai priekšā cīņa ar brazīlietēm.

Senegālas, Mali un Argentīnas palikšana ārpus labāko divpadsmitnieka bija viegli prognozējama, vienīgais pārsteigums ir Ķīnas vājais sniegums. Austrumāzijas valsts pārstāves A grupas spēlēs zaudēja gan Baltkrievijai, gan Kanādai un ar pašreizējo sniegumu nevar pārspēt Pasaules čempiones austrālietes.

“Opāli” uzvaru pretiniecēm nedāvinās, īpaši ņemot vērā reglamentu. Tas paredz, ka otrajā kārtā komandas ņem līdzi visas pirmajās trīs spēlēs izcīnītās uzvaras, Sportacentrs.com informēja FIBA pārstāvis Sakis Kontos. Pretēji Eiropas čempionātos pastāvošajai kārtībai, kur nākamajā kārtā ieskaita tikai savstarpējās spēlēs gūtos punktus, Pasaules meistarsacīkstēs noteikumi ir savādāki. Tādējādi sestdienas spēlēs Argentīna - Krievija un Austrālija - Ķīna atpalicējām atlaides nepienāksies.

Čehija nepanāk Krieviju

Piektdienas centrālajā spēlē Brno čempionāta saimniece Čehija (1-1) tikās ar trīskārtējo Pasaules vicečempioni Krieviju (2-0). Borisa Sokolovska vadītās krievietes pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu un 40. minūtes sākumā atradās vadībā ar septiņu punktu pārsvaru 55:48. Šajā brīdī čehietes realizēja tālmetienu un labi nospēlēja aizsardzībā, bumbu pārtverot Hanai Horākovai, Viņai pakaļ spēja aizskriet Bekija Hemona, pretinieci apturot tikai ar nesportiskas piezīmes palīdzību. Hana realizēja tikai pirmo no diviem soda metieniem, bet uzbrukumā čehietes netika līdz metienam - 9 sekundes pirms beigām bumba tika pazaudēta un Burgrova pārkāpa noteikumus pret Korstinu. Čehietei piektā piezīme, bumba Krievijai un atlikušajās sekundēs rezultāts vairs nemainījās 55:52.

2010 FIBA World Championship for Women, pirmās un otrās dienas rezultāti

GrupaSpēleRezultāts
ABaltkrievija – Ķīna68:57
AKanāda – Francija47:72
AĶīna – Kanāda61:65
AAustrālija – Baltkrievija83:59
BGrieķija – ASV73:99
BSenegāla – Francija45:83
BASV – Senegāla108:52
BFrancija - Grieķija69:55
CKoreja – Brazīlija61:60
CMali – Spānija36:80
CSpānija – Koreja84:69
CBrazīlija - Mali80:73
DJapāna – Krievija63:86
DČehija – Argentīna67:53
DArgentīna – Japāna58:59
DKrievija – Čehija55:52

Izmantotie resursi:
2010 FIBA World Championship for Women,...

     [+] [-]

, 2010-09-24 23:00, pirms 14 gadiem
piedodiet, bet tā bilde izskatas briesmīgi. gandriz, miroņu krāsā

     [+] [-]

, 2010-09-25 10:41, pirms 14 gadiem
Latvija pirmsolimpiskajā kvalifikācijas ciklā Senegālu sagrāva ar lielāku rezultātu nekā vakar ASV!!!!