Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mamba forever: Taurasi godina Kobi ar izcilu sniegumu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mamba forever: Taurasi godina Kobi ar izcilu sniegumu
Daiana Taurasi 2020. gada 23. augustā. Foto: Phoenix Mercury

Svētdien, 23. augustā, basketbola pasaule pieminēja Kobes Braienta 42. dzimšanas dienu. WNBA kluba "Phoenix Mercury" zvaigzne Daiana Taurasi godināja leģendu, spēlējot kreklā ar viņa numuru un uzvārdu.

“Mercury” pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, apspēlējot WNBA čempioni “Washington Mystics” ar 88:87 (19:17, 19:22, 23:26, 27:22). Taurasi uzvarētāju rindās iemeta 7 no 13 trīspunktu metieniem un guva 34 punktus.

Fīniksas aizsardze pievienoja četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un divus bloķētus metienus. Trīsdesmit astoņus gadus vecā Taurasi šosezon divreiz sameta 22 punktus, bet svētdien uzrādīja jaunu sezonas labāko sasniegumu.

Taurasi laukumā devās kreklā ar astoto numuru, pieminot Kobi Braientu. Izcilais basketbolists janvāra beigās kopā ar meitu Džannu un vēl septiņiem cilvēkiem gāja bojā helikoptera avārijā Losandželosā.

“Šis bija saldi-skumīgs brīdis. Mēs svinam un vienlaikus sērojam par viņu, Džidži, ikvienu, kurš atradās helikopterā,” teica Taurasi. “Tajā dienā zaudējām ļoti daudz. Šis bija tikai nedaudz, ko varam darīt, lai Kobe, Džidži un viņa ģimene saņemtu pienācīgu cieņu.”

“Mūsu darbs un pienākums ir padot vēsti tālāk, neatkarīgi, vai turpini spēlēt, vai darīji to pagātnē,” turpināja spēlētāja. “Kobe tā būtu rīkojies. Viņš nekad neizstātos un, kamēr vien basketbola sabiedrība turpinās soļot uz priekšu, mums vienmēr jāatceras par viņu.”

Taurasi līdz spēles sākumam šaubījās, vai uzvilkt kreklu ar astoto numuru, jo gribēja nospēlēt pietiekami labi. “Kad izskrēju laukumā, nodomāju, “Labi, uz priekšu,”. Bija tikai viens veids, kā izpausties un te nedomāju punktu gūšanu. Runāju par basketbola mīlestību, sacenšanos un piepūli, kuru viņš man iemācīja, vērojot spēli.”

Taurasi uzņemšanās “Mercury” noderēja. Arizonas kluba centra spēlētāja Britnija Grainere sestdien, 22. augustā, atstāja Floridas “burbuli” personīgu iemeslu dēļ. Kluba paziņojumā teikts, ka ne treneri, ne spēlētājas nesniegs plašākus komentārus par notikušo.

WNBA 23. augustā

#KomandaU-Z
1Seattle Storm11-3
2Las Vegas Aces10-3
3Los Angeles Sparks10-3
4Chicago Sky10-4
5Minnesota Lynx9-4
6Phoenix Mercury7-7
7Connecticut Sun6-8
8Indiana Fever5-8
---
9Dallas Wings5-9
10Washington Mystics4-9
11Atlanta Dream3-11
12New York Liberty1-12

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...