Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Meldere un Jasa kandidē uz Eirolīgas labākās jaunās spēlētājas balvu

Meldere un Jasa kandidē uz Eirolīgas labākās jaunās spēlētājas balvu
Laura Meldere. Foto: Reyer Venezia

Arī FIBA Eirolīga sievietēm bija viens no basketbola turnīriem, kas šajā sezonā netika pabeigts pēc plāna – sacensības apstājās ceturtdaļfināla sēriju laikā. Tagad tiek rīkots balsojums par sezonas izcilniecēm, un tajā iekļautas arī divas latvietes – Laura Meldere un Vanesa Jasa. Rīkotāji cer, ka balvas tiks pasniegtas "Final 4" laikā, lai gan šāds scenārijs neizskatās reāls.

Laura Meldere un Vanesa Jasa konkurē balsojumā par sezonas labāko jauno basketbolisti, kur kopumā iespējams atdot savu balsi par vienu no sešām spēlētājām. 18 gadus vecā centra spēlētāja Meldere pārstāv Venēcijas "Umana Reyer", bet 16 gadus vecā uzbrucēja Jasa ir no Latvijas čempionvienības Rīgas TTT.

Meldere piedalījās sešās regulārās sezonas spēlēs un vienā kvalifikācijas mačā, vidēji laukumā pavadot 7,9 minūtes. Šajā laikā viņa izcēlās ar 1,1 punktu un 0,7 atlēkušajām bumbām. Jasa piedalījās astoņās regulārās sezonas spēlēs, vidēji 8,8 minūtēs gūstot 2,5 punktus, izcīnot 1,1 atlēkušo bumbu un atdodot 0,6 rezultatīvas piespēles.

"Umana Reyer" un TTT spēlēja vienā apakšgrupā, nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Jau tobrīd situāciju ietekmēja koronavīruss, jo rīdzinieces atteicās no došanās uz izbraukuma spēli, par ko saņēma zaudējumu un zaudēja izredzes tikt tālāk. Ceturtdaļfinālu stadijā divi pāri paguva aizvadīt pirmo spēli, divos pāros sāncensība vēl nesākās.

Izmantotie resursi:
EuroLeague Women Awards - EuroLeague Women...


, 2020-03-24 20:55, pirms 4 gadiem
Par kādiem sasniegumiem viņas nominētas? Sviests!
, 2020-03-24 21:12, pirms 4 gadiem
būtu jāredz kādas pārējās kandidātes - mūsu jaunietes reāli EL nav spēlējušas, ja ar 1,1 punktu kā "labākā", tiešām sviests
, 2020-03-25 15:55, pirms 4 gadiem
Nu viennozīmīgi jādod Jasai. Diez vai kādai citai no kandidātēm ir 2 godam nopelnīti tituli šosezon. Ja kāds no lēmējiem nezin, kurai dot,lai pavaicā Eglīša kungam!
Vanesa Jasa 2023. gada 22. novembrī. Foto: EuroCup Women

Lielā piektdiena: TTT un "Kibirkštis" cīnīsies Baltijas līgas pusfinālā

TTT basketbolistes piektdien, 29. martā, "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas pusfinālā Palangā sacentīsies pret Lietuvas čempioni Viļņas "Kibirkštis". Spēles sākums plkst. 16:20. Tiešraide Sportacentrs.com .
TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.