Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kristīne Silarāja: "Amerikā esmu guvusi labu pieredzi"

Kristīne Silarāja: "Amerikā esmu guvusi labu pieredzi"
Kristīne Silarāja

"Komanda trīs reizes nedēļā sanāk kopā un divas stundas pilda mājas darbus,” par studijām un spēlēšanu NCAA "Robert Morris University" sieviešu basketbola komandas sastāvā stāsta Ventspils basketbola audzēkne Kristīne Silarāja.

KRISTĪNE SILARĀJA

• Dzimusi 1987. gada 27. novembrī Ventspilī, aizsardze/uzbrucēja, augums 176cm
• Spēlējusi basketbolu Ventspils „Spars” jauniešu komandās un BK „Ventspils”, tēvs ir basketbola treneris Raitis Silarājs, brālis Edgars spēlējis „Ventspils augstskolas” sastāvā
• 2005. gada oktobrī atzīta par LSBL mēneša vērtīgāko spēlētāju
• 2006. gada maijā kļuva par LSBL regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju (BK „Ventspils”), 24 spēlēs vidēji gūstot 21,6 punktus
• Piedalījusies 2003. gada Eiropas U-16 čempionāta kvalifikācijas kārtā, 2005. gada Eiropas U-18 čempionātā B divīzijā un 2006. gada Eiropas U-20 čempionātā (8 spēles, vidēji 17,9 minūtēs gūstot 7,4 punktus un izcīnot 3,6 atlēkušās bumbas)
• No 2007. līdz 2009. gadam spēlēja NJCAA komandas „Barton County Community College” sastāvā
• 2008.gada sezonā piedalījās 35 NJCAA čempionāta spēlēs, vidēji gūstot 12,7 punktus
• 2009. gada sezonā Silarāja tika iekļauta NCAA sestā reģiona simboliskajā piecniekā un pārstāvētās konferences pirmajā piecniekā, palīdzot komandai izcīnīt 25 uzvaras. Vidēji spēlē guva 14,3 punktus, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas, rezultatīvi piespēlēja 2,9 reizes un 1,7 reizes pārtvēra pretinieču piespēles. Starpsezonā Silarāja pārcēlās uz NCAA pirmās divīzijas komandu „Robert Morris” Pensilvānijā, NEC konferencē (viena no 31 NCAA konferences)
• 2010. gada sezonā #15 Silarāja 25 no 29 reizēm devās laukumā „RMU Colonials” starta piecniekā, vidēji spēlēja 28,7 minūtes, guva 9,3 punktus (trešā rezultatīvākā komandā), izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas, realizēja metienus no spēles ar 53,6% precizitāti (otrais rādītājs pamatpiecniekā). Komandā pirmo sezonu spēlē centra spēlētāja Anna Gailīte
• „RMU Colonials” treneris Sal Buscaglia sešu gadu laikā krietni uzlabojis komandu. Pirms viņa ierašanās „Robert Morris” 2003. gadā finišēja ar 1-26 bilanci. Pirmajā gadā sasniedzis 3-24, nākamajos treneris padarīja vienību par vienu no vadošajām Ziemeļaustrumu konferencē, 2007., 2008. un 2010. gadā uzvarot NEC regulārajā sezonā, 2x iekļūstot NCAA čempionātā (2007, 2008)

Robert Morris University Colonials

Kristīne, kā esi apmierināta ar NCAA sezonu?
Ar sezonu esmu apmierināta. Komandas mērķis bija nokļūt NCAA čempionātā (valsts 64 labāko komandu vidū), nesanāca... Tomēr pabeidzām sezonu ar labiem rezultātiem. Ziemeļaustrumu konferencē NEC finišējām ar bilanci 17-1, kļuvām par regulārās sezonas čempionēm. Iepriekšējos gados RMU vienmēr bija nācies dalīt regulārās sezonas titulu ar citām komandām, šogad bijām pārliecinoši pirmās. Tas ir viens no labākajiem sasniegumiem.

Kāda ir tava nedēļa regulārās sezonas laikā?
Ļoti aizņemta, ĻOTI. Rīta treniņi ir no 8:30 līdz 12:00. Tad mēs ejam uz mācību nodarbībām, kuras citreiz beidzas tikai piecos vakarā. Papildus ir „Study Hall”, kas nozīmē, ka visa komanda trīs reizes nedēļā sanāk kopā un divas stundas pilda mājas darbus.

Basketbolā sezonas spilgtākais notikums bija konferences čempionāts?
Jā, tā varētu teikt. Regulārajā sezonā pirmo reizi esam neapstrīdamas čempiones.

Sal Buscaglia, RMU galvenais treneris

RMU ir daudzu valstu studentes. Trenerim Sal Buscaglia patīk redzēt komandā eiropietes?
Mūsu komandā ir meitene no Spānijas, Dominikānas republikas, un divas no Latvijas. Cik zinu, šis ir pirmais gads, kad viņš sastāvā iekļāvis tik daudz eiropiešu. Nākamgad eiropiešu skaits komandā turpinās palielināties (treneris Buscaglia izrādījis interesi par vairākām Latvijas spēlētājām – Sportacentrs.com).

Ko esi ieguvusi ASV spēles ziņā?
Spēlējot Amerikā, noteikti esmu ieguvusi labu pieredzi. Esmu kļuvusi spēcīgāka, daudz atlētiskāka. Klāt nākusi pieredze spēlēt augstā līmenī ar labām spēlētājām.

Spēles un notikumi aizmirstas, cilvēki paliek atmiņā. Kādas personības un draugus esi iepazinusi „Robert Morris” un pirms tam?
„Robert Morris” 2010. gada komandu nekad neaizmirsīšu. Jā, mēs netikām NCAA čempionātā, taču nogājām garu ceļu, lai nokļūtu, kur esam. Mums šogad bija ļoti jauna komanda ar daudzām jaunām spēlētājām. Sākumā sezona bija diezgan neveiksmīga, bet galu galā vinnējām regulārās sezonas titulu. Plus gājām cauri daudziem saspringtiem brīžiem visas sezonas garumā. Komandā bija nesaskaņas, bet pabeidzām sezonu kā labākie draugi, kā ģimene.

NEC konferences komandas

Ko Tu izvēlējies studēt Universitātē? Kādas ir akadēmiskās prasības?
Studēju sporta menedžmentu. Prasības skolā ir diezgan augstas, bet skolotāji ļoti izpalīdzīgi. Īpaši pret sportistiem, jo mums basketbola dēļ iznāk daudz kavēt skolu. Ja esi ko iekavējusi, skolotāji vienmēr tev izpalīdzēs.

Pastāsti īsumā par savu augstskolu. Ar ko vietējie lepojas?
„Robert Morris” ir privāta augstskola. Tāpēc visi studenti, kas mācās šajā skolā, ir diezgan turīgi, jo studijas gadā maksā 33 tūkstošus dolāru.

Tava labākā Amerikas pieredze?
Tas vien, ka atbraucu uz Ameriku studēt un spēlēt basketbolu ir bijusi labākā pieredze manā mūžā. To neaizmirsīšu nekad.


Slēpts komentārs: gurgucis
, 2010-03-24 15:36, pirms 14 gadiem
Simpātiska

P.s. WTF?
Tad mēs ejam uz klasēm, kuras citreiz beidzas tikai piecos vakarā.
Ja jau tulko, tad tulko normāli... kā var klases beigties
, 2010-03-24 15:39, pirms 14 gadiem
Ceru,ka naakamsezon stati uzlabosies un komanda pacelsies veel augstaak kaa liidz shim
, 2010-03-24 16:25, pirms 14 gadiem
gurgucis rakstīja: pieredzi vajag
friziers tevi sveicina
Tev sveiciens no psihiatra!!!
, 2010-03-24 17:45, pirms 14 gadiem
Turies kristii, Ventspils par tevi
, 2010-03-24 18:52, pirms 14 gadiem
Bijusī klasesbiedrene 4.vsk videnes gados !
Malace, ka sasniegusi jau tik daudz, atceroties, ka biji jaunākā mūsu klasē
, 2010-03-24 23:15, pirms 14 gadiem
Cau Kristīne! Sveiciens no Holandes.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.