Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kitija Laksa otro reizi izvirzīta Maijersas-Draisdeilas balvai

Kitija Laksa otro reizi izvirzīta Maijersas-Draisdeilas balvai
Kitija Laksa Pasaules kausa spēlē pret ASV. Foto: FIBA

Kitija Laksa ir viena no divdesmit spēlētājām, kuras kandidē uz Ennas Maijersas-Draisdeilas balvu NCAA labākajai uzbrūkošajai aizsardzei, otrdien, 23. oktobrī, paziņoja Basketbola Slavas zāle.

Džeimsa Neismita vārdā nosauktā Basketbola Slavas zāle (Basketball Hall of Fame) un Sieviešu basketbola treneru asociācija (WBCA) izvēlējās 20 labākās otrā numura spēlētājas. Viņu vidū ir četras no piecām pirmās sezonas finālistēm – Kitija Laksa (South Florida), Keitija Lū Semjuelsone (Connecticut), Eiža Darra (Louisville) un Arike Ogunbovale (Notre Dame)

Enna Maijersa (Ann Meyers Drysdale) ir pirmā spēlētāja studentu basketbola vēsturē, kura četras sezonas pēc kārtas tika iekļauta NCAA pirmās divīzijas sezonas simboliskajā komandā (All America team). Viņas vārdā nosaukta balva, kura, sākot no 2018. gada, tiek piešķirta labākajai uzbrūkošajai aizsardzei.

Spēlētājas izvēlas vadošie sieviešu basketbola cilvēki, tai skaitā mediju pārstāvji, galvenie treneri, augstskolu sporta informācijas nodaļu direktori (SID) un Slavas zāles dalībnieki (Hall of Famers). Februāra vidū tiks nosauktas 10 labākās spēlētājas, bet marta sākumā – piecas finālistes. Sekos trīs nedēļu balsošana mājas lapā Hoophall Awards .

Balvas ieguvēja tiks nosaukta ESPN pārraidē NCAA čempionāta “Četru fināla” laikā Tampā. Balvas pasniegšana notiks nākamajā dienā Basketbola Slavas zāles un WBCA rīkotā pieņemšanā. Pirmo balvu nopelnīja “Mississippi State” absolvente Viktorija Vivjensa.

Ennas Maijersas-Draisdeilas balvas kandidātes 2019

SpēlētājaSkola
Chloe JacksonBaylor
Darby MaggardBelmont
Katie Lou SamuelsonConnecticut
Candice WhiteFresno State
Dionna WhiteGeorgetown
Shakyla HillGrambling State
Mikayla FerenzIdaho
Maci MorrisKentucky
Asia DurrLouisville
Allazia BlocktonMarquette
Destiny PittsMinnesota
Arike OgunbowaleNotre Dame
Teniya PagePenn State
Jovana NogicProvidence
Kitija LaksaSouth Florida
Jessica KovatchSt.Francis
Kiana WilliamsStanford
Kennedy BurkeUCLA
Aliyah MazyckUSC
Amber MelgozaWashington

Komandu galvenie treneri 15. oktobrī vienbalsīgi iekļāva Laksu “American” līgas pirmssezonas simboliskajā pieciniekā. Par pirmssezonas labāko spēlētāju tika nosaukta Keitija Lū Semjuelsone.

Izmantotie resursi:The Naismith Memorial Basketball Hall of Fame...


, 2018-10-23 23:47, pirms 5 gadiem
Kāds var pateikt kā tur ir un vai Kitiju kaut kad nodraftēs, jo viņa ļoti labi spēlē tajā koleģā gūst balvas un ir rezultatīva, bet vienalga par WNBA runas netiek runātas !
, 2018-10-24 00:59, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Kāds var pateikt kā tur ir un vai Kitiju kaut kad nodraftēs, jo viņa ļoti labi spēlē tajā koleģā gūst balvas un ir rezultatīva, bet vienalga par WNBA runas netiek runātas !
Pats redzēji cik un kā raka PČ. Nav vēl īsti gatava pieaugušo basim.
, 2018-10-24 01:15, pirms 5 gadiem
Žēl tik maz izdevās izlasē Pk spēlēs
, 2018-10-24 08:40, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: Pats redzēji cik un kā raka PČ. Nav vēl īsti gatava pieaugušo basim.
Kitija čempionāta laikā pa naktīm mācījās un kārtoja lietas ar savu augstskolu. Tāda bija universitātes prasība.Arī augusta beigās viņa nedēļu bija ārpus izlases. Bnija jālido pāri okeānam, tikties ar profesoriem utt. Nezinu, vai tas ir attaisnojums, bet tas viss viņai traucēja būt oprimālā formā!
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.