Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Šeja Pedija neturpinās spēlēt TTT"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zībarts: "Šeja Pedija neturpinās spēlēt TTT"
TTT galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Foto: Renārs Koris

"Cenšamies piesaistīt Latvijas labākās spēlētājas – tas ir ļoti svarīgi. Tālāk pieskaņojamies un skatāmies, kurās pozīcijās jāpapildina sastāvs ar ārzemniecēm," basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts otrdien, 23. jūlijā, komentēja Eirolīgas izlozes rezultātus un pastāstīja par starpsezonas darba prioritātēm.

Latvijas čempiones aizvadītajā sezonā sasniedza labākos rezultātus 21. gadsimtā, pēc 34 gadu pārtraukuma iekļūstot Eiropas astoņu spēcīgāko komandu vidū. Pateicoties teicamajam darbam – devītajai vietai Eirokausu rangā, TTT nopelnīja tiesības automātiski spēlēt Eirolīgas pamatturnīrā.

Izlozes rezultāti patīkami satrauca – pamatturnīrā Rīgā viesosies septiņas citas komandas nekā pagājušajā gadā. Ciemiņu pulkā būs pieckārtējā Eirolīgas čempione Jekaterinburgas UGMK, trīskārtējā čempione “Bourges Basket”, 2015. gada čempione “USK Praha”, 2016. gada fināliste un Eiropas kausa ieguvēja “Nadežda Orenburg”, Beļģijas superklubs “Castors Braine” un viena no Turcijas bagātākajām komandām “Džukurova”.

Pirmie iespaidi par izlozi?
Rezultāti nav ne labi, ne slikti – vismaz citādāka izloze. Pirmie trīs grozi un pirmās sešas bumbiņas 100% atgādināja iepriekšējo gadu. Viss mainījās tikai ceturtajā grozā, kad (Itālijas čempiones) “Schio” pārcēla no A uz B grupu. TTT šogad spēlēs pret jaunām komandām un treneriem, kuri izmanto citas sistēmas. Spēlētājas iegūs jaunu pieredzi – tas ir ļoti pozitīvi.

Septiņas jaunas pretinieces pamatturnīrā – vai trenerim tas ir motivējoši?
Noteikti. Ir ļoti interesanti skatīties uz jaunām komandām – kādu filozofiju tās izmanto. Jāsaprot, kā pret viņām spēlēt. Piemēram, pagājušajā gadā Salamankas “Avenida” izmantoja daudz savādāku uzbrukuma organizāciju nekā visas pārējās vienības. Dažādi pretinieki nāk par labu gan spēlētāju, gan treneru izaugsmei.

Pirmās divas spēles paredzētas izbraukumos Čehijā un Beļģijā, trešā mājās pret Francijas kausa ieguvējām “Bourges Basket”. Pagājušajā gadā TTT izbraukumā spēlēja ļoti labi. Tas ir pozitīvi?
Kalendāru iespaidot nevaram. Vislabāk spēlēt pēc sistēmas – viena spēle mājās, viena izbraukumā. Centīsimies saskaņot kalendāru Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgas spēlēs, lai starp izbraukuma cīņām Eirolīgā ieplānotu labu treniņdarbu.

Klubs tuvākajā laikā sāks izziņot jaunumus par parakstītajām spēlētājām. Kuras ārzemju spēlētājas atstājušas komandu?
Nebūs abas ārzemnieces. Šeja Pedija pēc neveiksmīgā mēģinājuma iegūt Latvijas pilsonību noslēgusi līgumu Turcijā. Aivijas Sloteres vietā arī būs cita ārzemniece.

Kurā brīdī kļuva zināms, ka nākamgad būs citas ārzemnieces?
Šeja 7. jūnijā aizbrauca mājās, apsvēra jauno situāciju. Eiropas čempionāta laikā saņēmām ziņu, ka viņa neturpinās sadarbību ar mums. Aivijas gadījumā gaidījām veselības pārbaužu rezultātus Amerikā – jāveic ceļgala operācija vai nē. Izlēmām, ka risks ir pārāk liels – pamatturnīra pēdējā spēlē pret Šopronu bez viņas klājās ļoti grūti.

Kādas ir TTT sastāva veidošanas prioritātes?
Cenšamies piesaistīt Latvijas labākās spēlētājas – tas ir ļoti svarīgi. Tālāk pieskaņojamies un skatāmies, kurās pozīcijās jāpapildina sastāvs ar ārzemniecēm. Šosezon plānojam parakstīt līgumus ar trīs leģionārēm.

Vai klubs turpinās izmantot iepriekšējā gada praksi, iesaistot jaunās spēlētājas lielās komandas darbā?
Lielajā komandā noteikti būs jaunās spēlētājas. Elizabete Bulāne un Vanesa Jasa pagājušajā gadā sevi labi pieteica, tādēļ turpinās trenēties ar pamatsastāvu. Klāt nāks arī citas jaunās spēlētājas, tiesa, par TTT jauniešu komandām diskusijas vēl turpinās.

Kalendārs un izspēles kārtība

Sešpadsmit klubi, sadalīti A un B grupās, no 2019. gada 16. oktobrim līdz 2020. gada 26. februārim izspēlēs divu apļu turnīru (14 spēles). Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfināli sērijās līdz divām uzvarām notiks 11., 18. un, ja nepieciešams, 25. martā. “Četru fināls” risināsies 17.-19. aprīlī.

Katras grupas piektā un sestā labākā komanda iegūs tiesības turpināt sezonu Eiropas kausā, piedaloties ceturtdaļfināla pāru izlozē. Ceturtdaļfināli notiks 12. un 19. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā. Pusfināli paredzēti 26. martā un 2. aprīlī, fināls – 8. un 15. aprīlī.

Visas pamatturnīra un ceturtdaļfinālu spēles notiks trešdienās. Pirmā apļa spēles plānotas 16., 23. un 30. oktobrī, 6. un 27. novembrī, 4. un 11. decembrī. Otrā apļa cīņas gaidāmas 18. decembrī, 2020. gada 8., 15., 22. un 29. janvārī, 19. un 26. februārī.

Sezonā paredzēti divi “izlašu logi”: 1) “Womens EuroBasket 2021” kvalifikācijas spēles risināsies no otrdienas, 10. novembra, līdz trešdienai, 18. novembrim; 2) Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri plānoti no svētdienas, 2020. gada 2. februāra, līdz pirmdienai, 10. februārim.

     [+] [-]

, 2019-07-23 19:16, pirms 5 gadiem
nepatīk lietot "es jau teicu", bet šis ļoti loģisks un sagaidāms amerikānietes lēmums. tikai muļķi gatavi uzreiz noticēt jaunās dzimtenes ātrajai mīlestībai - parādiet man to unikālo usa pārstāvi, kam tas nav niznesa lēmums..

  +4 [+] [-]

, 2019-07-23 19:23, pirms 5 gadiem
Un tagad cerams SC beigs rakstīt par katru viņas "lielo" panākumu

  +5 [+] [-]

, 2019-07-23 19:31, pirms 5 gadiem
Daniel, ja tu būtu pieteicies kādas valsts pilsonībai, bet tevi atšūtu, tu nebūtu jūties apbižojies un sarūgtināts?

     [+] [-]

, 2019-07-23 19:58, pirms 5 gadiem
Cik var malt par to pilsonības darījumu! Latvijas izlase mēģināja pastiprināties, nolīgstot sev ASV spēlētāju! Pilsonība netika piešķirta, spēlētāja netika nolīgta, kontrakts netika izmaksāts! Ko viņai vēl te sēdēt? To vajadzēja abpusēji - gan Pedijai, gan Zībartam. Tagad nekā, un Baško jau teica, ka meklē jaunu ārzemnieci, ko nolīgt izlases leģionāra statusam.

  +4 [+] [-]

, 2019-07-23 20:00, pirms 5 gadiem
Pedijai tak bija līgums uz vēl vienu gadu!

  -2 [+] [-]

, 2019-07-23 20:01, pirms 5 gadiem
Tjipa tas bija jāsaprot kā ultimāts - vai nu lai man dod pilsonību, vai arī TTT nespēlēšu. Iespējams, tāpēc Zībarts arī lēca ārā no biksēm šajā pilsonības lietā, jo zināja, ka var palikt pie sasistas siles arī TTT kontekstā. Izskatās, ka TTT nākamā Eirolīgas sezona kaķim zem astes.

  -2 [+] [-]

, 2019-07-23 20:08, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Cik var malt par to pilsonības darījumu! Latvijas izlase mēģināja pastiprināties, nolīgstot sev ASV spēlētāju! Pilsonība netika piešķirta, spēlētāja netika nolīgta, kontrakts netika izmaksāts! Ko viņai vēl te sēdēt? To vajadzēja abpusēji - gan Pedijai, gan Zībartam. Tagad nekā, un Baško jau teica, ka meklē jaunu ārzemnieci, ko nolīgt izlases leģionāra statusam.
Valdības attieksme skaidra pilsonības dāvināšanā, tāpat turpinās tērēt laiku un resursus citu leģionāru meklēšanā?

  +4 [+] [-]

, 2019-07-23 20:16, pirms 5 gadiem
TTT nākošā sezonā tiešām klāsies švaki! Pretinieces stiprākas, pašas vājākas!

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 20:23, pirms 5 gadiem
Didziz rakstīja: Valdības attieksme skaidra pilsonības dāvināšanā, tāpat turpinās tērēt laiku un resursus citu leģionāru meklēšanā?
Baško intervijā Domburam apstiprināja, ka meklēs citu ārzemnieci, ar kuru pastiprināt izlasi.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-23 20:26, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Baško intervijā Domburam apstiprināja, ka meklēs citu ārzemnieci, ar kuru pastiprināt izlasi.
Super, tātad Baško risina izlases problēmas Baltkrievu un Kazahu hokeja stilā - nevis sagatavojam vietējās, bet lāpām caurumus ar ārzemniekiem, kuru motivācija pēc pilsonības saņemšanas nebūt ne vienmēr ir augstakajā līmenī. Ja vēl kā izrādās tas rada iekšejos konfliktus starp pašam meitenēm, tad šāds risinājums tikai apliecina par Baško un LBS nekompetenci un (ne)vēlmi veidot reālu sistēmu.

     [+] [-]

, 2019-07-23 20:57, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Un tagad cerams SC beigs rakstīt par katru viņas "lielo" panākumu
Izklausies vislaik pārgudrs- cilvēks bez šaubām un kļūdām..

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 21:35, pirms 5 gadiem
Nu ta beidzot vairs nebūs iemsla rakstīt par kaut kādas afro melnās dūdas gaitām.. jau bij drusku pieriebies..

  +2 [+] [-]

, 2019-07-23 21:35, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Cik var malt par to pilsonības darījumu! Latvijas izlase mēģināja pastiprināties, nolīgstot sev ASV spēlētāju! Pilsonība netika piešķirta, spēlētāja netika nolīgta, kontrakts netika izmaksāts! Ko viņai vēl te sēdēt? To vajadzēja abpusēji - gan Pedijai, gan Zībartam. Tagad nekā, un Baško jau teica, ka meklē jaunu ārzemnieci, ko nolīgt izlases leģionāra statusam.
Baško neko tādu intervijā Domburam neteica. Tur runa bija tikai par Pediju, pārējais viss tikai tāda teorētiska spriedelēšana. Domburs uzdeva savus jautājumus, Baško sniedza cik tas iespējams diplomātiskas atbildes. Un kādu atbildi tad viņa varēja tur sniegt? Pie tam ar TTT sastāvu vispār viņai nekāda sakara nav.

  -3 [+] [-]

, 2019-07-23 21:36, pirms 5 gadiem
Labi, ka lezbas nevar Latvijā laulāties. Citādi tā Pediņa būtu nogrābusi kādu Baibi garantēti.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-23 21:37, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Super, tātad Baško risina izlases problēmas Baltkrievu un Kazahu hokeja stilā - nevis sagatavojam vietējās, bet lāpām caurumus ar ārzemniekiem, kuru motivācija pēc pilsonības saņemšanas nebūt ne vienmēr ir augstakajā līmenī. Ja vēl kā izrādās tas rada iekšejos konfliktus starp pašam meitenēm, tad šāds risinājums tikai apliecina par Baško un LBS nekompetenci un (ne)vēlmi veidot reālu sistēmu.
Noskaties pats interviju, nevis lasi tās muļķības, ko te Skudrinieks raksta.

     [+] [-]

, 2019-07-23 21:38, pirms 5 gadiem

  -2 [+] [-]

, 2019-07-23 21:53, pirms 5 gadiem
Pedijai vajadzēja pāriet uz Liepāju, un turpinat spelet, aktīvi mācīties valodu!

TTT gan nevajadzēja palikt pēc tada apkaunojuma!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-23 23:22, pirms 5 gadiem
Beidzot tā nejēdzīgā histērija ap to Pediju būs beigusies. Ļoti labi. Atā!

Bet Baško tajā intervijā neko tur īsti neapstiprināja par naturalizētajām leģionārēm, tikai pateica: "kāpēc nē?" un noraustīja plecus. Viss. Tas ne par ko neliecina. Tikai mani tāpat tāda atbilde īsti neapmierina, jo tomēr viņi tur tajā stagnējošajā LBS skatās uz caurumu mākslīgu lāpīšanu ar svešajām - tas nav īsti motivējoši vietējām meitenēm...Ne mazākās vēlmes tādas tendences atbalstīt.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 23:32, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Un tagad cerams SC beigs rakstīt par katru viņas "lielo" panākumu
Moris savu padarīja, moris var iet? Slikta ziņa. Bez Pedijas TTT nebūtu iekļuvusi starp Eirolīgas 8 labākajām komandām. Nebūs viegli atrast tikpat labu saspēles vadītāju. Paldies Pedijai un veiksmi Turcijā.

  -3 [+] [-]

, 2019-07-24 00:41, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Un tagad cerams SC beigs rakstīt par katru viņas "lielo" panākumu
Vienmēr ir facinējuši šitāji perdeļi - Tevi kāds liek lasīt rakstus par viņas gaitām? Man, piemēram, pilnīgi pajāt, kaut te 100 raksti dienā būtu par florbolu, es tos nelasīšu, bet tajā pat laikā nepīkstēšu.

     [+] [-]

, 2019-07-24 10:48, pirms 5 gadiem
Centīsimies saskaņot kalendāru Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgas spēlēs

Jēga? Klubam arī bez vietējā kalendāra saskaņošanas ir dominējoša vieta valstī (un reģionā).