Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Desmitkārtējā Latvijas čempione Anda Eibele beidz spēlētājas karjeru

Desmitkārtējā Latvijas čempione Anda Eibele beidz spēlētājas karjeru
Anda Eibele
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sestdien desmito reizi karjerā par Latvijas čempioni kļuvusī basketboliste Anda Eibele, kura 12 gadus pārstāvējusi arī Latvijas valstsvienību, nolēmusi likt punktu profesionāles karjerai, pavēstījusi pati sportiste.

Šajā sezonā Eibele Latvijas čempionātā vidēji 21 minūtē guva 8,4 punktus, atdeva 6,4 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,3 bumbas. Austrumeiropas līgā Andai nepilnu 17 minūšu laikā 5,8 punkti, 3,1 bumba, 2,8 piespēles un 1,3 pārtvertas bumbas. Savukārt FIBA Eiropas kausā laukumā pavadītas nepilnas astoņas minūtes, gūstot 2,8 punktus un izcīnot 1,8 bumbas pie groziem.

TTP basketbola skolas (trenere Maija Kubliņa) audzēkne Eibele karjeras laikā pārstāvējusi Maskavas apgabala "Spartak", austriešu "Powerbasket Wels", Limasolas AEL, Gospičas "Osiguranje", Sionas "Sdent Helios", kā arī vairākus Latvijas klubus - "RTU/Klondaika", "Avantis/Turība", SK "Cēsis" un "TTT Rīga".

Eibele kļuvusi par Austrijas un Kipras čempioni un kausa ieguvēju, kā arī desmitkārtēju Latvijas čempioni "Cēsu" un TTT rindās.

"Katram sportistam reiz pienāk laiks teikt paldies profesionālam sportam un nu ir pienācis manējais: “Paldies par šo spēli!” Apetīte rodas ēdot, šis ir desmitais [Latvijas] tituls un pēdējais kā spēlētājai! Paldies visiem, ar ko sanāca kopā uzspēlēt. Īpaši liels paldies manai ģimenei un draugiem," savā ierakstā "Instagram" sacīja Eibele.

Latvijas valstsvienībā Eibele debitēja 2004. gadā, bet finālturnīros spēlējusi divas reizes (2005, 2013). 2008. gadā Anda pārstāvēja Latviju olimpiskajās spēlēs Pekinā. Pēdējo oficiālo maču valstsvienībā Eibele aizvadīja 2016. gada 24. februārī, Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Lietuvu.


, 2018-04-23 23:07, pirms 6 gadiem
BREAKING NEWS!!!!
, 2018-04-23 23:27, pirms 6 gadiem
Paldies, Anda! prieks par Tavu tituliem piepildīto karjeru!
Slēpts komentārs: Nav ko teikt
, 2018-04-24 09:34, pirms 6 gadiem
Redzi Griguli, cilvēki kas tai vietā, lai ietu atvaļinājumā ir trenējušies un atdevuši laiku Latvijas izlasei un darījuši to no sirds, ir pelnījuši patiesu cieņu! Un Anda noteikti ir starp līderiem un to ko var saukt par latviešiem.
Veiksmi tālākā dzīvē!
Vanesa Jasa 2023. gada 22. novembrī. Foto: EuroCup Women

Lielā piektdiena: TTT un "Kibirkštis" cīnīsies Baltijas līgas pusfinālā

TTT basketbolistes piektdien, 29. martā, "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas pusfinālā Palangā sacentīsies pret Lietuvas čempioni Viļņas "Kibirkštis". Spēles sākums plkst. 16:20. Tiešraide Sportacentrs.com .
TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women
1

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.