Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Nerips: "Spēlējām par uzvaru, nevis rezultāta starpību"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nerips: "Spēlējām par uzvaru, nevis rezultāta starpību"
Ance Aizsila uzbrukumā
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Pretinieces vēl vairāk nekā Minskā centās izmantot savu augumu pārsvaru un aktīvāk spēlēja soda laukumā. Pēc trešās ceturtdaļas teicu meitenēm, ka mums jāpresē pretinieces un jāstrādā cilvēks-cilvēks aizsardzībai. Mainījāmies vietām savā laukumā pusē, nešķirojot mazās un lielās spēlētājas. Uzbrukumā izdarījām spiedienu," izcīnot trešo uzvaru Baltijas Sieviešu basketbola līgas pusfinālturnīrā, teica "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Ceturtajā ceturtdaļā TTT basketbolistes veica 14-0 izrāvienu, guva 30 punktus un uzvarēja Baltkrievijas čempionāta līdervienību “Minsk 2006” ar rezultātu 65:63. Izšķirošajā desmitminūtē labi nospēlēja visas spēlētājas, Ievai Krastiņai un Ditai Rozenbergai savācot attiecīgi 13 un 10 punktus.

Panākums ļauj turpināt cīņu par iekļūšanu “Četru Finālā”. Ja Kauņas klubs “VIČI Aistes” otrdien izbraukumā pieveiks “Minsk 2006”, rīdzinieces neatkarīgi no pēdējās kārtas spēlēm tiks Baltijas četriniekā. Taču vispirms vajadzēja pašām izcīnīt uzvaru.

Spēlēs vidusdaļā rīdzinieces deviņpadsmit minūšu laikā realizēja tikai četrus metienus no spēles (Pavlovskas caurgājiens, Šurkusas tālmetiens, Brīdiņas ātrais izrāviens un Krastiņas piespēle Šurkusai), no piecu punktu pārsvara (19:14) nokļūstot iedzinējās ar mīnus četrpadsmit (33:47). Atspēlēšanos sāka Ditas Rozenbergas divi gūtie punkti trešās ceturtdaļas izskaņā, bet nākamās desmitminūtes sākumā TTT spēlētājas guva vēl četrpadsmit punktus pēc kārtas. Sekoja dramatiska galotne un vēl viena atspēlēšanās pēdējā minūtē, kuras laikā Ieva Krastiņa guva piecus izšķirošos punktus.

“Spēlējām par uzvaru, nevis rezultāta starpību. Ņemot vērā, ka starpība bija deviņi punkti, svarīgāk bija nodrošināt uzvaru pamatlaikā, nekā riskēt papildlaikā. Uzvara ir uzvara, to atņemt nevar neviens,” teica treneris. “Ja spēles beigās mums būtu septiņu punktu pārsvars, varētu domāt par tālākiem risinājumiem, taču pēdējā minūtē galvenais bija noslēgt mājas spēli ar uzvaru.”

Ir bijuši gadījumi, kad centieni panākt papildlaiku nostrādā otrādi. Piemēram, Kazaņas “Unics” šoziem Eirolīgas “Top 16” kārtas pirmā apļa spēlē uzvarēja Stambulas “Fenerbahce” ar rezultātu 76:71. Atbildes spēlē Jevgeņija Pašutina vīri varēja atļauties zaudēt ar četriem punktiem, lai iegūtu labāku attiecību savstarpējās cīņās. Tā vietā “Unics” panāca papildlaiku un...zaudēja tajā ar septiņu punktu starpību, pazaudējot priekšrocības arī divu spēļu summā.

“Komandu vecumu starpība bija liela. Minskas vienībā spēlēja nobriedušas sievietes – 27, 28 gadus vecas spēlētājas,” turpina Aigars Nerips, uzslavējot TTT spēlētāju cīņu par atlēkušajām bumbām uzbrukumā. “Pret tādu komandu stabili nospēlēt nav viegli. Varam paņemt ar emocijām, taču, brīžos, kad to nebija, klājās grūti. Pārsteidza, ka, neskatoties uz pretinieka pieredzi, spējām pie viņu groza savākt 13 atlēkušās bumbas.”

Trenerim un spēlētājām jāprot sabalansēt slodzi mācībās, treniņos un spēlēs, uzsver Nerips. “Vienpadsmit TTT spēlētājas treniņus apvieno ar mācībām. Piemēram, Ievai Krastiņai trešdiena izvērtās piesātināta – rīta treniņš, lielā ieskaite Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā un vakarā atbildīga spēle. Sakrājās nogurums. Kad sākumā viņai neveicās ar metieniem, atgādināju visu, ko bijām runājuši. Rezultāts bija, otrajā puslaikā Ieva nospēlēja ļoti labi.”

Sākumā izdevās apspēlēt pretinieces ar ātrumu, ceturtajā ceturtdaļā – ar raksturu, neatlaidību un emocijām. “Mūsu plāns bija spēlēt ātri. Sākumā to izdevās īstenot. Vēlāk masīvākās un garākās pretinieču spēlētājas sāka vairāk spiest groza apakšā. Kad to sāka darīt Minskas un Kauņas trešie numuri, sākām zaudēt. Atšķirībā no pirmās spēles Minskā, izdevās noturēt Pantjuhu. Tas izdevās, neņemot vērā to, ka mūsu aizsardzes un uzbrucējas ir augumā mazākas.”

Par Allas Muravskajas ierašanos

Pieredzējušas spēlētājas piesaiste vairos nosvērtību. Meitenes jutīs, ka klāt nākusi 27 gadus veca spēlētāja, kura varēs papildināt mūsu līderes. Uzskatu, ka komandai tas dos plusus.

Par sadarbību apgūšanu

Dita Rozenberga un Rūta Veidere turpina mācīties mūsu sadarbības, jo komandā ir ievērojami īsāku laiku nekā pārējās meitenes. Vēl gadās kļūdas un piespēles pretējā virzienā. Dita ir enerģiska spēlētāja, viņa daudz uzņemas iniciatīvu. Ir epizodes, kurās jānospēlē pacietīgāk, lai neiestrēgtu pretinieka aizsardzībā. Citreiz nogaidot, viņai paveras iespēja ar savu draivu izlauzties cauri. Uzbrukuma sadarbību noslīpēšana prasa laiku.

TTT Rīga nākamās spēles

25.03.2012 14:00 TTT Rīga - RTU/Merks
27.03.2012 18:00 TTT Rīga - U16 izlase
31.03.2012 16:00 VIČI Aistes - TTT Rīga

Latvijas valstsvienības kandidātu saraksts tiks publiskots aprīļa vidū.

     [+] [-]

, 2012-03-23 16:19, pirms 12 gadiem
"Latvijas valstsvienības kandidātu saraksts tiks publiskots aprīļa vidū."

- Ahhhh... iepriekš bija sludinājums, ka šonedēļ.

Tātad atsevišķas dāmas vēl domā...