Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Rūta Veidere: "Pastaigas ar suni samazina stresu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rūta Veidere: "Pastaigas ar suni samazina stresu"
Rūta Veidere
Foto: TTT Rīga

"Par motivācijas trūkumu ne komandā, ne individuāli nevaru sūdzēties. Man nav nepieciešami individuāli stimuli no malas, lai sevi motivētu," sarunā ar Sportacentrs.com stāsta "TTT Rīga" spēka uzbrucēja Rūta Veidere.

Trešajā sezonā Rūta ir nostiprinājusies TTT pamatsastāvā un spēlēs laukumā dodas starta piecniekā. Viņas nepiekāpība un augošā atdeve treniņos pakāpeniski ļāvusi iegūt lielāku trenera uzticību. Šobrīd Rūta iekļuvusi Latvijas-Igaunijas līgas precīzāko divpunktu metēju piecniekā, tuvojoties dalībai un ieņem tādu pašu pozīciju cīņā par uzbrukuma bumbām.

Iepriekšējā spēle pret Tallinas Universitāti komandas izpildījumā nebija no labākajām. Trenerim pārtraukumos bija daudz sakāmā?
Turējām spēles tempu un bija daudz labu epizožu, taču brīžiem laukumā izskatījāmies kā apmaldījušās. Katrai spēlētājai aizsardzībā radās vismaz viena situācija, kurā nesapratām, kas notiek. Uzbrukumā vairāk vai mazāk viss bija kārtībā, brīžiem pietrūka kvalitatīvāki bloki un cīņa par bumbām.

Komandā ir daudzas snaiperes. Vai metēju lomas sezonas laikā sadalījušās?
Nav nepieciešamības dalīt. Garajā galā treneris metēju lomas vairāk uztic man un Ievai Kūlītei, taču visvairāk grozam uzbrūk mazās spēlētājas. Ja bumba nonāk pie mums, drīkstam mest un tas ir ieteicams. Par lomu dalīšanu to nesauktu.

Kādi ir Tavi individuālie mērķi šajā sezonā?
Tikt kandidātos Latvijas sieviešu valstsvienībā. Izcīnīt zeltu gan Latvijas-Igaunijas līgā, gan Latvijas čempionātā. Uzlabot individuālo sniegumu. Uztrenēt vertikālo lēcienu. Agrāk augums palīdzēja izcīnīt atlēkušās bumbas. Tagad jāpieliek arī spēka spēlē, lai varētu atbloķēt un pārlēkt pretspēlētājas. Mērķu ir daudz, bet tā tam ir jābūt, lai labāk pilnveidotu un motivētu sevi!

Treniņos visvairāk spēlē pret Ievu Kūlīti?
Treneris mūs sadala dažādi, lai varam izspēlēties katra pret katru. Kopā ar Ievu vairāk strādājam rīta treniņos, kad centri un mazie spēlētāji darbojas atsevišķi. Rītos spēlējam viens pret vienu, vai divi pret divi.

Vai treniņu režīmā ir kādi trūkumi?
Vienīgais trūkums ir trenēšanās nepilnā sastāvā. Piemēram, pagājušajā nedēļā biju spiesta izlaist vairākus treniņus, jo apslimu. Pirmdien nodarbības atkrita, otrdien un trešdien darbojos uz pusslodzi. Tagad viss kārtībā. Manuprāt, treniņdarbs saplānots labi. Brīvdienu skaits ir pietiekams. TTT izveidots labi sabalansēts treniņu grafiks. Šķiet, ka visām spēlētājām šobrīd ir laba pašsajūta. Izteiktu sūdzību nav.

Rūta Veidere Eiropas U20 čempionātā Itālijas pilsētā Udinē. Spēle pret nākamo čempioni Franciju. Foto: FIBA Europe

Latvijas U20 izlase 2014. gada Eiropas čempionātā izcīnīja piekto vietu

Rūta Veidere TTT fotosesijā

Personīgā un komandas motivācija – abas ir līmenī?
Par motivācijas trūkumu komandā nevaru sūdzēties. Man nav nepieciešami individuāli stimuli no malas. Personīgās motivācijas pietiek!

Kāda ir Tava ikdiena?
Apvienoju kvalitatīvu treniņdarbu un kvalitatīvu atpūtu. Rūpējos par labu miegu, lasu grāmatas. Vakaros staigāju ar suni. Tas ir lielisks veids, kā atpūtināt prātu no stresa.

Spēlētājiem tas ir ļoti svarīgi. Tev izdodas atbrīvoties no stresa?
Garākas pastaigas ar suni palīdz. Neesmu viena pati, taču varu labi tikt galā ar savām domām. Mājās vienmēr ir fona trokšņi, savukārt pastaigā var sevi nomierināt. Uzņemt skābekli, sakārtot domas.

Ko Tu ieteiktu izlasīt?
Pārsvarā lasu romānus, taču Laura Puriņa šobrīd man ir iedevusi ļoti labu, motivējošu grāmatu par sportu “Treniņnometne: ko labākie dara labāk nekā jebkurš cits” (Training camp: what the best do better than everyone else). Varu to ieteikt izlasīt visiem sportistiem.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-23 16:48, pirms 9 gadiem
Pastaigas ar Dārtu Veideru vairo spēku. Lai spēks ir ar Jums!