Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Romaņenko daugavpilietes pret Čukstes rīdziniecēm

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Romaņenko daugavpilietes pret Čukstes rīdziniecēm
Kāds Daugavpils līdzjutējs jau novērtējis Nikolaja
Romaņenko lielo nozīmi komandas panākumos
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Sestdien Daugavpilī plkst. 17:00 tiks aizvadīta ļoti saistoša Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēle starp "DU/Swedbank" un "TTT/Rīga-Juniores" komandām. Daugavpilietēm uzvara vajadzīga, lai nostabilizētos labāko četriniekā, bet rīdziniecēm tā ir pēdējā iespēja saglabāt cerības tikt izslēgšanas spēlēs.

Komandu sniegums šosezon bijis gaužām atšķirīgs - daugavpilietes pārsteigušas daudzus, tiekot pie sešām uzvarām, kas ir trīs reizes vairāk nekā iepriekšējā sezonā kopumā, turpretī "Juniores" uzvaras prieku izbaudījušas tikai divreiz. Šīs sezonas pirmajās divās savstarpējās spēlēs uzvarējušas "DU" meitenes. Daugavpilī spēle bijusi ļoti līdzīga (78:74), bet Rīgā studentes jau pirmajā puslaikā iekrājušas solīdu pārsvaru, kuru izdevās arī noturēt.

Šai spēlei būs liela nozīme no turnīra tabulas viedokļa, jo abām komandām uzvaras vajag kā ēst. Daugavpilietes pakausī jūt liepājnieču elpu, kuras atpaliek vairs tikai par vienas uzvaras tiesu. Lai komfortablāk justos ceturtajā pozīcijā, kas garantē vietu izslēgšanas mačos, vajag uzvarēt. Rīdzinieces no ceturtās vietas, respektīvi, "DU", atpaliek par četrām uzvarām, tādēļ spēle Daugavpilī varētu būt pēdējā iespēja aizķerties.

Spēles sākums bija paredzēts plkst. 14:00, bet pēc Rīgas puses vēlmēm sākuma laiks pārcelts uz plkst. 17:00. Aināra Čukstes diriģētās rīdzinieces gadu iesāka ar zaudējumu "RTU-Merks", bet daugavpilietes ar Nikolaju Romaņenko priekšgalā zaudēja "Metalurgam" (64:65) un "Cēsīm" (49:91).

"TTT Juniores" joprojām nekādi nespēj atrast punktu mašīnu, kas būtu spējīga regulāri savākt cienījamu punktu summu. Pagaidām vislabāk sekmējies Diānai Ozoliņai, kurai vidēji 10,5 punkti. Arvien pārliecinošāk sāk spēlēt centra spēlētāja Guna Lagzdiņa, draudi jāgaida arī no Sabīnes Dukātes, Artas Strupovičas un Madaras Gulbes. Galvenais ierocis Aināra Čukstes rokās būs garāks rezervistu soliņš, tādējādi būs iespēja biežāk manevrēt ar sastāvu.

Tādu iespēju nebūs Nikolajam Romaņenko, kuram, visticamāk, nāksies paļauties uz 6-7 spēlētāju spēkiem. Komandā vairs neredzēsim arī vienu no retajām centra spēlētājām Jūliju Vavilovu, kura gan pēdējā laikā bija spēlējusi vien epizodiski. Galvenās cerības tiks saistītas ar tālmetienu speciālisti Kristīnu Egli, kura šosezon mačos pret "Juniorēm" vidēji guvusi 28 punktus. No tālās distances allaž bīstama bijusi arī Evelīna Zīle. Arvien labāk un labāk laukumā izskatās arī Karīna Egle, kura varētu veiksmīgi nocīnīties zem groziem. Savu artavu komandas panākumos dos arī ierastās pamatspēlētājas Olga Kazakeviča, Oļesja Jevsejeva un Inga Borodavko.

Ļoti daudz ko varētu izšķirt treneru izvēlētās taktiskās shēmas, tātad šī spēle varētu kļūt arī par savdabīgu treneru divcīņu - Nikolajs Romaņenko pret Aināru Čuksti. Skatīsimies, kurš izrādīsies pārāks.

Visi basketbola cienītāji tiek aicināti ierasties uz spēli klātienē. Puslaika pārtraukumā, kā ierasti, konkursi skatītājiem.

Kas kļūs par spēles galveno zvaigzni?

  • 30

  • 11

  • 8

  • 5


  +2 [+] [-]

, 2010-01-23 00:14, pirms 14 gadiem
,Protams ka Koļa visu nokārtos

  -2 [+] [-]

, 2010-01-23 00:17, pirms 14 gadiem
šoreiz varētu izšaut Arta Strupoviča un Madara Gulbe, cerams, ka tribīnēs būs plakāti

     [+] [-]

, 2010-01-23 11:53, pirms 14 gadiem
nekas,gan jau DU tiesneši visu nokārtos