Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarta audzēkne atkārtoti ievēlēta par WNBA spēlētāju asociācijas prezidenti

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zībarta audzēkne atkārtoti ievēlēta par WNBA spēlētāju asociācijas prezidenti
Nneka Ovumīke cīņā ar Dignu Strautmani. Foto: FIBA

"Los Angeles Sparks" spēka uzbrucēja Nneka Ogvumīke šonedēļ atkārtoti ievēlēta par WNBA spēlētāju asociācijas (WNBPA) prezidenti, sestdien, 21. decembrī, ziņoja ESPN. Prezidentes darbības termiņš ir trīs gadi. Par viceprezidenti atkārtoti ievēlēta "Connecticut Sun" spēlētāja Leiša Klarendone.

“Šī ir loma, kura sniedz man īpašu iespēju rādīt paraugu un atstāt mantojumu,” teica Ogvumīke. Viņa studentes gaitās pārstāvēja “Stanford” universitāti Kalifornijā un bija WNBA 2012. gada drafta pirmā izvēle, kā arī līgas čempione un 2016. gada vērtīgākā spēlētāja.

Ogvumīke 2014.-2018. gadā pārstāvēja “Dynamo Kursk” komandu, tai skaitā pirmajās trīs sezonās trenējās un spēlēja Mārtiņa Zībarta, kā arī Gundara Vētras un Lukasa Mondelo vadībā. Pēc otrās sezonas Kurskā viņa kļuva par WNBA čempioni, 2017. gadā ar “Dynamo” uzvarēja Eirolīgā, bet 2018. gadā ASV izlases sastāvā izcīnīja Pasaules kausu.

WNBPA turpina sarunas ar līgu par jaunu kolektīvo līgumu (CBA – collective bargaining agreement). Ogvumīkes un Klarendones darbības laikā notikusi Aizstāvju padomes (Board of Advocates) izveide, kura ļauj arodbiedrībai iegūt atbalstu no dažādiem biznesa un izklaides profesionāļiem.

Ogvumīkes un Klarendones nopelnu sarakstā – kopā ar arodbiedrības izpilddirektori Teriju Džeksonu (Terri Jackson) – ir pieaugoša spēlētāju mijiedarbība ar aroda apvienību. Spēlētājas 2018. gadā nobalsoja par izstāšanos no iepriekšējā kolektīvā līguma. Tas neietekmēja 2019. gada sezonu, bet jaunajam līgumam jāstājas spēkā pirms 2020. gada sezonas.

Gan Džeksone, gan WNBA komisāre Ketija Engelberta (Cathy Engelbert) izteikušās, ka sarunas rit pozitīvā virzienā. Tiek gaidīts, ka vienošanās var panākt šī gada nogalē vai 2020. gada sākumā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...
Ģenerālmenedžeri: Zībarta audzēkne ir WNBA...
Pasaules čempione: "Esmu pārliecināta, ka...

  +1 [+] [-]

, 2019-12-22 14:58, pirms 4 gadiem
Nu cik dzili var? Par audzekni nosaukt varetu, ja Zibarts butu vinas pirmais treneris vai tads kas devis vinai basketbola zinasanas kas lava spelet augstakaja limenii, kuru delj kurska vinu nopirka uz sezonu.

     [+] [-]

, 2019-12-22 15:28, pirms 4 gadiem
pēc Novika rakstiem Zībarts viens no ietekmīgākajiem un ražīgākajiem superzvaigžņu audzinātājiem..

     [+] [-]

, 2019-12-22 19:24, pirms 4 gadiem
Nu tā jau ir, kad panākumu nav, tie jāsāk izdomāt.