Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš atgriežas Beļģijā, atkal būs "Castors Braine" treneris

Andrejs Siliņš

Zvirgzdiņš atgriežas Beļģijā, atkal būs "Castors Braine" treneris
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Edgars Vaivads

Latvijas basketbola speciālists Ainars Zvirgzdiņš, kurš šo sezonu sāka kā "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) kluba "Jūrmala/Fēnikss" treneris-konsultants, vienojies par līgumu ar Beļģijas sieviešu klubu "Royal Castors Braine", kur sekmīgi strādājis jau iepriekš.

57 gadus vecais Zvirgzdiņš pagājušo sezonu iesāka pie "Valmieras/Ordo" komandas stūres Latvijas vīru čempionātā, taču decembrī tika atbrīvots no darba. Vasarā Zvirgzdiņš turpināja darbu Latvijas vīriešu valstsvienībā kā viens no Ainara Bagatska asistentiem. Jauno sezonu treneris sāka "Jūrmalas/Fēnikss" vienībā, veicot konsultanta pienākumus.

Tagad Zvirgzdiņš vienojies par līgumu ar "Royal Castors Braine" par komandas galvenā trenera pienākumu veikšanu. Komanda Beļģijas sieviešu čempionāta sezonu sākusi ar 12 uzvarām 12 spēlēs, bet FIBA Eiropas kausā neizdevās pārvarēt grupu turnīru. Tiesa, trīs uzvaras un trīs zaudējumi bija arī otrajā vietā grupā palikušajai vācu "Stars Keltern", taču savstarpējos mačos labāk gāja vācietēm.

Līgums ar klubu noslēgts uz pusotru sezonu - līdz 2018. gada vasarai.

Iepriekš Zvirgzdiņš ar "Castors Braine" strādāja 2014./2015. gada sezonā, aizvedot komandu līdz Beļģijas čempiontitulam, Beļģijas kausam, kā arī pirmo reizi ieveda kādu Beļģijas klubu komandu Eiropas kausu finālos. Tiesa, finālā nācās atzīt franču "Villeneuve-d'Ascq" pārākumu.

Nākamo spēli "Castors Braine" aizvadīs tikai 7. janvārī, mājās tiekoties ar piektajā vietā esošo "Liege". Beļģijas čempionātā šosezon spēlē šīs dienas jubilāre Dita Rozenberga. Latvijas izlases uzbrucējas pārstāvētā "Belfius Namur" ar septiņām uzvarām 11 mačos ieņem ceturto pozīciju 12 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Mithra Castors Braine

  +2 [+] [-]

, 2016-12-22 17:29, pirms 7 gadiem
Zvirgzdiņ, Anete ir bez kluba!
Tava zelta kārts!

     [+] [-]

, 2016-12-22 20:55, pirms 7 gadiem
Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2016-12-23 02:54, pirms 7 gadiem
Nu viņa aizsardzība ir unikāla,bet viņa metodes ari unikālas,lai to izpidītu.Augstas raudzes treneris ar visām savām īpatnībām. Nu jā!!!!!!!

     [+] [-]

, 2016-12-23 16:29, pirms 7 gadiem
Nabaga meitenes,man viņas žēl...