Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Brodskis jūsmo par Jagupovu un tic Ukrainas nokļūšanai Tokijas spēlēs

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Brodskis jūsmo par Jagupovu un tic Ukrainas nokļūšanai Tokijas spēlēs
Mihailo Brodskis. Foto: FBU

Ukrainas basketbola federācijas (FBU) prezidents Mihailo Brodskis priecājas par Aļinas Jagupovas nokļūšanu WNBA un uzskata, ka sieviešu basketbola valstsvienībai ir pa spēkam finišēt Eiropas čempionāta "Top 6".

Ukrainas izlase A grupā Rīgā spēlēs pret Spāniju (27. jūnijā plkst. 21:00), Latviju (28. jūnijā plkst. 18:30) un Lielbritāniju (30. jūnijā plkst. 13:00). Grupas uzvarētājas automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas īpašnieces astotdaļfinālā 1. jūlijā sacentīsies pret B grupas otro un trešo spēcīgāko komandu (Zviedrija, Francija, Čehija, Melnkalne).

Brodskis ir sajūsmā par Aļinu Jagupovu. “Fakts, ka viņa nokļuva WNBA, ir fantastisks. Ukrainas basketbola audzēkne spēlēs stiprākajā līgā. Tas ir ļoti labi, jo ASV atrodas basketbola virsotnē. Svarīgi, ka Aļina tur nokļuva un parādīja citām meitenēm, ka tas ir iespējams.”

Jagupova marta sākumā apstiprināja, ka palīdzēs Ukrainas valstsvienībai Eiropas čempionātā, neraugoties uz to, ka pirms tam viņai paredzētas 10 spēles Losandželosas “Sparks” sastāvā. Brodskis priecājas par uzbrucējas lēmumu.

“Ar viņu mūsu izredzes Eiropas čempionātā pieaug. Varam iekļūt “Top 6” un turpināt cīņu par Olimpiskajām spēlēm. Ticu, ka Ukrainas sieviešu valstsvienība var tikt kvalifikācijas turnīrā un braukt uz Tokiju. Bez Aļinas – nē.”

Video: Mihailo Brodskis par Jagupovu, WNBA un Ukrainas izlasi

Ukrainas izlase 1995. gadā kļuva par Eiropas čempioni, atgādina Brodskis. “Toreiz mēs dusējām uz padomju sporta lauriem, savukārt šodien balstāmies uz pašu audzēknēm – vairākums no viņām piedzima neatkarīgā Ukrainā. Tagad radusies iespēja tikt uz Olimpiskajām spēlēm – tā ir virsotne.”

Izmantotie resursi:
Михайло Бродський: потрапляння Ягупової у WNBA...