Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Andris Steļmahs: "Mēģinājām riskēt un radīt pretiniecēm paniku"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Andris Steļmahs: "Mēģinājām riskēt un radīt pretiniecēm paniku"
Karlīne Pilābere 2021. gada 21. janvārī. Foto: FIBA

"Spēlētājām pateicu, ka mums nav, ko zaudēt. Vairāk nevaram kvalificēties Eirolīgas nākamajai kārtai – jāspēlē! Jāliek cienīt sevi un klubu," pēc otrās spēles Skio burbulī teica basketbola kluba "TTT Rīga" treneris Andris Steļmahs.

“Katra dāma, kura izgāja laukumā, šodien cīnījās līdz galam. Pirms spēles sazvanījos ar Mārtiņu (Gulbi) – nolēmām komandai parādīt motivējošu video no dzīves. Domāju, ka tas atspoguļojās spēlē – cīņa notika katrā epizodē. Ticu, ka tas atmaksāsies katrai spēlētājai – basketbolā vai dzīvē, tam nav nozīmes.

Mārtiņš izdomāja labu taktisko risinājumu – zonas aizsardzību nomainījām uz cilvēks-pret-cilvēku. Sākumā tas nostrādāja, taču vēlāk izpaudās pretinieču individuālā meistarība. Sandrine Gruda un Natālija Ahonva lieliski saspēlējās, guva punktus.

Otrajā puslaikā vajadzēja atsisties. Tas bija grūtāk, jo prasīja lielāku enerģiju. Mainījām aizsardzības, pēdējā ceturtdaļā mēģinājām uziet pa divi virsū (bumbas turētājai). Riskēt un radīt paniku – bija epizodes, kurās risks attaisnojās. Atspēlējām daļu starpības.

Domāju, ka Grudu un Ahonvu bija iespējams apturēt, ja izdotos pilnībā pieturēties pie spēles plāna. Tiesnešu svilpes un neveiksmīgas epizodes izsita no ritma, tāpēc nācās atgādināt. Pārliecinājāmies, ka Gruda ir ļoti meistarīga spēlētāja – iemeta sarežģītus metienus, tāpat kā pirmajā burbulī.

Galotnē komandām bija sakāpinātas emocijas. Pretinieces gribēja ātrāk pabeigt spēli. Mēs ar veiksmīgu aizsardzību pārķērām bumbas – meitenēm radās adrenalīns. Nesportiskā piezīme pretiniecēm, tehniskā piezīme... Kļūdās visi – treneri, tiesneši, spēlētājas, taču emocijas tika atstātas laukumā. Pēc spēles komandas šķīrās bez asumiem.

Otrdien zināju, ka Binta spēlēs – veidojām sadarbības uz viņu. Tas bija vairāku pušu – Ivara (Ikstena) un Bintas menedžera lēmums. Nekoncentrējos uz iespējamām grūtībām otrā numura pozīcijā. Zināju, ka laukumā ies gan Dinija Pāvelsone, gan Ieva Korzāne. Divas reizes aprunājos ar meitenēm un centos viņām uzticēties.

Dinija Pāvelsone spēlē iesaistījās ļoti veiksmīgi. Ievas Korzānes spēlēšana tika atlikta uz vēlāku laiku, jo (ceturtajā ceturtdaļā) sākām samazināt starpību. Manuprāt, jaunās spēlētājas var daudz iegūt Eirolīgas spēlēs. Ja patiesi vēlies progresēt, daudz iemācīsies, arī vērojot cīņu no soliņa.”