Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempions Boškovičs: "Latvija ir ļoti stipra komanda ar lielām cerībām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijas čempions Boškovičs: "Latvija ir ļoti stipra komanda ar lielām cerībām"
Gorans Boškovičs. Foto: FIBA

"Nonācām, kur Ukrainas valstsvienībai pienākas būt – starp 16 stiprākajām Eiropas komandām. Tas bija mūsu mērķis kvalifikācijā un mēs to sasniedzām," pēc "Women`s EuroBasket 2019" izlozes teica Ukrainas sieviešu izlases galvenais treneris Gorans Boškovičs.

Melnkalnes uzbrucējs, pārstāvot Kārļa Muižnieka un Ainara Zvirgzdiņa trenēto Ventspili, 2003. gada LBL sezonā vidēji guva 6,9 punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un kļuva par Latvijas čempionu. Pēc spēlētāja karjeras beigām viņš kļuva par Podgoricas “Budučnost” sieviešu komandas stūrmani.

Boškovičs ar “Budučnost” dāmām četras reizes uzvarēja Melnkalnes čempionātā (2015-2018) un divreiz – Adrijas līgā (2016, 2018). Pērnvasar bija Roberto Injuesa palīgs Melnkalnes valstsvienībā, bet 2017. gada oktobrī tika apstiprināts par Ukrainas izlases galveno treneri.

“Mūsu stratēģija, spēlējot kvalifikācijā, bija iegūt maksimāli labu gūto un zaudēto punktu attiecību,” teica Boškovičs. “Zinājam, ka tā palīdzēs turnīra noslēgumā, jo Eiropas čempionātam kvalificējās tikai grupu uzvarētājas un sešas no astoņām otro vietu ieguvējām.”

Ukraina divreiz zaudēja Eiropas čempionei Spānijai, taču uzvaras pārējās spēlēs palīdzēja kvalificēties ceturtajam finālturnīram pēc kārtas. “Kad spēlē vienā grupā ar Spāniju, jāpadomā par visu. Kijevā turējāmies līdz pēdējām sekundēm – ceru, ka fani šo spraigo spēli atcerēsies vēl ilgi.”

Boškoviča trenētā komanda tika ielozēta A grupā kopā ar Latviju, Spāniju un Lielbritāniju. “Neviens neapšauba, ka Spānija ir labākā komanda Eiropā. Iepriekšējā finālturnīrā tā uzvarēja visas konkurentes ar vismaz 15 punktu pārsvaru. Viņas ilgi spēlē viena trenera vadībā, tāpēc pārspēt spānietes būs sarežģīts uzdevums jebkuram.”

Treneris atzinīgi novērtēja Latvijas valstsvienību. “Latvija ir ļoti stipra komanda, kura iepriekšējā finālturnīrā finišēja sestā. Būdama rīkotāja, tā gaida finālturnīru ar lielām cerībām. Šovasar viņi gatavojās Pasaules kausam – ieradāmies ar jaunu komandu un tikām sakauti, taču skatīsimies, kas notiks nākamgad.”

Ukrainas līdere ir Aļina Jagupova. Turku kluba “Džukurova” uzbrucēja uzskatāma par Eiropas kausa MVP balvas pretendenti. “Nav šaubu, ka Jagupova ir Eiropas elites spēlētāja. Sagaidu no viņas ne tikai labāko basketbolu. Viņa var spēlēt un padarīt komandas biedres labākas, kā iepriekš spējušas visas izcilās spēlētājas. Viņa var kļūt par īstu līderi.”

Boškovičs pēc izlozes pauda vēlmi spēlēt Serbijā, kur tiksies astoņas labākās Eiropas komandas. “Kad šķērso Serbijas robežu, ieraugi zīmi “Laipni lūdzam Serbijā – basketbola zemē”. Spēlēju tur gadiem, tajā atrodas liela daļa manas basketbola ģimenes un tur dzīvo mana meita. Domāju, ka spēlēšana tur palīdzētu mums sagatavoties.”

Izmantotie resursi:
https://www.ukrinform.net/rubric-sp...