Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kaspars Mājenieks: "Jādomā par spēlētāju veselību – neiesim pāri līķiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kaspars Mājenieks: "Jādomā par spēlētāju veselību – neiesim pāri līķiem"
Kaspars Mājenieks: debijas spēle Pasaules U17 kausā
Foto: FIBA

"Pirms spēles izdarījām ieplānoto – iedevām meitenēm nepieciešamo informāciju. Kanādietes nespēlēja sarežģīti, mums vajadzēja būt agresīviem, taču tādi nebijām visu laiku," pēc debijas spēles Pasaules U17 kausā Minskā teica Latvijas meiteņu izlases galvenais treneris Kaspars Mājenieks.

Kas Minskā notika citādi nekā pirms nedēļas Liepājā?
Neizpildījām spēles plānu. Nesavācām bumbas. Šajā rādītājā zaudējām katastrofāli – kanādietes izcīnīja par 24 atlēkušajām bumbām vairāk un tika pie papildus metieniem. Visbeidzot, muļķīgas kļūdas.

Domāju, meitenes izjuta zināmu spiedienu – te ir pasaules čempionāts. Daža laba meitene mūžā nospēlējusi 1000 spēles, kāda 500. Formāli nekas nemainās – spēle tā pati, laukums tas pats, taču metieni neaizgāja.

Starta drudzis meitenēm iedarbojās pirmajās 10 minūtēs vai turpinājās visu spēli?
Manuprāt, daļai meiteņu starta drudzis pārgāja, bet daļai saglabājās – neizdevās parādīt to, ko viņas māk. Pretī nāca komanda, kuru iepriekš uzvarējām. Kad pietuvojāmies piecu punktu attālumā, muļķīgi kļūdījāmies. Pēc tam vairāk neguvām ne punkta.

Ko labu var paņemt no šīs spēles?
Patika, kā spēlē ienāca dažas rezervistes. Meitenēm teicu – ir tāds NBA spēlētājs Donovans Mičels no “Utah Jazz”. Viņš uzsvēra – ir jāklausās, ko treneris saka. Tu vari klausīties un nedzirdēt, bet tev ir jāklausās arī, ja teiktais ir nepatīkams. Ir jāizpilda trenera prasītais. Brīžos, kad meitenes izpildīja spēles plānu, bija rezultāts. Kad spēlēja pa savam, tā nebija.

No ierašanās brīža Minskā līdz spēles sākumam – vai izdevās paveikt visu iecerēto?
Izdarījām visu – iedevām plašu informāciju. Kanādietes nedarīja neko sarežģītu, mums vajadzēja spēlēt agresīvi. Tādi līdz galam nebijām.

Grupas turnīram var būt un nebūt izšķiroša nozīme. Kas tev būtu labs rezultāts pirmajās trīs spēlēs?
Mērķis bija paņemt divas uzvaras pret Kanādu un Angolu. Kā būs tagad, nezinu. Skaidrs, ka mērķi izpildīt būs daudz grūtāk. Domāsim par stratēģiju svētdienas spēlei pret Austrāliju – vai pietaupīt kādu spēlētāju, vai nē. Neraugoties uz to, ka pirmdien būs brīvdiena.

Kāds tev bija vakars pirms spēles, nakts un šī diena? Vai esi izgulējies?
Esmu labi izgulējies. Katru rītu eju uz baseinu, lai noņemtu stresu. Biju pārliecināts par sagatavoto spēles plānu, diemžēl līdz galam neizpildījām. Ja plāns ietu no rokas, būtu citādi. Dažas lietas mainījām, atspēlējāmies, taču kļūdas iecerēm pārvilka svītru.

Vai pirms turnīra sākuma nav saņemtas sūdzības par pašsajūtu, apetītes maiņu?
Katru rītu aptaujājam meitenes par pašsajūtu. Pēdējā laikā sūdzību nav. Ja rodas problēmas ar veselību, katru situāciju vērtējam īpaši, lai nepārslogotu meitenes. Sūdzības ņemam vērā, jo mēs neiesim pāri līķiem.

Pirms čempionāta no komandas rotācijas izkrita vairāk garo spēlētāju. Vai tas pamainījis spēles zaudējumu?
Mums joprojām ir viena pamata garā spēlētāja – Laura Meldere. Latvijā nav daudz (klasisko) centru. Elvijai Veršelei šī ir pirmā pieredze. Eva Indriķe (Latvijas-Igaunijas līgas) sezonā rādīja ļoti labu sniegumu, bet arī vēl nav spēlējusi šajā līmenī. Manuprāt, viņa iegūs ļoti labu pieredzi, lai gan tehniski nav garā spēlētāja. Esam spiesti viņu izmantot kā priekšējās līnijas balstu. Pirms turnīra rēķinājāmies arī ar situāciju, kurā Laura mums nevarētu palīdzēt.