Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Asarām slacīts darījums: Dalasa šķiras no Austrālijas superzvaigznes

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Asarām slacīts darījums: Dalasa šķiras no Austrālijas superzvaigznes
Elizabete Kembedža. Foto: FIBA

"Stāstu par savu taisnību un dzīvoju tajā. Esmu patiešām priecīga nokļūt organizācijā, kura seko līdzi un rūpējas par savām spēlētājām," Austrālijas sieviešu basketbola superzvaigzne Elizabete Kembedža (Elizabeth Cambage) pirmdien, 20. maijā, izplūda asarās runājot par pāreju no WNBA kluba Dalasas "Wings" uz "Las Vegas Aces".

Kembedžas pāreja kļuva par WNBA starpsezonas lielāko drāmu. Centra spēlētāja pieprasīja pāreju 2019. gada 22. janvārī, taču netika projām no Dalasas gandrīz četrus mēnešus.

Austrāliešu basketboliste 2018. gada sezonā, pārstāvot Dalasu, kļuva par WNBA rezultatīvāko spēlētāju, vidēji gūstot 23,0 punktus un izcīnot 9,7 atlēkušās bumbas. Viņa sasniedza līgas rekordu, jūlijā gūstot 53 punktus uzvarā pār Ņujorkas “Liberty”.

Balsojumā par WNBA vērtīgāko spēlētāju Kembedža finišēja otrajā vietā aiz Breanas Stjuartes, savukārt janvārī paziņoja, ka vairāk negrib spēlēt Dalasā. Austrāliete pauda vēlmi pievienoties “Los Angeles Sparks”, taču beigās piekrita Vegasas piedāvājumam.

Pēc ilgām un mokošām pārrunām Kembedža 16. maijā tika aizmainīta no Dalasas uz Vegasu apmaiņā pret Moraiju Džefersoni (UConn), Izabellu Harisoni un “Aces” pirmajām divām izvēlēm 2020. gada WNBA draftā.

Dalasiete Džefersone 2017. gada sezonā izlaida 13 spēles, savukārt 2018. gadā – pēc labās kājas ceļgala operācijas – nepiedalījās 17 spēlēs. Iespējams, ka viņa izlaidīs 2019. gada sezonu.

Kembedžu 2011. gada WNBA draftā ar otro numuru izvēlējās “Tulsa Shock”, taču dažādu iemeslu dēļ viņa līgā līdz šim aizvadījusi tikai trīs sezonas (2011, 2013, 2018). Austrāliete jau 2011. gadā pauda atturīgu nostāju pret spēlēšanu Talsā, kā arī nepievienojās komandai pēc Londonas spēlēm.

Centra spēlētāja pirmajā preses konferencē Lasvegasā stāstīja, ka Talsā nav tikusi pienācīgi aprūpēta – klubs nav nodrošinājis pienācīgu ēdināšanu. Viņa arī iestājās par labākiem treniņu apstākļiem un augstāku atalgojumu – nosacījumiem, kuru rezultātā pēc šīs sezonas iespējams WNBA lokauts.

“Neraudu tāpēc, ka esmu gājusi cauri grūtībām,” Kembedža teica 20. maijā. “Ikviens izgājis cauri grūtībām. Kļūstu sarūgtināta, kad paskatos atpakaļ un daudzi cilvēki dažādi izsakās par mani – viņa ir dīva, tāda un šitāda, taču dienas beigās esmu persona, kura vēlas tikt cienīta par savu darbu.

Austrāliete nav spēlējusi kopš 2018. gada 30. septembra, kad viņas pārstāvētā valstsvienība Pasaules kausa finālā Tenerifē zaudēja ASV. Spēlētāja ziemu un pavasari pavadīja, atgūstoties no Ahilleja cīpslas savainojuma.

Viņas treneris Lasvegasā būs divkārtējais NBA čempions Bils Lembīrs (Bill Laimbeer) – vīrs, kura arsenālā ir asa mēle. Kādreizējais “Detroit Pistons” spēlētājs – viens no “Bad Boys” – bija priecīgs par austrālietes ierašanos.

“Mums ir līdzīgi raksturi. Nezinu, vai tas ir labi vai slikti, taču skatos uz priekšu. Par spēlētājām, īpaši Lizu, var dzirdēt dažādas lietas, taču man tas nerūp. Vēlos trenēt spēlētāju. Vēlos iepazīt spēlētāju. Vēlos būt kopā ar spēlētāju komandā un saprast viņu. Tā es rīkojos. Mēs viņu dabūjām.”

Kembedža otrdien aizvadīs treniņu ar “Aces”, savukārt svētdien mājas spēlē uzņems Losandželosu. Gaidāms, ka ziemā austrāliete pārstāvēs Kurskas "Dynamo".

Izmantotie resursi:
https://bleacherreport.com/articles...
Wings trade MVP runner-up Cambage to Aces
https://www.reviewjournal.com/sport...

     [+] [-]

, 2019-05-21 20:17, pirms 5 gadiem
Izklausās ka Dalasā šausmīgi apstākļi. Varbūt Porzim nemaz neslēgt ilglaicīgu līgumu, lai nav atkal jāmūk;

     [+] [-]

, 2019-05-21 21:38, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Izklausās ka Dalasā šausmīgi apstākļi. Varbūt Porzim nemaz neslēgt ilglaicīgu līgumu, lai nav atkal jāmūk;
Kjubanam nav nekāda sakara ar šo komandu.Tā principā ir WNBA realitāte.Komandas vnk nepelna.Liela daļa spēlē bez reāliem ienākumiem.