Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krievijas sastāvā atkal spēlēs naturalizēta amerikāniete

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievijas sastāvā atkal spēlēs naturalizēta amerikāniete
Epifānija Prinsa šosezon spēlēja Gundara Vētras trenētajā Kurskas klubā "Dynamo"
Foto: kursk-basket.ru

WNBA kluba "New York Liberty" saspēles vadītāja Epifānija Prinsa pievienosies Krievijas sieviešu basketbola valstsvienībai, lai palīdzētu tai kvalificēties XXXI Olimpiādes spēlēm Riodežaneiro, ceturtdien, 21. maijā, vēsta ziņu aģentūras AP žurnālists Dags Feinbergs.

Divdesmit septiņus gadus vecā Prinsa pirmo reizi pārstāvēja Krieviju 2013. gada Eiropas čempionātā Francijā. Krievietes vēlējās izcīnīt ceļazīmi uz 2014. gada Pasaules čempionātu Turcijā, taču nespēja pārvarēt grupas turnīra barjeru.

Krievijas izlases galvenais treneris Anatolijs Miškins paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļāva divas amerikāņu aizsardzes ar Krievijas pasi – Prinsu un Dīnu Nolanu. Finālturnīrā var spēlēt viena naturalizētā spēlētāja, taču Krievijas treniņnometne sākās bez ārzemnieču klātbūtnes.

Divas nedēļas vēlāk kļuva zināms, ka Prinsa tomēr pievienosies izlasei. “Gribu palīdzēt komandai nokļūt tur, kur tā pieradusi būt. Biju sarūgtināta, ka nekvalificējāmies pasaules čempionātam, taču zinu, ka šoreiz mums ir labas izredzes. Ziemā spēlēju kopā ar daudzām Krievijas izlases spēlētājas, tāpēc viena otru zinām daudz labāk.”

Prinsa Krievijas pilsonību ieguva 2010. gadā, taču tolaik valstsvienību pārstāvēja cita amerikāņu saspēles vadītāja Bekija Hemona. Viņa izlases sastāvā piedalījās Pekinas un Londonas spēlēs, kā arī 2009. gada Eiropas čempionātā Latvijā.

Ņujorkiete Prinsa februārī tika aiztirgota uz dzimtās pilsētas komandu “Liberty”. Kluba galvenais treneris Bils Lembīrs jau ziemā zināja, ka jūnijā nāksies iztikt bez aizsardzes palīdzības. “Mūsu sadarbība tiek plānota ilgtermiņā. Viņa vēlas spēlēt Ņujorkā. Kaut kā aizvadīsim pirmās 10 spēlēs, dabūsim Prinsu atpakaļ un skatīsimies kāda būs mūsu situācija.”

Visām Latvijas pretiniecēm sastāvā būs naturalizētas vai ārzemēs dzimušas spēlētājas. Serbiju pārstāvēs amerikāņu uzbrucēja Daniela Peidža, Horvātijai pievienosies aizsardze Šavonte Zelosa, savukārt Lielbritānijas kandidātu sarakstā ir ASV, Kanādā, Tanzānijā, Nīderlandē un Austrālijā dzimušas basketbolistes.

Izmantotie resursi:
Prince to miss beginning of WNBA season to play...

  +1 [+] [-]

, 2015-05-21 17:49, pirms 9 gadiem
Skumji, ka driiz nevienu Eiropas izlasi nevarees iedomaaties bez naturalizeta/as speletaja/as.

  +4 [+] [-]

, 2015-05-21 18:54, pirms 9 gadiem
Atkal Putins prasa palīdzību sliktajiem rietumiem.

  +6 [+] [-]

, 2015-05-21 19:28, pirms 9 gadiem
Apsmiekls tā krievija ir visā sportā!!! Lielvalsts.......... pffffffffff ... sūdu pļeka,nekas vairāk!

  +6 [+] [-]

, 2015-05-21 21:26, pirms 9 gadiem
Gribi dzirdēt joku - Krievija basketbolā.
110 Miljoni iedzīvotāju, bet nevar savākt 12 spēcīgas/us basketbolistes/us. Bomžu valsts

  +1 [+] [-]

, 2015-05-21 22:35, pirms 9 gadiem
Vai tiešām FIBA bija jāakceptē šāda jespēja par naturalizētajiem spēlētājiem .Nevar aizmirst 2009 g.ceturtdaļfinālu un to kā Hemona pagarinājumā ielika 3 trīnīšus.Vēl jo lielāka motivācija,azarts un spīts apspēlēt tādas komandas ,jo sevišķi Krieviju

  +2 [+] [-]

, 2015-05-21 23:35, pirms 9 gadiem
Nabaga Krievija... Kārtējo reizi savu resursu nepietiek, bet spītīgi tēmē uz lielvalsts statusu!

  -1 [+] [-]

, 2015-05-22 08:38, pirms 9 gadiem
Lai taču spēlē! Mēs taču arī braucam strādāt uz ārzemēm un tās amerikānietes taču grib tikt uz OS. Ar US netikt,jo netiek komandā.