Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ēriks Visockis: "Izlasē beidzot sanākušas visas meitenes"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ēriks Visockis: "Izlasē beidzot sanākušas visas meitenes"
Ēriks Visockis
Foto: LBS

"Pēc sezonas sākuma aizrakstīju meitenēm, jautājot, kā viņas jūtas un kā iekļāvušās komandā. Iegūtās zināšanas izmantoju izlases darba plānošanā," Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis atklāj, kā gatavojies izlases treniņnometnei.

Pēc sekmīga darba Latvijas Universitātē treneris ceturto sezonu strādā profesionālajā basketbolā. Vladivostoka, Volgograda, Kurska – darba gaitās sanācis šķērsot Eirāzijas kontinentu no Pireneju pussalas līdz Klusajam okeānam, procesā izcīnot uzvaras pār vadošajām Krievijas komandām gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē.

No 2014. gada vasaras Ēriks kopā ar Gundaru Vētru un Mārtiņu Zībartu strādā Kurskas “Dynamo”. Eirolīgas “Četru fināls” Prāgā, divi Krievijas kausi un bronzas medaļas Premjerlīgā – tādas bijušas trenera darba virsotnes. Novembra vidū prioritāte ir darbs valstsvienībā.

Cik daudz un kas jāizdara četrās dienās pirms spēles?
Plānojot treniņus četru dienu garumā, pirmkārt, jāsaprot spēlētāju enerģijas sistēmas un kā tās ražo enerģiju. Izejot no tā, jāstrādā zonās, kuras nerada nogurumu. Darbs jāorganizē tā, lai katra spēlētāja pirms katra treniņa būtu tikpat svaiga kā pirms iepriekšējās nodarbības. Nogurumam nav jāsummējas, jāstrādā uz muskuļu un smadzeņu impulsu aktivizāciju. Jāizvairās no gariem vingrinājumiem un lielām slodzēm.

Vai Tev ir pilnīga brīvība darbā pirms un pēc basketbola nodarbības?
Uzskatu, ka mums ir lielisks treneru kolektīvs. Varam katrs izklāstīt savas idejas, nedomājot, ka tās tiks noraidītas. Nav problēmu iepazīstināt pārējos ar savu redzējumu – treneri izvēlas sev pieņemamās nianses. Savā darbā cenšos iekļauties iepriekš minētajos principos.

Kāds bija paveicamā darba apjoms pirms 17. novembra rīta treniņa?
Darbu atviegloja fakts, ka pagājušajā vasarā biju kopā ar komandu. Paspēju iepazīt spēlētājas un viņu ķermeņus. Zināju viņu iespējas un pasekoju līdzi katras spēlei. Aizrakstīju meitenēm, jautājot, kā viņas jūtas un kā iekļāvušās komandā. Iegūtās zināšanas izmantoju darba plānošanā.

Eiropas čempionāta kvalifikācija notiek spēlētājām jaunā formātā. Tas rada izaicinājumus un izaugsmes iespējas. Varam likt klāt jaunas lietas, uzlabot prasmes, attīstīties.

Eksplozivitāte, spēks, ātrums, lēciena augstums – vari izcelt līderes katrā rādītājā?
Vairāk varu izcelt spēlētāju raksturus un gribas spēku. Izlasē beidzot sanākušas visas meitenes. Viņas vēlas strādāt. Ceru, ka spēlē pret Lietuvu viss izdosies, lai mēs varētu turpināt iesākto jaunā kvalitātē. Labvēlīgs iznākums atklās visas labākās īpašības.

Ar brāli Artūru esi strādājis arī agrāk. Kāda bijusi spilgtākā kopīgā darba pieredze?
Darbs ar Latvijas Universitātes vīriešu komandu sezonā, kad izcīnījām ceturto vietu Latvijas Basketbola līgā. Neviens to negaidīja. Tagad ceturtā vieta tiek uztverta kā liels sasniegums, bet toreiz daudzi uz to skatījās kā pašsaprotamu lietu. Tas bija sasniegums, ar kuru lepoties. Ceru, ka brāļu tandēma klātbūtne arī turpmāk palīdzēs gūt panākumus.

     [+] [-]

, 2015-11-21 10:51, pirms 8 gadiem
vakarā redzēsim

  +1 [+] [-]

, 2015-11-21 11:31, pirms 8 gadiem
Vai tiešām viņas visas vēl meitenes?

     [+] [-]

, 2015-11-21 20:50, pirms 8 gadiem
BlaBlaBla, pat nezina kas ir spēks, ātrums, eksplozivitāte, jo acīm redzot netrenē šādas fiziskas īpašības...,ka tik meičas nepārpūlās...!