Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aija Putniņa: "Lietuvietes ir ātras un nekaunīgas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aija Putniņa: "Lietuvietes ir ātras un nekaunīgas"
Aija Putniņa cīņā pret Mariju Vadejevu
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Sezonas laikā atbraukt uz mājām ir ļoti pozitīvi. No otras puses, izlases treniņiem un spēlēm atvēlētais laiks ir ļoti īss," Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības spēka uzbrucēja Aija Putniņa dalījās pārdomās pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Lietuvu.

Treniņi tika veltīti atkārtošanai vai jaunas vielas apgūšanai?
Četru dienu treniņnometne pirms spēles neatstāj daudz vietas jaunu kombināciju apguvei. Pārsvarā atkārtojām agrāk apgūtās sadarbības – standartu, kurš tika papildināts ar atsevišķām niansēm.

Redzēju, ka treneris trešdien izdalīja sadarbības.
Tas vairāk bija domāts atgādinājumam, lai var mājās apskatīties sadarbības, ja kaut kas aizmirstas pirms treniņa. Gan jaunais, gan vecais – mazliet no visa.

Pirmā doma, kas nāk prātā, dzirdot vārdu “Lietuva”?
Ātras un nekaunīgas spēlētājas – kā jau lietuvietes. Viegla spēle nebūs.

Šosezon spēlē Nantes komandā. Eirokausā tikai uzvaras, Francijā nedaudz pieticīgāki rezultāti.
Eirokausu spēlēs nospēlējām tik labi, ka bijām mazā eiforijā. Francijas līgas spēlēs tas pietrūkst – katrā zaudējumā pretinieces mums galotnē “pāriet pāri”. Pašas nekoncentrējamies visas spēles garumā.

Lasīju, ka komanda pārcēlusies uz jaunu zāli.
Tā atrodas blakus vecajai spēļu norises vietai.

Sezonas mērķi?
Francijā jātiek izslēgšanas spēlēs, ar mērķi tālāk tikt augstāk. Otrs mērķis ir saglabāt vietu Eirokausos.

Kādas ir emocijas par jauno Eiropas čempionāta kvalifikācijas formātu?
Dalītas emocijas. Sezonas vidū spēlēt izlasē un atbraukt uz mājām ir pozitīvi. Var padzīvoties ar savējiem, satikt izlases meitenes. No otras puses, spēļu un treniņu grafiks izvietots ļoti īsā laika posmā. Mazliet saraustīti. Labi, ka šoreiz mums būs tikai viena spēle. Tas nozīmē vairākas brīvdienas, iespēju pavadīt laiku mājās.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja