Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT apliecina nodomu startēt Eirolīgā, dibinātāji piešķirs 450 tūkstošus eiro

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT apliecina nodomu startēt Eirolīgā, dibinātāji piešķirs 450 tūkstošus eiro
TTT kapteine Aija Klakocka un LBS prezidents Raimonds Vējonis 2020. gada 1. martā. Foto: WBBL.eu

"TTT Rīga" pirmdien, 20. jūlijā, informēja Latvijas basketbola savienību par nodomu startēt FIBA Eirolīgas 2021. gada sezonā, telefonsarunā pastāstīja kluba valdes loceklis Jānis Golubevs. Valde šonedēļ plāno apstiprināt ģenerālmenedžeri un galveno treneri, kā arī lemt par viņu palīgiem.

Rīgas pagaidu administrācija 15. jūlija sēdē apstiprināja grozījumus pilsētas 2020. gada budžetā, tostarp piešķīra vēl 150 tūkstošus eiro kluba vajadzībām. Tāda pati summa tika pārskaitīta pavasarī – no šīs naudas spēlētājām samaksāti parādi par 2020. gada pirmajiem mēnešiem.

Pašvaldības uzņēmums “Rīgas satiksme” apstiprinājis gatavību piešķirt klubam līdzvērtīgu summu – 300 tūkstošus eiro, teica Golubevs. Tas nozīmē, ka “TTT Rīga” līdz 2020. gada 31. decembrim no kluba dibinātājiem saņems 450 tūkstošus eiro, tiesa, palikušas parādsaistības 200 tūkstošu eiro apmērā.

Latvijas basketbola savienība pirmdien saņēmusi TTT valdes priekšsēdētājas Guntas Baško parakstītu iesniegumu par kluba nodomu startēt FIBA Eirolīgā, Sportacentrs.com apstiprināja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Eirolīgas nolikuma punkti 9.1.1 un 9.2 paredz, ka klubam līdz 27. jūlijam jāiemaksā drošības depozīts 10 tūkstošu eiro apmērā un reģistrācijas maksa 2500 eiro apmērā. Turnīra izloze notiks 17.-18. augustā.

“Valde pirmdien rūpīgi izvērtēja iespējas, nolemjot, ka TTT jāpiedalās FIBA Eirolīgā. Valdes priekšsēdētāja pusstundu pēc sēdes parakstīja Latvijas basketbola savienībai adresēto iesniegumu un finanšu garantijas iemaksu veikšanai,” teica Golubevs.

“No dibinātāju piešķirtajiem līdzekļiem jāsedz iepriekšējās sezonas parādi un jāorganizē darbs nākamajā sezonā. Prioritātes – 1) jānomaksā nodokļu parāds, 2) jāsedz parāds uzsāktās tiesvedības lietā (par dzīvokļu īres pakalpojumiem ārzemju spēlētājām), 3) jāsamaksā trūkstošā summa galvenajam trenerim un spēlētājām.

Valde rūpīgi izvērtēs pārējo pakalpojumu sniedzēju pieprasījumus par parādu samaksu un to apmēriem, atzina Golubevs. “Pastāv pamats optimismam – šī būs viena no retajām reizēm, kad klubs, neskatoties uz lielo parādu, sezonu sāks ar pozitīvu ieņēmumu bilanci.”

“Rīgas satiksmes” valdes loceklis cer, ka klubam izdosies piesaistīt papildu līdzekļus no privātā sektora. “Tas būs viens no galvenajiem ģenerālmenedžera uzdevumiem – ļoti ceru, ka viņa vārdu izdosies nosaukt jau šajā nedēļā. Manuprāt, TTT zīmols ir tā vērts, lai parādītos jauni līdzekļi.”

Nākamais solis – administrācijas komplektēšana. Agrāk to darīja kluba ģenerālmenedžeris, bet šobrīd lēmumus pieņems valde. “Lemsim par ģenerālmenedžeri un viņa palīgu, kā arī galveno treneri un viņa asistentu. Iespējams, arī par fiziskās sagatavotības treneri.

Golubevs norādīja, ka valde ar kandidātiem veikusi gan kopējas, gan individuālas pārrunas. “Ja zinātu, ka (dibinātāji) piešķirs līdzekļus tikai jūlija trešajā nedēļā, iespējams, maija beigās izsludinātu konkursu, bet šobrīd darbojamies ugunsgrēka dzēšanas režīmā. Trešdien vēlreiz uzklausīsim kandidātu redzējumu un, cerams, pieņemsim gala lēmumu.”

Valdes loceklis nenosauca ģenerālmenedžera un galvenā trenera kandidātu vārdus, taču norādīja, ka abas amatpersonas varētu apstiprināt reizē. “Svarīgi, lai viņi būtu kā cimds ar roku. Jāsakrīt redzējumam, lai komanda varētu veiksmīgi aizvadīt sezonu.”

  +1 [+] [-]

, 2020-07-20 16:47, pirms 4 gadiem
nu, vismaz....pasniegts optimistiskā manierē,Māri Novik...ja pareizi sapratu, tad naudas tik pat no RD kā pagājušo gadu, bet R.satiksme vēl tikai pagaidām naudu sola...tātad budžets mazāks?

  -1 [+] [-]

, 2020-07-20 17:01, pirms 4 gadiem
Varbūt ir jāpārstāj rakstīt šie maldīgie raksti?

Kāda nozīme cik naudas ir piešķirts kalendārajā gadā, ja 1/2 no tās aiziet iepriekšējā sezonā??

No šiem rakstā minētajiem 450 tūkstošiem, nakamās sezonas budžetam reāli ir <300 tūkstoši.

Tas ir absurds rakstīt šādus rakstus un pūst burbuli, cik mums te daudz naudas, kad reāli tā nemaz nav.

     [+] [-]

, 2020-07-20 19:21, pirms 4 gadiem
keijei24 rakstīja: Varbūt ir jāpārstāj rakstīt šie maldīgie raksti?

Kāda nozīme cik naudas ir piešķirts kalendārajā gadā, ja 1/2 no tās aiziet iepriekšējā sezonā??

No šiem rakstā minētajiem 450 tūkstošiem, nakamās sezonas budžetam reāli ir <300 tūkstoši.

Tas ir absurds rakstīt šādus rakstus un pūst burbuli, cik mums te daudz naudas, kad reāli tā nemaz nav.
Parāds nav zaķis - neaizbēgs!

     [+] [-]

, 2020-07-20 19:39, pirms 4 gadiem
Bet RS tak tā jau ir desmitiem miljonu mīnusos katru gadu. Bet covid19 laikā zaudējumi ir vēl grandiozāki. Gadījumā RS jau nav ieķīlājusi visu autoparku?

     [+] [-]

, 2020-07-20 20:07, pirms 4 gadiem
Priekš kam tādā klubā kā TTT ir vajadzīgs GM palīgs?? Bet par fiziskās sagatavotības treneri - nu iespējams tāds būs.. sviests!!!

Fiziskās sagatavotības treneri prof klubam vajag 100%, bet tāds GM palīgs naher nav vajadzīgs!

     [+] [-]

, 2020-07-20 20:09, pirms 4 gadiem
RS jau nepelna naudu, tā tikai tērē nodokļu maksātāju naudu! Īstais sponsors TTT klubam ir Rīgas pilsētas nodokļu maksātājs!

     [+] [-]

, 2020-07-20 20:11, pirms 4 gadiem
Tad jau kādām astoņām leģionārēm sanāks.

     [+] [-]

, 2020-07-20 22:01, pirms 4 gadiem
Kāpēc šādas paslēpes jāspēlē, ja iesaistītie cilvēki neprot mēli turēt. Viss jau ir izlemts un Olimpiskajā centrā par to jau mēnesi runā izlases spēlētājas, treneri. Tātad GM būs Štālbergs. Gulbis - galvenais treneris. Asistents - Rožlapa, fiziskās sagatavotības treneris Ikstens. Štālbergs uz Ūdra tvītu neko neatbildēja, kā tas bija gadījumā ar tīkojumu uz Šenhofa amatu, kas tikai apliecina visa šā farsa patiesumu!