Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Voins: "Pietrūkst 200 tūkstošu, bet Eiropas čempionāts Rīgā būs"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Voins: "Pietrūkst 200 tūkstošu, bet Eiropas čempionāts Rīgā būs"
Valdis Voins un Elīna Dikeulaku 2018. gada 15. septembrī: 100 spēles valstsvienībā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas Basketbola savienība ir vienojusies ar Starptautisko basketbola federāciju (FIBA), ka 27. jūnijā – 1. jūlijā Rīgas arēnā notiks visas paredzētās Eiropas sieviešu čempionāta spēles, pirmdien, 20. maijā, preses konferencē "Elektrum" Olimpiskajā centrā atzina LBS prezidents Valdis Voins.

Preses konference notika pēc sieviešu valstsvienības pirmā oficiālā treniņa – tai pievienojās izlases jaunā kapteine Aija Brumermane. Viņas ievēlēšana notika pirmajā komandas sapulcē pirmdienas rītā.

Valdis Voins, LBS prezidents

“Valstsvienības pirmais mērķis Eiropas čempionātā ir iekļūt ceturtdaļfinālā, lai 4.-7. jūlijā piedalītos izšķirošajās cīņās Belgradā. Ceram, ka izlasei pietiks spēka pacīnīties par 1.-6. vietu un ceļazīmi uz Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kas notiks 2020. gada februārī.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, LBS veikusi priekšdarbus – apbraukājām pašvaldības, aicinot cilvēkus apmeklēt finālturnīru, kā arī dodot iespējas jaunajiem spēlētājiem apmeklēt spēles Rīgā. Sieviešu valstsvienība ir vienīgā sporta spēļu komanda, kura jaunākajos laikos spēlējusi vasaras Olimpiskajās spēlēs.

Aicinām visus izlases atbalstītājus uz devīto Rozā lentītes spēli 7. jūnijā arēnā pret Turciju. Izlases jaunā ģenerālmenedžere – Gunta Baško – šajā dienā 195. reizi dosies laukumā valstsvienības sastāvā. Tā būs viņas atvadu spēle.

Latvijas pretinieces čempionātā – Eiropas vadošā komanda Spānija, kuru uzvarējām pirms vairāk nekā 20 gadiem, kā arī ambiciozās Ukrainas un Lielbritānijas vienības. Jāņu svinības tobrīd būs beigušās – 27. jūnijā gaidām visus arēnā uz spēli pret britu basketbolistēm.

Varu apstiprināt – Eiropas čempionāts Rīgā būs! FIBA nāca pretī, vairākās pozīcijās atļaujot atkāpties no nesen paaugstinātajiem standartiem – tādā veidā samazinājām izmaksas par vairāk nekā 40 tūkstošiem. Esam gandrīz sasnieguši paredzēto atbalsta līmeni no individuāliem ziedotājiem, arī Rīgas Dome gatavojas sniegt solīto atbalstu 100 tūkstošu eiro apmērā.

Iztrūkums – 200 tūkstoši eiro – radās viesnīcu un pakalpojumu sadārdzinājuma rezultātā. Veidojas pārliecība, ka valsts sniegs nepieciešamo atbalstu, taču esam izskatījuši arī rezerves scenāriju. Ja līdzekļi netiks piešķirti – aizņemsimies no FIBA vai kredītiestādes. Ceru, ka tā nenotiks.

“Latvijas gāze” un tās partneruzņēmums “Gaso” izlasi atbalsta jau vairāk nekā 20 gadus. Rozā lentītes spēli atbalsta “Roche”, “Wess Motors” un “Circle K”.”

Mārtiņš Zībarts, sieviešu valstsvienības galvenais treneris

“Esam tuvu pilnajam sastāvam. Prieks, ka Gunta Baško piedalās komandas vadības darbā – mums vajadzēja kolektīvā iesaistīt pieredzējušu spēlētāju. Viņa ļoti labi tiek galā ar saviem pienākumiem, bet Aija Brumermane ievēlēta par komandas kapteini.

Klāt nākuši divi treneri. Ziedonis Jansons – labs speciālists un dzīvesgudrs cilvēks – palīdzēs komandas gara veidošanā. Matīss Rožlapa, strādājot TTT, apliecināja sevi kā jauns un gudrs treneris, īpaši skautinga un individuālā darba jomā.

Kitija Laksa turpina atveseļoties. Anete Šteinberga nolēma šovasar nespēlēt personisku iemeslu dēļ – cienīsim viņas lēmumu. Šejas Pedijas situācija ir procesā – iesniegti nepieciešamie dokumenti pilsonības iegūšanai. Ja viss attīstīsies pozitīvi, viņa gatava pievienoties jūnija sākumā.

Latvija devusi iespēju Šejai īstenot vienu no viņas bērnības sapņiem – nokļūt WNBA komandas redzeslokā. Otrs sapnis – viņa vēlas palīdzēt izlasei piepildīt sapni par Tokiju. Tā būtu kā pateicība par viņai dāvāto iespēju īstenot vienu no bērnu dienu sapņiem.

Uz Šeju skatāmies kā papildinājumu olimpiskajā ciklā (2019.-2020. gadā). Ar skatu tālākā nākotnē – piesaistījām izlasei jauno saspēles vadītāju Elizabeti Bulāni. Diendienā trenējoties ar augsta līmeņa spēlētājām, viņa būs ieguvēja.

Nolēmām pārcelt oficiālās treniņnometnes sākumu, jo ārzemēs spēlējošās basketbolistes un studentes līdz maija sākumam bija aizņemtas. Latvijā esošās spēlētājas no 30. aprīļa trenējās divreiz nedēļā, bet Paula Strautmane ieradīsies 21. maijā.

Pārbaudes spēles tiksimies ar komandām, kuras būs mūsu pretinieces grupā vai astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā. Tā ir laba prakse – var iepazīt pretinieces, izdarīt korekcijas. Labs piemērs – 2017. gada spēles pret serbietēm Karlovi Varos un Prāgā.”

Iesim soli pa solim. Pirmais uzdevums – maksimāli saliedētas komandas izveide. Ar komandas spēku varam sasniegt lielas lietas. Galvenais mērķis – iekļūt pirmajā sešniekā, vienlaikus izcīnot ceļazīmi uz Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.”

Aija Brumermane, sieviešu valstsvienības kapteine

“Piedalījos 2009. gada Eiropas čempionātā Latvijā – spēlēt mājās ir īpašs gods un pacilātība. No iepriekšējā finālturnīra varam paņemt skatītāju atbalstu – pilnās zāles Liepājā un Rīgā deva papildu spēku un motivāciju. Darīsim visu, lai mājās būtu 100% gatavas, sasniegtu personīgos un komandas mērķus.”

Gunta Baško, sieviešu valstsvienības ģenerālmenedžere

“Prieks par iespēju pievienoties komandai. Strādāšu pēc labākās gribas un ar lielāko atdevi. Visām meitenēm deg acis – ja mirdzumu paturēsim, notiks labas lietas. Zinām, ka mūsu atbalstītāji ir kā sestais spēlētājs, bet mājās – kā septītais spēlētājs.

Rozā lentītes spēlē 7. jūnijā pret Turciju gaidu vismaz piecus tūkstošus skatītāju. Tajā piektdienas vakarā būs mana pēdējā spēle ar šo brīnišķīgo komandu. Protams, trenēšos. Biļetes uz spēli varēs iegādāties Basket.lv, Bezrindas.lv un arēnas kasēs.”

Women`s EuroBasket 2019

Latvija A grupā spēlēs pret Lielbritāniju (27. jūnijā plkst. 18:30), Ukrainu (28. jūnijā plkst. 18:30) un Spāniju (30. jūnijā plkst. 18:30). Grupas uzvarētājas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Otrās un trešās vietas ieguvējas astotdaļfinālā 1. jūlijā Rīgā spēlēs pret B grupas (Francija, Zviedrija, Čehija, Melnkalne) otrās un trešās vietas īpašniecēm. Biļetes uz visām spēlēm

Eiropas čempionāta ceturtdaļfināli, pusfināli un spēles par vietām notiks 5.-7. jūlijā "Stark" arēnā Belgradā. Sešas labākās komandas iegūs ceļazīmes uz Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kas notiks 2020. gada februārī.

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas finālturnīrā startēs devīto reizi, tai skaitā astoto reizi pēc kārtas (1999, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017, 2019). Labākie sasniegumi – ceturtā vieta 2007. gadā, kā arī divreiz izcīnīta sestā vieta (2005, 2017).

Latvijas pārbaudes spēles

DienaPilsētaSpēle
25.05RīgaLatvija – Krievija (aiz slēgtām durvīm)
01.06BurgosaLatvija – Spānija
02.06BurgosaLatvija – Ungārija/Turcija
06.06RīgaLatvija – Baltkrievija (aiz slēgtām durvīm)
07.06Rīgas arēnaLatvija – Turcija
13.06PrāgaLatvija – Čehija
14.06PrāgaLatvija – Ungārija
15.06PrāgaLatvija – Bosnija
20.06OSCLatvija – Ķīna
22.06Rīgas arēnaLatvija – Slovēnija

  +5 [+] [-]

, 2019-05-20 14:40, pirms 5 gadiem
Pietrūkst kalkulatora, ne 200K...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2019-05-20 17:31, pirms 5 gadiem
Sen bija laiks meklēt un piesaistīt sponsorus..Abi ar mīksto čīkst. Sāc kko darīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-20 19:52, pirms 5 gadiem
Šķēles sieva solījusi 200 000 iedot......

     [+] [-]

, 2019-05-20 21:02, pirms 5 gadiem
studentinsh rakstīja: Sen bija laiks meklēt un piesaistīt sponsorus..Abi ar mīksto čīkst. Sāc kko darīt
Ar šādu nodokļu politiku?