Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Paulausks: "Latvija apsteigs Lietuvu"

Viļņas "Teo" cīņā par pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā uzvarot sporta klubu "Cēsis" 59:53, komentārus sniedza abu komandu galvenie treneri un spēlētājas.

Jurgita Štreimikīte-Virbickiene, Teo: „No deviņām Teo uzvarām Baltijas līgā, šo sasniegt bija visgrūtāk. Skatītājiem ir daudz interesantāk, jo spēļu iznākumus nevarēja viegli prognozēt. Sacensību līmenis ir audzis, esmu priecīga par to. Nākamais solis ir Lietuvas valstsvienībai kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram Latvijā. Noteikti tajā jānokļūst, esam kaimiņi (smejas).”

Rūtenis Paulausks, Teo galvenais treneris: „Viegli nebija ne vakar, ne šodien. Bija lielas problēmas, kuras risinājām ar labu aizsardzību un līderu veiksmīgo spēli. Tas ļāva uzvarēt. Domāju, ka Baltijas valstīs ir tikai trīs stipri klubi – Teo, TTT Rīga un Cēsis. Uzskatu, sacensību formāts ir pietiekami labs, jo pārējās komandas nespēj sacensties ar trīs līderēm. Baltijas līgas līmenis ir audzis, jo stiprāki kļuvuši Latvijas klubi, īpaši TTT un Cēsis. Jums ir stipra valstsvienība. Domāju, divu gadu laikā Latvijas klubu līmenis būs augstāks, tāpēc jāprogresē arī mums. Jānosaka prioritātes basketbola attīstībā. Kas bijis pagātnē, ar to nepietiek.”

Gintars Kručkausks, Cēsu galvenais treneris: „Vakar īsti nezinājām pretinieku, Teo šajā ziņā bija daudz pazīstamāka komanda. Mūsu mērķis bija iekļūt finālā, izrādījāmies stiprāki par Kijevu un šo uzdevumu izdevās izpildīt. Teo ir klubs ar daudzu gadu tradīcijām, ievērojamu Eirolīgas pieredzi un tā izrādījās nozīmīga priekšrocība. Viņas nospēlēja mazliet aukstasinīgāk, mums pietrūka tikai mazliet. Zinājām, ka varam lauzt spēles gaitu, taču neizdevās trāpīt svarīgākos metienus. Jāatzīst, ka slodze bijusi ļoti liela, jo astoņu dienu laikā aizvadījām četras nopietnas spēles. Teo šāda saspringuma nebija, kamēr mums nācās rauties vaiga sviedros. Tomēr priecājos par meitenēm, kas spēja atjaunoties pēc diviem zaudējumiem un rādīja labu spēli."

Trešdien, 23. aprīlī, plkst. 18:30 Cēsu sporta namā Latvijas Sieviešu basketbola līgas trešajā finālspēlē TTT sacentīsies ar sporta klubu „Cēsis”.

Izmantotie resursi:
tttriga.lv

eSports.lv raksti par sieviešu basketbolu
Dāmu basketbols Latvijā un pasaulē
Latvijas sieviešu un vīriešu valstsvienības
Viss par 2007. gada Eiropas čempionātu Itālijā
Video vietne


Slēpts komentārs: ma4o
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-04-20 20:50, pirms 16 gadiem
ma4o rakstīja: prieks ka vins taa domaa

p.s. gribeetu drauziibas speeli LATVIJA(SIEVIETES)-LATVIJA(VIIRIESI)

man kautkaa liekas ka uzvareetu sievietes





tu traks vai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-04-21 11:18, pirms 16 gadiem
ma4o rakstīja: prieks ka vins taa domaa

p.s. gribeetu drauziibas speeli LATVIJA(SIEVIETES)-LATVIJA(VIIRIESI)

man kautkaa liekas ka uzvareetu sievietes

Ja uz laukuma drīkstētu turēt tikai 4 spēlētājus no vīriešu izlases, tad viņiem spēles beigās varētu arī nebūt +40. Tur tomēr arī psiholoģija svarīga.

Ja tikai 3, tad sievietēm varbūt parādītos iespējas.. lai gan, kas viņ zin..

Bet ja 5 pret 5, tad reāli tas būtu slaktiņš. Ja Nenado vēlētos, vienīgi Baško un Jēkabsone-Žogota epizodiski spētu pārvarēt centra līniju un arī viņas strauji zaudētu spēkus.

Dāmām daudz lietderīgāk būtu uzspēlēt ar Ķeizarmežu vai Jelgavu, vai vēl labāk kādu studentu komandu.
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.