Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Liza Vilisa: "TTT izcīnījusi lielu uzvaru"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Liza Vilisa: "TTT izcīnījusi lielu uzvaru"
#14 Lisa Camille Willis, TTT Rīga
Foto: Tomas Tumalovicius, Reporteris.com

"Visu nedēļu visas treniņos ļoti, ļoti smagi strādājām. Bijām motivētas un zinājām, kas jādara," gandarīta par pirmo "TTT Rīga" uzvaru FIBA Eirolīgas izbraukuma spēlē ir sieviešu basketbola kluba amerikāņu uzbrucēja Liza Vilisa (Lisa Camille Willis).

Ceturtdien Kalifornijas Universitātes Losandželosā (UCLA Bruins 2002-2006) absolvente kļuva par rezultatīvāko spēlētāju laukumā, palīdzot rīdziniecēm izcīnīt uzvaru ar rezultātu 74:68. Vilisa 37 minūtēs guva 23 punktus, realizēja piecus no sešiem komandas trāpītajiem tālmetieniem (2p 3/9, 3p 5/7, 1p 2/2), izcīnīja 6 atlēkušās bumbas, 2 reizes rezultatīvi piespēlēja, saņēma 4 personiskās piezīmes, 5 reizes kļūdījās un 7 reizes atņēma bumbu pretiniecēm (komanda kopā 14).

„Izbraukumā spēlēt ir grūtāk, jo, kad esi mājās, komfortu sniedz tavi fani un viņi dalās atbalstā,” teica Vilisa, uzzinot, ka „TTT Rīga” izcīnījusi pirmo uzvaru vienpadsmit Eirolīgas spēlēs (izbraukumu bilance 1-10, ieskaitot CSKA tehnisko zaudējumu 2-10). „Tas atšķir mājas spēles no izbraukumiem. Skatījos uz spēli tikai vienā veidā, neatkarīgi no tā, spēlējām mājās vai izbraukumā, mums vajag uzvarēt. Domāju tikai par uzvaru un centos to rādīt laukumā. Visa mana komanda uzmundrināja mani, es iedrošināju viņas, spēlējām kopā kā komanda un mēs uzvarējām.”

Ceturtajā ceturtdaļā „TTT Rīga” rotācijā palika tikai sešas spēlētājas. Laukumu ar piecām piezīmēm atstāja Aija Brumermane un Kristīne Kārkliņa, savainojumus guva Anda Eibele un Kristīne Kārkliņa. Grūtajā situācijā ieguldījumu uzvarā sniedza visas spēlētājas, astoņām no viņām tiekot atalgotām ar pirmo uzvaru Eirolīgā.

„Spēles noslēgums bija grūts, Lindra beigās tika savainota,” situāciju raksturoja Vilisa. „Kad viņa bija spēlē, viņas ietekme spēles iznākumā bija liela. Neapšaubāmi, viņas prombūtne mūs ietekmēja, taču mēs bijām vadībā un centāmies saglabāt rezultāta starpību. Nebija pamata uztraukumam, raizēm, jo sasniedzām to ar komandas spēli un centāmies kopā.”

„Varam uzlabot savu spēli visos rādītājos. Šī mums bija ļoti liela uzvara, jo sezonas sākums izvērtās smags. Zaudējām pirmajās trīs spēlēs, bija ļoti svarīgi uzvarēt ceturtajā. Mums bija jāuzvar. Mums ir jauns treneris un tas paspilgtināja drāmu. Visu nedēļu visas treniņos ļoti, ļoti smagi strādājām. Bijām motivētas un zinājām, kas jādara. Šī spēle, šī uzvara padarīs turpinājumu psiholoģiski vieglāku, kad iesim laukumā nākamajā sacensībā.”

„Esmu no Losandželosas, pielāgoties tik aukstam laikam kā šeit nav iespējams, bet manas komandas biedrenes ārpus laukuma ir ļoti, ļoti jaukas. Laukumā varam daudzas lietas uzlabot. Domāju, mūsu „ķīmija” laukumā var izveidoties tīri laba.”

Vīveres savainojums ir nopietns
Uzreiz pēc atgriešanās Rīgā trijos naktī Lindrai Vīverei tika veikta pirmā medicīniskā pārbaude, ceturtdienas pēcpusdienā otrā. Spēlētāja savainoja kreisās kājas potīti, noticis vienas vai divu potītes saišu plīsums. Elektromagnētiskās rezonanses rezultāti gaidāmi pirmdien, pašreiz tiek prognozēts, ka basketboliste laukumā varētu atgriezties trīs vai četru nedēļu laikā.

Nākamajā Eirolīgas spēlē „TTT Rīga” 25. novembrī plkst. 19:40 Olimpiskajā sporta centrā sacentīsies ar Krievijas čempionēm Jekaterinburgas UGMK.

     [+] [-]

, 2009-11-19 20:37, pirms 14 gadiem
Jāmeklee Lyndras aizstaajeeja!