Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Liepājai četrdiennieka beigas, TTT pirmā mājas spēle

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Liepājai četrdiennieka beigas, TTT pirmā mājas spēle
"Vega 1/Liepāja" basketbolistes
Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā trešdien, 19. oktobrī, notiks viena spēle. "TTT Rīga" (2-0) plkst. 19:30 "Elektrum" Olimpiskajā centrā uzņems "Vega 1/Liepāja" vienību (2-0).

Armanda Misus trenētajām liepājniecēm četru dienu laikā paredzētas spēles pret Igaunijas un Latvijas čempionēm. Svētdien, 16. oktobrī, “Vega 1/Liepāja” savā laukumā pārliecinoši apspēlēja “FCR Media/Rapla” – 75:67 (igaunietes deviņus punktus atspēlēja pamatlaika pēdējā minūtē). Trīs diennaktis vēlāk jātiekas ar vēl spēcīgāku pretinieku.

TTT nedēļas nogali pavadīja Igaunijā, 10 spēlētāju sastāvā tiekot galā ar Tallinas Universitāti (85:57) un no igauņu juniorēm veidoto “G4S Noorteliiga” vienību – 136:45. Svētdienas uzvarā 9 no 10 rīdzinieču spēlētājām guva 10 vai vairāk punktus.

Lai gan abām komandām priekšā vēl daudz spēļu, trešdien var izšķirties, kura vienība iegūs augstāku pozīciju pirmā apļa kopvērtējumā. Rīdziniecēm būs nozīmīgākā spēle pirms Eiropas kausa pamatturnīra sākuma, savukārt liepājniecēm šajos apstākļos nav, ko zaudēt.

TTT trumpis cīņā ar Liepāju ir priekšējā līnija. Rīdzinieču centri – Giedre Paugaite un Ieva Kūlīte – apveltītas ar 190 centimetru augumiem, kamēr viešņām tik garu spēlētāju nav. TTT ir arī plašāka rotācija saspēles vadītāju un uzbrucēju pozīcijās. Mājinieču rezervistes var pastiprināt spēli, kamēr Liepājai vairāk jāpaļaujas uz pamatspēkiem.

Sezonas sākumā Liepājas motoru veido aizsardzes Ilze Jākobsone un Kristīne Silarāja, kā arī lietuviešu uzbrucēja Kriste Druskite. Spēlē pret Raplu otrajā puslaikā rezultatīvi nospēlēja Kristīna Petermane un Laura Audere, bet spēka uzbrucējai Ievai Vītolai pagaidām nav izdevies pietuvoties pērnās sezonas rādītājiem.

     [+] [-]

, 2016-10-19 16:46, pirms 8 gadiem
Par Liepāju, par VEGA1/Liepāju!