Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībartam otrā vieta fanu balsojumā par sezonas labāko treneri Eirolīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zībartam otrā vieta fanu balsojumā par sezonas labāko treneri Eirolīgā
Mārtiņš Zībarts un TTT basketbolistes: Eiropas Sieviešu basketbola līgas čempiones. Foto: Rostov Don SFEDU

Basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts ieguvis otro vietu fanu balsojumā par sezonas labāko treneri, otrdien, 19. martā, informēja FIBA Eirolīgas preses dienests.

Eirolīga rīkoja līdzjutēju balsojumu septiņās dažādās kategorijās, 18.-24. martā katru dienu atklājot pa vienam uzvarētājam. Par sezonas labāko jauno spēlētāju pirmdien tika nosaukta “Bourges Basket” uzbrucēja Aleksa Šartoro (Alexia Chartereau) – viņa apsteidza Deboru Dubei (Sopron Basket) un Mariju Vadejevu no Jekaterinburgas UGMK.

Treneru konkurencē lielāko atbalstu saņēma Kurskas “Dynamo” stūrmanis Lukass Mondelo – treneris, kurš 2017. gada sezonā kopā ar Mārtiņu Zībartu uzvarēja FIBA Eirolīgā. Spāņu speciālists regulārajā sezonā sasniedza bilanci 13-1, trešo gadu pēc kārtas sasniedza “Četru finālu” un saņēma 45,1% balsu.

Mārtiņš Zībarts balsojumā finišēja otrajā vietā, saņemot 26,7% balsu. TTT galvenais treneris ar komandu iekļuva Eirolīgas pamatturnīrā, B grupā ar bilanci 8-6 finišēja ceturtajā vietā un pēc 34 gadu pārtraukuma nodrošināja Rīgai vietu starp Eiropas astoņām spēcīgākajām komandām.

Zībarta uzvaru un zaudējumu attiecība šosezon ir 39-8, tai skaitā Eirolīgā 10-8, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas līgā 18-0 un Eiropas Sieviešu basketbola līgā 11-0. Fanu balsojumā latviešu treneris apsteidza “Sopron Basket” stūrmani Roberto Injuesu, kurš saņēma 10,7% balsu.

TTT sezonu turpinās Latvijas pusfinālā, sacenšoties pret Liepājas un Daugavpils Universitātes pāra uzvarētājam. Ceturtdaļfināla spēles notiks 20.-21. martā plkst. 17:30 “Elektrum” Olimpiskajā centrā. Pusfināla sērija līdz divām uzvarām sāksies sestdien, 30. martā. Otrā spēle trešdien, 3. aprīlī.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/eurolea...

  +2 [+] [-]

, 2019-03-19 15:33, pirms 5 gadiem
Zībarts bija pelnījis 1.vietu, jo lielāka māka ir izcīnīt panākumus ar viduvējām spēlētājām un pašaizliedzīgu komandas spēli, nekā ar pasaules klases zvaigznēm, kādas ir Kurskai. Es gan par viņu nenobalsoju. Vai SC bija ziņa, ka jābalso?