Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Līdzjutēji mūs uzvilka un palīdzēja atspēlēties"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Līdzjutēji mūs uzvilka un palīdzēja atspēlēties"
TTT spēlētājas un līdzjutēji Ungārijā
Foto: TTT Rīga

"Zinājām par pretinieču garo spēlētāju spēku un akcentējām to spēles plānā, taču neizdevās izpildīt. Paldies līdzjutējiem, kuru atbalsts mūs uzvilka un palīdzēja pēdējās minūtēs samazināt starpību," pēc zaudējuma Eiropas kausa izcīņas "Round of 16" pirmajā spēlē telefonsarunā no Cegledas teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

"Spēle sākās pozitīvi. Izrāvāmies priekšā, ieguvam pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā sasteidzām uzbrukumus, neiemetām vieglus grozus un visas spēles garumā netikām pie otrās iespējas punktiem. Pretinieces izcīnīja 49 atlēkušās bumbas, mēs – 30.

Klātienē visvairāk apbēdināja atsevišķu spēlētāju nokavētās mainīšanās aizsardzībā – par daudz improvizēja un slikti nospēlēja. Darīju viņām to zināmu. Spēles beigās tikām ārā no lieliem mīnusiem. Bija iespēja samazināt starpību līdz minimumam vai pat tikt līdz izšķirīgajam metienam, taču – diemžēl – nebijām to pelnījuši.

Bija neiemesti soda metieni, tehniskā piezīme, nepaņemtas bumbas. Lai gan lielāko daļu starpības atspēlējām, galotne varēja būt vēl pozitīvāka. Ja neatspēlētos, Rīgā psiholoģiski sākt spēli būtu daudz smagāk. Pirms atbildes spēles jāsapurina sevi dažādos veidos – gan izmantojot video, gan mentāli. Šīs ir izslēgšanas spēles. Nevar neko atlikt uz vēlāku laiku – katrā spēlē ir būt vai nebūt.

Atlēkušās bumbas vairākas reizes zaudējām pasivitātes dēļ, dodot iespēju pretiniecēm gūt vieglus punktus. Uzbrukumā izprovocējām pietiekami daudz kļūdu, taču nerealizējām savas iespējas sasteigtu vai nesagatavotu metienu dēļ. Ja groza apakšā realizētu trīs vai četrus metienus vairāk, spēles gaita būtu pavisam citāda.

Zinājām par pretinieču garo spēlētāju spēku un akcentējām to spēles plānā, bet neizdevās izpildīt. Rezervistes deva labus, pozitīvus uzplaiksnījumus. Piemēram, Rūta Veidere un Baiba Eglīte spēlēja maz, taču aizsardzībā darīja to labi. Uzbrukumā potenciāls bija mazāks.

Domāju, ka mums pietiks pacietības un gudrības, lai spētu uzvarēt Rīgā. Lai to izdarītu, līderēm vairāk jākoncentrējas, nevar “peldēt” pa laukumu. Treniņos pievērsu tam uzmanību un atgādināšu arī turpmāk. Otrajā spēlē līderu apņēmība būs vajadzīga.

Paldies līdzjutējiem, kuri atbrauca uz Ungāriju! Viņi mums ticēja un atbalstīja līdz beigām, pēdējās minūtēs mūs uzvilka. Saņēmām pozitīvu enerģiju. Mīnus septiņi – tā ir iespēja mūsu komandai kļūt labākai un mājās uzvarēt."

     [+] [-]

, 2017-01-20 05:10, pirms 7 gadiem
Zaudējums ir zaudējums un mīnus septiņi nav nemaz tik maz!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-01-26 22:09, pirms 7 gadiem
Kāda nu tur kniebšanās... Šovakar visām bija tādas koka rokas, ka tad tikai uz dzelzceļa staciju cementa maisus no vagoniem lādēt nevis basketbolu spēlēt.