Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Anda Eibele: "Londonā pusdienoju kopā ar ASV izlasi"

Anda Eibele: "Londonā pusdienoju kopā ar ASV izlasi"
2012. gada Latvijas čempionei Andai Eibelei un visai SK Cēsis komandai šosezon ir iespēja cīnīties par diviem tituliem.
Foto: Romualds Vambuts

"Pekinas Olimpiskajā stadionā kopā ar Ditu Krūmbergu mūs pa nelegāliem ceļiem ieveda krievu žurnālisti. Londonā visu gribējās ieraudzīt no malas," sarunā par vasaras piedzīvojumiem un gatavošanos jaunajai sezonai stāsta četrkārtējā Latvijas čempione basketbolā, sporta kluba "Cēsis" saspēles vadītāja Anda Eibele.

Aizsardze ir viena no pieredzējušākajām spēlētājām Latvijas Sieviešu basketbola līgā, ar nelieliem pārtraukumiem čempionātā spēlējot septīto gadu pēc kārtas.

Anda Eibele kopā ar Santu Dreimani-Visocku un Zani Zeltiņu iekļuvusi trīs Cēsu kluba spēlētāju vidū, kuras pielikušas roku pie abiem Latvijas tituliem.

2009. gada modelī Andas partneres pirmā numura pozīcijā bija Kristīne Kārkliņa un Elīna Babkina, savukārt priekšējā līniju pārsvarā veidoja ārzemju spēlētājas. Tobrīd Cēsu sastāvā atradās piecas ārzemnieces no Brazīlijas, Francijas, ASV un Lietuvas.

Trīs pavasarus vēlāk Cēsu modelī latviešu spēlētājām bija lielāka loma. Anda kopā ar Santu Dreimani, Aneti Horeliku un Agniju Reki vasarā pārstāvēja nacionālo valstsvienību, bet aprīlī tika pie Latvijas zelta.

Katru sezonu Cēsīs basketboliste spēlējusi pie cita trenera – Ainara Zvirgzdiņa, Ilzes Oses-Hlebovickas un tagad Armanda Krauliņa.

Vēl viens interesants fakts – Anda ir vienīgā spēlētāja, kura izcīnījusi Latvijas čempiones titulus pēdējos četrus gadus pēc kārtas, 2010. un 2011. gadā paveicot to “TTT Rīga” sastāvā.

Tavuprāt, kā atšķiras komandas sastāvs jaunajā sezonā?
Anete Horelika ir izvēlējusies spēlēt Nīderlandes čempionvienībā. Agnija Reke dzīvo Amerikā. Liene Bernsone vairs nespēlē basketbolu, jo grūti apvienot sportu ar darbu. Kima Batlere pēc Olimpiskajām spēlēm beigusi karjeru izlasē. Ceru, ka pavasarī viņa atgriezīsies un spēlēs. Patīk Kimas darbaspējas, attieksme pret darbu. Viena no spēlētājām, kura nekad nečīkst.

Sastāvs ir savādāks. Notikusi treneru maiņa, tādējādi mainījies spēles stils. Jāpierod. Pirmās spēles būs grūtas. Kopā trenējamies tikai divas nedēļas.

No rītiem, tāpat kā TTT, trenējamies četru cilvēku sastāvā. Ir daudz individuāla darba, metienu treniņi, spēle viens pret viens. Man patīk. Esmu no spēlētājām, kurām daudz jāstrādā individuāli, jo nav tāda talanta. Netrenējoties prasmes pazūd.

Kāda ir otrā reize pie trenera Krauliņa?
Pirmajā reizē man bija deviņpadsmit gadu. Tikko biju uzaicināta lielajā izlasē un vajadzēja spēlēt Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Atmiņā palikusi traka spēle Ukrainā, kur Gunta iemeta no centra (pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāts bija 75:62 mājinieču labā, taču pēdējo ceturtdaļu Latvija uzvarēja ar 10:35, iegūstot pirmo vietu grupā un pēc sešu gadu pārtraukuma kvalificējoties finālturnīram). Astoņu gadu laikā paspēju aizmirst Krauliņa treniņu stilu. Tāpat kā Zvirgzdiņš viņš ir treneris ar vārdu un līdzīgu ceļu iet Aigars Nerips.

Krauliņa spēles stilu vislabāk var ieraudzīt spēlēs. Viņa spēles izpratne ir tuvāka vīriešu basketbolam. Savādāki vispārējās sagatavotības vingrinājumi nekā Zvirgzdiņam un Neripam, kuri daudz strādājuši kopā, tāpēc rokraksta iezīmes bijušas līdzīgas.

Treniņus atsāku kopā ar Aneti, kura uzaicināja strādāt pie Viktora Lāča (pirms gada spēlētājas strādāja Valmierā pie Ainara Zvirgzdiņa, kurš šosezon trenē Krievijas Premjerlīgas jaunpienācējas “Rostov-Don”). Vēlāk patrenējos pie “TTT Rīga”. Pateicos Aigaram Neripam par doto iespēju. Jūtos neērti, ka divas reizes esmu trenējusies pie viņa un beigās aizgājusi uz Cēsīm. Ceru, ka treneris to saprot, jo arī ir profesionālis. Mums ir labas attiecības. Treniņu laikā saņēmu piedāvājumu no Cēsīm.

Kā pavadīji vasaru?
Pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas aizbraucu uz Olimpiskajām spēlēm Londonā, kur pavadīju piecas dienas. Gāju uz spēlēm, satiku draugus no Amerikas. Tikos ar Kristenu Menu. Gājām pusdienās. Biju šokā, jo pusdienojām kopā ar ASV izlases spēlētājām. Vēlāk viesnīcā satikām arī ASV vīriešu izlasi.

Biju uz Krievijas spēli pret Lielbritāniju, kā arī Austrālijas un Brazīlijas tikšanos. Biļetes izkārtoja Kima, jo atklātā pārdošanā tās vairs nebija nopērkamas. Sēdēju viesu sektorā. Tuvu laukumam, pirmajās rindās kopā ar spēlētāju ģimenēm. Izjūtas bija savādākas nekā Pekinā. Gribēju klātienē pārliecināties, kā viss ir no malas. Nožēloju vienīgi, ka neuzrakstīju pieprasījumu iekļūšanai Olimpiskajā ciematā. Dārgi, taču bija tā vērts.

Olimpiskajā debijā izdevās redzēt vairāk par treniņiem un spēlēm?
Pekinā izdevās apmeklēt Olimpisko stadionu. Kopā ar Ditu Krūmbergu mūs pa nelegāliem ceļiem ieveda krievu žurnālisti. Uz biļetēm bija jāpiesakās iepriekš, bet Olimpiskā komiteja mums tās nespēja izkārtot. Vēl tikām uz ASV vīriešu izlases spēli.

Tuvojas Eirokausu sezona. Kāds ir Tavs vēlējums pārējām meitenēm?
Gribu, lai Anete Jēkabsone-Žogota laukumā atgriežas vesela. Par viņu turēšu īkšķus katrā spēlē. Vēlos, lai Jekaterinburgas UGMK beidzot uzvar Eirolīgā, jo komanda to pelnījusi. Atbalstīšu visas meitenes, kuras spēlē. Domāju, ka arī mūsu centra spēlētājas Zane Tamane un Liene Jansone nokļuvušas spēcīgos klubos.

Anda Eibele

+Dzimusi 1984. gada 30. jūlijā.
+Kopā ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu, Kristīni Kārkliņu un Ditu Krūmbergu trenējusies TTP basketbola skolā pie Maijas Kubliņas.
+Valstsvienībā debitējusi 2004. gada 20. augustā Lietuvas pilsētā Anīkščos, pārbaudes spēlē pret Ukrainā.
+Pārstāvējusi U18 un U20 izlases, spēlējusi pirmajā U21 Pasaules čempionātā Horvātijā.
+Spēlējusi divos Eiropas čempionāta finālturnīros (Turcija 2005, Latvija 2009), Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, "Diamond Ball" turnīrā un 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā.
+Valstsvienībā 78 spēlēs guvusi 154 punktus.
+Latvijas, Austrijas un Kipras čempione.

Andas Eibeles karjera
2003 - 2004 Maskavas apgabala „Spartak" (Krievija)
2004 - 2005 BC Powerbasket Wels (Austrija)
2005 - 2006 BK „RTU/Klondaika"/EKA AEL Limassol (Kipra)
2006 - 2008 „Avantis/Turība"
2008 - 2009 „Gospič Osiguranje" (Horvātija)/SK „Cēsis"
2009 – 2011 “TTT Rīga”
2011 – 2012 “Sdent Helios” (Šveice)/TTT Rīga/SK “Cēsis”

Latvijas un Igaunijas čempionāta izspēles kārtība

Divpadsmit komandas regulārajā sezonā izspēlēs divus apļus, sacenšoties mājās un izbraukumā. Katrai vienībai paredzētas 22 spēles. Četras labākās komandas kvalificēsies “Četru Finālam”. Regulārās sezonas uzvarētājas pusfinālā tiksies ar ceturtās vietas īpašniecēm, otrajā pusfinālā sacentīsies otrās un trešās vietas ieguvējas. Pusfinālu uzvarētājas tiksies finālā, zaudētājas cīnīsies par trešo vietu.

Klubi izmaiņas sastāvā var veikt līdz 2013. gada 28. februārim. Vienu papildus spēlētāju var pietiekt līdz 12. martam.

Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrs notiks 2013. gada 1. - 30. aprīlī. Tajā piedalīsies četras komandas, kuras ieņēmušas augstākās vietas Latvijas un Igaunijas čempionāta regulārajā sezonā. Pusfināli un spēles par trešo vietu tiks izspēlētas sērijās līdz divām uzvarām. Fināls notiks sērijā līdz trīs uzvarām.


, 2012-10-18 00:42, pirms 12 gadiem
Anda, iemet trošaku
, 2012-10-18 08:19, pirms 12 gadiem
Andai ir puisis/draugs?
, 2012-10-18 08:29, pirms 12 gadiem
pitonsxxl rakstīja: Andai ir puisis/draugs?
Andai ir suns
, 2012-10-18 11:28, pirms 12 gadiem
pitonsxxl rakstīja: Andai ir puisis/draugs?
jā viņu sauc Druvis.... uzvārdu nezinu ...
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.
Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" 2024. gada 9. martā. Foto: Kangoeroes

Paula Strautmane pēc 30 uzvaru sērijas kļūst par Beļģijas čempioni

Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" basketbolistes svētdien, 21. aprīlī, savā laukumā uzvarēja septiņkārtējo Beļģijas čempioni "Royal Castors Braine" ar 70:67. Finālsērijā līdz divām uzvarām "ķenguri" bija pārāki ar 2-0 un trešo gadu pēc kārtas uzvarēja nacionālajā čempionātā.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Katei Vilkai 17 punkti "play-off" spēlē, Mājenieka juniorēm Igaunijas sudrabs

Kate Vilka un "Charnay" piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Francijā, taču latviešu basketboliste izcēlās ar pieciem iemestiem tālmetieniem. Sestdien, 20. aprīlī, noslēdzās regulārā sezona Spānijas un Itālijas virslīgās. Kaspars Mājenieks pabeidza pirmo sezonu ar "Audentes" juniorēm.