Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT parādi pārsniedz 200 tūkstošus, dibinātāji vēl negarantē finansējumu Eirolīgai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT parādi pārsniedz 200 tūkstošus, dibinātāji vēl negarantē finansējumu Eirolīgai
Foto: Renārs Koris

Basketbola kluba "TTT Rīga" valde cer, ka dibinātāji līdz 2020. gada 31. decembrim komandai varētu piešķirt līdz 450 tūkstošiem eiro, taču nav skaidrības par pilsētas atbalsta apmēru sezonas otrajā pusē, ceturtdien, 18. jūnijā, telefonsarunā ar Sportacentrs.com teica kluba valdes loceklis Jānis Golubevs.

Piektdien paredzēta valdes tikšanās ar TTT personālu, teica Golubevs. “Pārrunas būs ar visiem kluba algotajiem darbiniekiem, tai skaitā treneriem un menedžeriem. Vēlamies saprast situāciju – kādas sajūtas palikušas pēc sezonas un kādas izmaiņas nepieciešamas.”

Golubevs cer uz atklātu sarunu. “Informācija par kluba finanšu situāciju izskanējusi publiski. Nav nekā slēpjama. Apkopotā informācija, lai gan nepilnīga, liecina, ka parādu apjoms pārsniedzis 200 tūkstošu eiro robežu. Jāpieņem esošā situācija un jāmēģina virzīties uz priekšu.

Radies jautājums – kādu iespaidu nomaksājamie parādi atstās uz nākamas sezonas budžeta apmēru? Golubevs mēģina saglabāt optimismu. “Jācer, ka parādi neatstās lielu iespaidu uz 2021. gada sezonas otro pusi (pēc 2020. gada 31. decembra). Ja gribam startēt FIBA mačos, būs jāiespringst, lai dabūtu naudu sezonas noslēgumam.”

Kluba dibinātāji – Rīgas dome un pašvaldības uzņēmums “Rīgas satiksme” – ir gatavi piešķirt līdzekļus komandas uzturēšanai. Problēmu rada fakts, ka pilsēta var atvēlēt finansējumu tikai kalendārā gada ietvaros, bet naudu sezonas otrajai pusei var iekļaut vienīgi 2021. gada budžetā.

“Lai startētu Eirolīgā, nepieciešami 800 tūkstoši eiro. Rīgas dome pavasarī piešķīra 150 tūkstošus eiro – no šīs summas tika segti parādi spēlētājām. Pēc budžeta grozījumu pieņemšanas pilsēta 2020. gadā varētu piešķirt vēl 150 tūkstošus eiro. Otrs dibinātājs galīgo lēmumu vēl nav pieņēmis – ceram, ka summa varētu būt līdzvērtīga (kā pilsētai – 300 tūkstoši eiro – Sportacentrs.com).”

Par nākamo pilsētas budžetu lems jaunā Rīgas dome. Centrālā vēlēšanu komisija 2020. gada 25. februārī izsludināja ārkārtas vēlēšanas 25. aprīlī. Vēlāk tās tika pārceltas uz 2. maiju, pēc tam uz 5. jūniju, bet pašreiz vēlēšanu diena iecerēta 29. augustā. Jauno domes sastāvu plānots ievēlēt uz nepilniem pieciem gadiem – līdz kārtējām vēlēšanām 2025. gadā.

Rīgas domes atbalsts klubam šosezon veidoja 43% no iepriekšējā apjoma. Vēl 2019. gada sezonā Domes Izglītības departaments un Rīgas tūrisma attīstības birojs nodibinājumam pārskaitīja 350 tūkstošus eiro, bet 2020. gada sezonā summa saruka līdz 150 tūkstošiem.

Starptautiskā basketbola federācija 16. jūnijā nolēma pārcelt Eirolīgas izlozi uz 17.-18. augustu. Tas ir sešas nedēļas vēlāk nekā parasti – agrāk komandu sadalīšana grupās notika jūlija sākumā. Otrkārt, tiek apspriesti divi scenāriji regulārās sezonas sākumam: 1) oktobrī, 2) nākamā gada janvārī.

TTT jebkurā gadījumā jārēķinās ar taupības režīmu. “Ja Eirolīgas sezonas sākums tiks pārcelts uz 2021. gada janvāri, tas varētu dot nelielu atspaidu. Tādā gadījumā jāpieļauj iespēja piesaistīt leģionāres tikai sezonas otrajā pusē. Apzināmies, ka tas nebūtu labs risinājums – lai komanda saspēlētos, tā jākomplektē vasarā.”

Valdes sarakstā esot četri ģenerālmenedžera kandidāti un 2-3 galvenā trenera kandidāti. “Bijusi viena neoficiāla tikšanās ar vienu ģenerālmenedžera kandidātu un tikšanās ar vienu no galvenā trenera kandidātiem. Paliekam pie nostājas, ka abiem jābūt vienotam redzējumam. Sastāva komplektācija tiks uzsākta brīdī, kad būs zināms reālais budžets.”

Kandidātu lokā galvenā trenera amatam ir Mārtiņš Zībarts, apstiprināja Golubevs. Speciālistam šogad beidzās vienošanās ar klubu, taču nav izmaksāts pilns līgumā paredzētais atalgojums. “Gribam norēķināties ar galveno treneri – godīgi paskatīties acīs, pateikt “paldies” un, iespējams, parunāt par nākotni.”

Sportacentrs.com 4. jūnijā rakstīja, ka valdes darba kārtībā ir kluba juridiskā statusa maiņa. Golubevs toreiz teica sekojošo. “Iespējams, pārveidosim nodibinājumu par biedrību. Situācija tiek nopietni izvērtēta – gan sporta klubi, gan federācijas juridiski parasti darbojas kā biedrības, nevis nodibinājumi. Jāefektivizē dibinātāju līdzekļu piešķiršana un izmantošana. Biedrības statuss ļauj to darīt efektīvāk.”

Nākamā “TTT Rīga” valdes sēde paredzēta pēc Līgo svētkiem.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-18 23:45, pirms 4 gadiem
Ja klubs nevar pat pa nullēm sezonu novilkt ar visu pilsētas finansējumu, tad augstāk par savu p. Nav jālec!

  +2 [+] [-]

, 2020-06-19 06:49, pirms 4 gadiem
Jālikvidē tās valdes un padomes un naudas visam pietiks. Neko labu viņas nekad nav izdarījušas!

  +1 [+] [-]

, 2020-06-19 11:02, pirms 4 gadiem
Vai "Rīgas satiksme" ir viens plaukstošs un veiksmīgs uzņēmums, lai to varētu atļauties? Nu kad mēs beigsim šo stulbumu?
Visu cieņu TTT, bet ne par katru cenu. Ja var naudu dabūt privāti vai pārvērst to par kaut kādu biznesa projektu, tad aiziet. Pagaidām tur tikai mūsu nodokļu maksātāju nauda tiek mesta vējā.

     [+] [-]

, 2020-06-25 22:59, pirms 4 gadiem
Galvenais izsaimniekotajs Kūsis vēl brīvībā?