Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Latvijas sāncenses Pekinā

Latvijas sāncenses Pekinā
Latvijas basketbola vēsturiskā uzvara
Foto: AFP

2008. gada 9. augustā Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība sāks cīņas devītā Olimpiskā sieviešu basketbola turnīra A grupā, sacenšoties ar Krievijas, Baltkrievijas, Brazīlijas, Austrālijas un Korejas komandām.

Sāncenšu vārdi un tituli ir iespaidīgi, taču ar tiem uzvaras Olimpiādes spēlēs negūst. Labākai Latvijas pretinieču iepazīšanai šodien sniedzam pirmo ieskatu viņu sasniegumos, priekšrocībās un gatavošanās plānos.

Ģeogrāfiskais faktors
Pēc 20 gadu pārtraukuma Vasaras Olimpiskās spēles notiks Austrumāzijas valstī. Tas nozīmē, ka aklimatizācijas grūtības nebūs jāpārvar tikai divām komandām. Pirmās ir laukuma saimnieces ķīnietes, kurām ir garantēts 15-18 tūkstošu līdzjutēju atbalsts. Otrās ir Ķīnas kaimiņienes korejietes, kuras būs vienīgās Austrumāzijas pārstāves A grupā. Visām pārējām komandām būs jāpārvar laika joslu radītie šķēršļi. Lai mazinātu atšķirības, turnīra rīkotāji spēļu grafiku izstiepuši no deviņiem rītā līdz pusnaktij, un šeit izteiktu priekšrocību nevienai komandai nav.

Ekoloģiskais faktors
Atšķirībā no daudzu citu sporta veidu pārstāvjiem, basketbolisti savus turnīrus aizvadīs slēgtās telpās. Šim nolūkam izraudzīta „Wukesong” jeb Piecu Priežu arēna – pirmā NBA standartiem atbilstošā arēna Āzijā. Tādējādi Pekinas karstajam, mitrajam un, iespējams, piesārņotajam gaisam turnīra vietu sadalījumā nevajadzētu būt izšķirošai nozīmei, kā, piemēram, maratona skrējienos.

Vēstures faktors
Statistika ir nepielūdzama – pēdējos piecos no sešiem Olimpiskajiem sieviešu basketbola turnīriem triumfējušas Savienoto Valstu basketbolistes (izņēmums bija 25. Olimpiādes spēles 1992. gadā Barselonā, kur uzvaru svinēja veidojums ar nosaukumu Neatkarīgo Valstu Savienība, faktiski pastiprināta Krievijas valstsvienība. No tās sastāva Jeļena Baranova un Elena Tornikidu turpina spēlēt joprojām). Tā kā tolaik WNBA vēl nebija izveidota, ASV uz spēlēm sūtīja pusprofesionālu komandu, kuras sastāvā bija tādas sieviešu basketbola leģendas kā Terēza Edvardsa (Edwards, četrkārtējā Olimpiskā čempione, pirmā basketboliste sieviešu un vīriešu konkurencē, kas piedalījusies 5(!) Olimpiskajās spēlēs 1984-2000) un Sintija Kūpere (Cooper, vēlāk četrkārtēja WNBA čempione un pirmo divu WNBA sezonu MVP, pirmā WNBA, kas sasniedza 500, 1000, 1500, 2000 un 2500 gūto punktu robežu). Barselonā amerikānietes palika trešās, priekšā palaižot arī Ķīnu.

Debijas faktors
28. Olimpiādes spēļu sieviešu basketbola turnīrā piedalījās 9 no 12 Pekinas spēļu dalībniecēm – ASV, Krievija, Ķīna, Austrālija, Brazīlija, Čehija, Jaunzēlande, Koreja un Spānija. Grieķijas, Japānas un Nigērijas vietā devītajā Olimpiskajā turnīrā debitēs Latvijas, Baltkrievijas un Mali vienības. Pēdējos trīs turnīros Olimpiskajā trijniekā tikušas četras valstis – ASV, Austrālija, Krievija un Brazīlija. Starp debitantēm jaunāko laiku vēsturē līdz šim visaugstāk tikušas Ukrainas basketbolistes, 1996. gadā Atlantā izcīnot ceturto vietu.

AUSTRĀLIJA
Sasniegumi: Pasaules Čempiones 2006. gadā Brazīlijā, Sidnejas un Atēnu Olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvējas 2000. un 2004. gadā.

Austrālijas Aizsardzības spēku dārgakmeņu jeb „Opālu” kolekcijā trūkst tikai Olimpisko zelta medaļu mirdzuma. Viss pārējais Dženas Stērlingas vadītajai komandai ir. Līdzās regbistiem un austrāliešu zvaigznēm Holivudā „Opāli” ir kļuvuši par valsts lepnumu. Virkne komandas līderu spēlē stiprākajos WNBA un Eiropas klubos. To vidū ir divkārtējā FIBA Eirolīgas un Krievijas Superlīgas uzvarētāja Lorēna Džeksone, Francijas čempione Belinda Snella, Indianas „Fever” zvaigzne Talī Bevilakva un Jekaterinburgas UGMK trio Penija Teilore, Sjūzija Batkoviča un Kristija Harrovera.

Gatavošanos Pekinai „Opāli” bez galvenajiem spēkiem sāka 1. aprīlī Kanberā. Šobrīd austrālietes jau ieradušās savā Eiropas bāzē Itālijā, kur aizvadīs trīs pārbaudes spēles ar Krieviju. Pēc tām paredzēta kārtējā treniņnometne Austrālijā, kuras noslēgumā 28. jūlijā Volongongā un 30. jūlijā Sidnejā „Opāli” divreiz spēlēs ar FIBA Pasaules ranga ceturtās vietas īpašnieci Brazīliju. Ķīnā austrālietes ieradīsies 1. augustā, nākamajās četrās dienās piedaloties FIBA „Dimanta bumbas” turnīrā ar ASV, Ķīnu, Mali, Krieviju un Japānu.

Kandidātes

Spēlētāja Klubs
Sjūzija Batkoviča Batkovic UGMK/Krievija
Talī Bevilakva Bevilaqua Indianas „Fever”/ASV
Ebī Bišopa Bishop”Canberra Capitals”/Austrālija
Mišela Brogana Brogan ”Dandenong Rangers”/Austrālija
Renē Kamino Camino ”Adelaide Lightning”/Austrālija
Rohanī Koksa Cox ”Townsville Fire”/Austrālija
Džesika Folija Foley ”Adelaide Lightning”/Austrālija
Keila Frensisa Francis ”AIS”/Austrālija
Holija Graima Grima ”Italmoka Pozzuoli”/Itālija
Kristija Harrovera Harrower UGMK /Krievija
Lorēna Elizabete Džeksone Jackson ”Spartak Moscow”/Krievija
Ketlīna Makleoda Macleod ”Bendigo Spirit”/Austrālija
Emilī Makinērnī McInerny ”Dandenong Rangers”/Austrālija
Dženna Ohī O’Hea ”Bendigo Spirit”/Austrālija
Erina Filipsa Phillips ”Adelaide Lightning”/Austrālija
Natalī Portere Porter ”Sydney Uni Flames”/Austrālija
Eliša Poto Poto ”Sydney Uni Flames”/Austrālija
Emma Randala Randall ”Bulleen Melbourne Boomers”/Austrālija
Samanta Ričardsa Richards ”Perth Lynx”/Austrālija
Dženifera Skrīna Screen ”Parma”/Itālija
Belinda Snella Snell ”Bourges Basket”/Francija
Lora Sammertone Summerton ”Taranto”/Itālija
Penija Teilore Taylor ”UGMK”/Krievija
Marianna Tolo ”AIS”/Austrālija
Karlija Vilsone Wilson ”Perth Lynx”/Austrālija

Stērlinga: „A grupa ir grūtākā”
”Opālu” ceļš uz Pekinu

KRIEVIJA
Sasniegumi: Eiropas Čempiones 2007. gadā Itālijā, Pasaules vicečempiones 2006. gadā Brazīlijā, Atēnu Olimpiādes spēļu bronzas laureātes 2004. gadā.

Pēc Atlantas un Sidnejas katastrofām (6. vieta Krievijā nozīmē kaunpilnu izgāšanos) komanda ir soļojusi tikai augšup. Kā parasti, bet šogad jo īpaši, Krievijas basketbola vadību īsti apmierinās tikai vieta finālā un uzvara tajā. Dubultais triumfs Eiropas finālturnīros, FIBA un ULEB Eirolīgās ambīcijas tikai vairojis, pilnam komplektam trūkst tikai Pasaules un Olimpiskie dārgmetāli. Savu rindu stiprināšanai Krievija pēdējā gada laikā piešķīrusi pilsonību virknei amerikāņu spēlētāju, kuras sacentīsies par vienu naturalizētajām spēlētājām piešķirto vietu. Sacensībai gan piemīt daļējs raksturs, jo izlasē CSKA spārns (Kušenko-Išuks-Grudins) ir ietekmīgāks par „Spartak” spārnu (Šabtajs fon Kalmanovičs un Co.), tāpēc visticamāk kārotā vieta krievu ducī tiks saspēles vadītājai Bekijai Hammonai.

Gandrīz visas kandidātes spēlē Krievijas Superlīgas vadošajos klubos. Tā kā „Spartak” un CSKA spēlētājas aizvadījušas individuāli veiksmīgas sezonas, tieši viņas – Marija Stepanova, Ilona Korstina, Irina Osipova, Tatjana Ščegoļeva plus amerikāniete – veidos izlases kodolu. Salīdzinājumā ar Eiropas čempionātu komandai nepalīdzēs Olga Artešina, kura gaida mazuli. Vienu trumpi krievietes ieguva Itālijā – automātiskā kvalificēšanās Pekinai ļāva iegūt trīs mēnešu „logu”. Tas, atšķirībā no gandrīz visām pārējām komandām, ļāvis spēlētājām sākt gatavošanos Olimpiādei pēc kārtīgas atpūtas.

Ciemos pie Lukašenko un Kalmanoviča
Jau ierasti pirms svarīgiem turnīriem izlase pārmaiņus gatavosies Itālijā un Krievijā, bet jūlijā vidū nedēļu eksperimentēs Baltkrievijā. No 22. līdz 24. jūlijam komandas ģenerālsponsors „VTB Banka” rīko pārbaudes turnīru pie Kalmanoviča. Uz šo pārbaudi sākotnēji tika aicināta arī Latvijas valstsvienība. Noslēdzošā pārbaude pirms došanās uz Pekinu būs dalība „Dimanta bumbas” turnīrā Ķīnā, apakšgrupā sacenšoties ar Japānu un ASV.

Krievijas valstsvienības kandidātes

Spēlētāja Pozīcija Klubs
Marija Stepanova Centrs Maskavas CSKA
Jekaterina Ļisina Centrs Maskavas CSKA
Irina Osipova Centrs Maskavas apgabala „Spartak”
Tatjana Ščegoļeva Spēka uzbrucēja Maskavas apgabala „Spartak”
Tatjana Bokareva Spēka uzbrucēja/centrs Vologdas „Chevakata”
Anna Petrakova Spēka uzbrucēja/centrs Vologdas „Chevakata”
Marina Kuzina Spēka uzbrucēja/centrs Jekaterinburgas UGMK
Svetlana Abrosimova Vieglā uzbrucēja UGMK
Natālija Vodopjanova Vieglā uzbrucēja UGMK
Irina Sokolovska Vieglā uzbrucēja CSKA
Ludmila Sapova Vieglā uzbrucēja „Chevakata”
Ilona Korstina Uzbrūkošais aizsargs CSKA
Marina Karpuņina Uzbrūkošais aizsargs „Spartak”
Anastasija Pimenova Uzbrūkošais aizsargs „Chevakata”
Jeļena Daņiločkina Uzbrūkošais aizsargs „Moskva”
Rebeka Hammona Saspēles vadītāja CSKA
Kellija Millere Saspēles vadītāja „Spartak”
Oksana Rahmatuļina Saspēles vadītāja UGMK
Jeļena Volkova Saspēles vadītāja „Chevakata”

Krievi atklāj plānus
Krievijā samazinās komandu un leģionāru skaitu

BALTKRIEVIJA
Sasniegumi: 3. vieta 2007. gada Eiropas čempionātā Itālijā. Uzvara Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā Madridē, iegūstot priekšpēdējo, vienpadsmito ceļazīmi uz Pekinu.

Nacionālās komandas uzplaukums dienvidaustrumu kaimiņvalstī faktiski ir bijis salīdzinoši nedaudzu cilvēku nopelns. Galvenais treneris Anatolijs Bujaļskis un komandas direktore Irina Žilača pēdējos divos gados sapulcināja Eiropā un Amerikā spēlējošās baltkrievietes, izveidojot vienu no sabalansētākajām un stiprākajām Eiropas komandām. No vienības rokas, pat spēlējot nelabvēlīgos apstākļos, kritušas itālietes, čehietes, citas spēcīgas komandas. Ieguldītais darbs nesa augļus – aizvadītajā piektdienā, papildlaikā pieveicot Brazīliju, baltkrievietes kļuva par valsts pirmo sporta spēļu komandu, kas piedalīsies Vasaras Olimpiskajās spēlēs.

Pēdējos trīs gadus baltkrievietes finālturnīriem un kvalifikācijas spēlēm gatavojušās, regulāri spēlējot un trenējoties Latvijā. Šāda sadarbība nesusi labus rezultātus abām pusēm. Bujaļskis Baltkrievijas presē neskopojas ar komplimentiem Latvijai: „Rīgā komandai tika radīti lieliski apstākļi: neierobežots treniņu laiks lieliski aprīkotā zālē, autobuss, telpa ar tehnisko aprīkojumu spēļu analīzei, atjaunošanās līdzekļi. Īsi sakot, izveidots ideāls mikroklimats, kuru panākt pašmāju realitātē būtu neiespējami. Par ko tur lai runā! Pat pārbaudes spēļu mērogs un vēriens neatpalika no oficiālām spēlēm – valstu himnas, līdzjutēju piepildīta arēna, TV tiešraide...”

Noslēdzoties Olimpiskās kvalifikācijas turnīram, komanda līdz 2. jūlijam devusies pāris nedēļu brīvdienās. Treniņnometnei pašu mājās sekos pārbaudes ar A grupas konkurentēm no Krievijas, bet jūlija nogalē arī viesošanās Francijā.

Baltkrievijas valstsvienības kandidātes

Spēlētājas Klubs
Olga Podobeda USVO Francija Eirolīga un St. Amand Francija
Svetlana Voļnaja Stambulas "Fenerbahce" Eirolīga
Anastasija Veremejenka Orenburgas "Nadežda" Krievija
Nataļja Trofimova Krakovas "Wisla" Polija Eirolīga
Marina Kress Spānijas "Extrugasa"
Jekaterina Sņitina Gdiņas "Lotos" Polija un Eirolīga
Viktorija Gaspera Vologdas "Chevakata" Krievija
Tatjana Ļihtaroviča Grodņas „Olimpija” Baltkrievija
Nataļja Anufrijenko Grodņas "Olimpija" Baltkrievija
Jeļena Ļevčanka Jekaterinburgas "UGMK" Krievija Eirolīga un Atlantas "Dream" WNBA
Natālija Marčanka Novosibirskas "Dinamo-Enerģija" Krievija
Tatjana Troina Izraēlas "Ramat Hasharon"
Jeļena Novikova "Minsk 2006" Baltkrievija un Orenburgas „Nadežda”
Olga Masiļonene Orenburgas "Nadežda" un „CCC Polkowice” (Polija)

Bujaļskis: „Uz Pekinu caur Minsku un Franciju”
eSports.lv intervija ar Anatoliju Bujaļski

BRAZĪLIJA
Sasniegumi: 1. vieta 1994. gada Pasaules Čempionātā, 2. vieta Atlantas Olimpiādes spēlēs 1996. gadā, 3. vieta Sidnejas Olimpiādes spēlēs 2000. gadā, 4. vieta Atēnu Olimpiādes spēlēs 2004. gadā.

Olimpiskās simtgades spēlēs Atlantā brazīlietes spēlēja sestā Olimpiskā sieviešu basketbola turnīra finālā. Tik augstu pakāpties vēlāk nav izdevies, tomēr 2006. gada Pasaules Čempionātā Brazīlijā laukuma saimnieces bija tuvu iekļūšanai finālā, atzīstot nākamo uzvarētāju austrāliešu pārākumu. Par šo spēli eSports.lv stāsta Olimpiskā kvalifikācijas turnīra varone Mikaela: „Kontrolējām spēli, bijām vadībā, taču viss mainījās divu minūšu laikā. Pazaudējām pārsvaru un no trieciena vairs nespējām atgūties. Pirms tam gatavojāmies smagai spēlei ar Čehiju, bet viņas izdevās noskriet un uzvarēt samērā viegli.”

Iziane sapņot varēs Atlantā
Atēnās un savās mājās paliekot bez medaļām, brazīlietes tika pie jauna trenera, par kuru kļuva enerģiskais Paulu Bassuls. Iepriekšējais treneris nepatika izlases līderei Izianei, kura Basula vadībā spēlēja vēl īsāku laiku. Izšķirošajā ceturtdaļfināla spēlē ar Baltkrieviju superindividuāliste Iziane kopā ar partnerēm otrajā ceturtdaļā guva tikai divus punktus, pēdējā desmitminūtē nemaz netiekot laukumā. Sekoja Izianes atteikšanās spēlēt papildlaikā un viņas atskaitīšana no valstsvienības. Tas komandai nāca par labu un svētdien kubiešu pieveikšanai piecas papildus minūtes nebija nepieciešamas.

Basuls par izlozi un gatavošanos
Citu komandas rūpju lokā ir vairāku spēlētāju savainojumi. To rezultātā Madridē brazīlietēm nevarēja palīdzēt Erika un Adriana. eSports.lv rīcībā esošās ziņas liecina, ka Erika līdz Pekinas turnīram varētu būt atpakaļ ierindā. Basuls pēc Olimpiskās papildizlozes uzsvēra, ka A grupa ir stiprākā no divām: „Grupā ir trīs no pirmajām četrām komandām FIBA rangā – Austrālija ir otrā, Krievija trešā, Brazīlija ceturtā. Papildus Koreja ir septītā un Čehija devītā, Latvija ir Eiropā vērā ņemams spēks. Uz Pekinu iesim ar visiem spēkiem un apņēmību, lūkojoties pjedestāla virzienā. Atpūtas pauzes laikā došos uz Barselonu, konsultēšos pie Etores Mesinas, vienmēr vēlos kļūt labāks.”

Es gribu braukt uz Rio
Brazīlietes saņēmušas nedēļu atpūtai, kura sekos septiņas „aktīvās atpūtas” dienas un treniņnometne Riodežaneiru. Plānotas divas pārbaudes spēles ar Austrāliju 28. un 30. jūlijā. Augusta pirmajās dienās „dzelteni-zilās” brazīlietes ieradīsies Pekinā, lai aizvadītu vēl pāris pārbaudes.

Brazīlijas valstsvienības kandidātes

Spēlētāja Pozīcija Klubs
Erika De Souza Centrs Atlantas „Dream” WNBA
Žusimara Dantas Centrs „Lille Metropole” Francija
Kellija Santuša Centrs Badahosas „Extremadura Dato” Spānija
Graciane Koelju Centrs „MiZo PECS” Ungārija
Soeli Zakžeski Centrs Saragosas „Mann Filter” Spānija
Fransiele Našimentu Centrs Divino/COC Brazīlija
Karina Žakuba Centrs Catanduva Brazīlija
Tatjana Konseišau Centrs Ourinhos Brazīlija
Patriša Fereira 2/3 Ourinhos Brazīlija
Mikaela Martinsa Žasintu Uzbrucēja TTT Rīga
Žakelina Silvestre 2/3 Sport Brazīlija
Karena Guštavu aizsargs Ourinhos Brazīlija
Karla Da Košta aizsargs Catanduva Brazīlija
Adriana Pintu aizsargs „Gospič” Horvātija
Klaudija Das Neves saspēles vadītāja „Stade Clermontois” Francija
Natālija Buriana saspēles vadītāja Catanduva Brazīlija

Mikaela ievelk Brazīliju Olimpiādē
Brazīlija uzvar C grupā

KOREJA
Sasniegumi: 2. vieta Losandželosas Olimpiādes spēlēs 1984. gadā, 4. vieta Sidnejas Olimpiādes spēlēs 2000. gadā, 1. vieta 2007. gada Āzijas čempionātā.

Korejietēm ir solīda Olimpisko spēļu pieredze, kas 2000. gadā vainagojās ar nokļūšanu Sidnejas pjedestāla pakājē, priekšā palaižot ASV, Austrāliju un Brazīliju (Losandželosas spēlēs nepiedalījās visas tolaik stiprākās komandas). Korejā ir itin spēcīga nacionālā līgā, kurā nav kautrējusies spēlēt, piemēram, viena no Eiropas labākajām basketbolistēm Anna Voutersa. Spēka ziņā Koreja nosacīti atrodas pa vidu starp Ķīnu un Japānu, bet Pekinā var palīdzēt mājas sienām tuvi apstākļi.

Olimpiādei korejietes gatavojas jau sen, aprīļa beigās piedaloties sešu valstsvienību pārbaudes turnīrā jaunajā Wukesong – Piecu Priežu arēnā. Koreja zaudēja Kubai, piekāpās ķīnietēm ar vienpadsmit punktu starpību, bet spēlē par piekto vietu tika galā ar Jaunzēlandi 70:67
, kura Olimpiskajā turnīrā sacentīsies B grupā. Gatavošanos spēlei ar aziātēm atvieglos fakts, ka savstarpējā sacensība paredzēta grupu turnīra noslēdzošajā dienā. Tiesa, šī iespēja būs arī konkurentēm.

Korejas valstsvienības sastāvs aprīlī

Nr. Spēlētāja
4 KIM Yeong Ok
5 LEE Mi Sun
6 CHOI Youn Ah
7 JIN Migung
8 YANG Ji Hee
9 JUNG Sun Min (Kapteine)
10 BEON Yean Ha
11 PARK Jung Eun
12 HA Eunjoo
13 KIM Jung Eun
14 KIM Kwe Ryong
15 SIN Jung Ja

Video: Ķīna – Koreja 80:69
Video: Ķīna – Koreja 2
Video: Kuba – Koreja preses konference

Ķīna pieveic ASV, Koreja piektā
Piešaude Piecās Priedēs

Viena Pasaule, Viens Sapnis, Divi Čempioni

eSports.lv raksti par sieviešu basketbolu
Latvietes ceļā uz Pekinu
Dāmu basketbols Latvijā un pasaulē
Latvijas sieviešu un vīriešu valstsvienības
Viss par 2007. gada Eiropas čempionātu Itālijā
Video vietne


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-06-18 18:31, pirms 16 gadiem
Nav ko lieki pirms laika uztraukties olimpiskajā gaisotnē viss izšķirs tikai viena spēle un gan viss būs labi
, 2008-06-18 18:31, pirms 16 gadiem
arnis07 rakstīja: Latvija ir viena no stiprākajām valstīm pasaulē .. un es runaju nopietni


Šajā disciplīnā tā varētu būt jeb
We are the ones we have been waiting for!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-06-18 18:32, pirms 16 gadiem
"Atšķirībā no daudzu citu sporta veidu pārstāvjiem, basketbolisti savus turnīrus aizvadīs slēgtās telpās."

LOLZ nevar būt, ka spēlēs zem jumta!
, 2008-06-18 18:32, pirms 16 gadiem
YES, WE CAN!
, 2008-06-18 18:34, pirms 16 gadiem
Pretinieces, neapšaubāmi, ir jāciena, bet baidīties nevajadzētu. Arī Latvija nav ar pliku roku ņemama.
, 2008-06-18 18:35, pirms 16 gadiem
Pretinieces respektējamas, bet - mūsējās arī ir vērā ņemams spēks! Vēl Fortūnas labvēlība, un uzvarēt var jebkuru!
, 2008-06-18 18:36, pirms 16 gadiem
Nu tad tik jāgaida pārbaudes spēles un tad tik sāksies pats interesantākais
, 2008-06-18 18:40, pirms 16 gadiem
prognozeeju Braziilijai 5. vietu, jo
1994 - 1. PC
1996 - 2. OS
2000 - 3. OS
2004 - 4. OS
, 2008-06-18 19:32, pirms 16 gadiem
es lieku 90% ka mūsējās tik tālu tapēc jo pēdējā laikā musējās ir kā pro.
Slēpts komentārs: pAjoLs
, 2008-06-18 21:38, pirms 16 gadiem
entuziasts rakstīja: prognozeeju Braziilijai 5. vietu, jo
1994 - 1. PC
1996 - 2. OS
2000 - 3. OS
2004 - 4. OS

es ari piekto,bet grupaa aiz Latvijas
, 2008-06-18 23:47, pirms 16 gadiem
godigi sakot grupa spēcīga...krievija un austrālija ir musējām manuprāt neņemamas komandas...tāpat baltkrievietes ir stipras un brazīlija ir normāla komanda...karoč būs smagi.
, 2008-06-19 10:59, pirms 16 gadiem
biežākie korejiešu īsvārdi (satopami dažādās garo vārdu pozīcijās) komandā ir:

JUNG 4
KIM 3
EUN 2
HA 2
SUN 2

Līdz ar to viskorejiskākā korejiete no šīm ir:
KIM Jung Eun

1) vislielākā iespēja izsaukt pretinieču piespēli uz sevi ir saucot JUNG vai KIM.
2) ASK līdzjutēju iecienītais sauciens "HA, HA, HA" varētu tikt uztverts pavisam savādāk..
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Raina Tomašicka. Foto: FIBA

Raina Tomašicka kļūs par ceturto latvieti "South Florida" universitātē

Latviešu basketboliste Raina Tomašicka 2024. gada rudenī sāks mācīties "South Florida" universitātē. Uzbrūkošā aizsardze pārstāvēs NCAA pirmās divīzijas komandu "Bulls" un sacentīsies "American" līgā, trešdien, 17. aprīlī, vēsta skautošanas dienests "Go global recruiting".
Kitija Laksa 2024. gada 14. aprīlī ar Eirolīgas čempiones medaļu. Foto: EuroLeague Women

Četri tituli vienā sezonā: Kitija Laksa kļūst par Turcijas čempioni

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (35-0, izslēgšanas spēlēs 7-0) trešdien, 17. aprīlī, izbraukumā Vidusjūras piekrastē uzvarēja "Mersin" ar 80:56. Kitijas Laksas pārstāvētā komanda Turcijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-0.