Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laksa: "Neaprakstāma sajūta, ka varēšu mācīties no Bērdas un Stjuartes"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Laksa: "Neaprakstāma sajūta, ka varēšu mācīties no Bērdas un Stjuartes"
Kitija Laksa. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

23 gadus vecā Latvijas izlases basketboliste Kitija Laksa šonakt kļuva par pirmo latvieti, kura WNBA draftā izvēlēta pirmajā kārtā – viņu ar 11. numuru izraudzījās Sietlas "Storm". Laksa pēc draftēšanas atklāja, ka komandai pievienosies 2021. gadā.

"Brīdis, kad sadzirdēju komisāri [Ketiju] Engelbertu nosaucam manu vārdu – tas patiesībā bija diezgan traki. Jau biju saņēmusi pāris ziņas no draugiem Amerikā, jo mana pārraide Latvijā mazliet iepalika. Bija traka un sirreāla sajūta skatīties un jau zināt, kas notiks tālāk," stāstīja Kitija Laksa. "Kad redzēju ekrānā parādāmies savu vārdu, apskāvu savu ģimeni. Mums visiem tā bija neticama sajūta, kuru mēs ļoti, ļoti izbaudījām."

Sietlas "Storm" ir 2018. gada čempione, bet aizvadītajā sezonā komanda regulāro čempionātu pabeidza ar 18 uzvarām un 16 zaudējumiem, izstājoties izslēgšanas spēļu otrajā kārtā pret Losandželosas "Sparks". Komandas līderes ir Sjū Bērda un Breana Stjuarte. "Ņemot vērā spēlētājas, kuras pārstāv komandu, "Storm" sekoju līdzi jau kādu laiku. Neaprakstāma sajūta, ka tagad pārstāvam vienu komandu, ka man būs iespēja spēlēt kopā ar viņām un mācīties," teica Laksa.

Taču viņa komandai šogad vēl nepievienosies – tas notiks 2021. gadā. Līdz tam Latvijā tiks turpināta ceļgala operācija. Laksa pauda, ka tas bijis "Storm" lēmums, bet viņam tam nav iebildusi. "Domāju, ka man par savu ceļgalu būs jārūpējas visu atlikušo karjeru, bet varu teikt, ka jūtos labi. Decembrī atsāku spēlēt, un jutos labi. Skaidrs, ka bija kāpumi un kritumi, bet jutos labi," atzina Laksa. Viņa pievienojās Latvijas čempionei Rīgas TTT un aizvadīja septiņus mačus Eirolīgā, vidēji izceļoties ar 8,0 punktiem un 2,6 atlēkušajām bumbām.

Laksu jaunajā komandā ar atplestām rokām uzņēma Bērda: "Laipni lūgta! Atceros, ka tevi satiku pirms četriem pieciem gadiem, bet tagad mēs būsim komandas biedrenes. Kas man patīk tavā spēlē – ātrs un ļoti labs metiens. Spēlētāja, kas perfekti atbilst mūsu stilam. Viņa ir izsalkusi, jo ilgi nevarēja spēlēt traumas dēļ. Kad Latvija spēlēja pret ASV, Kitija lika par sevi manīt, tāpēc zinu, ka viņa ir īstā."

Laksa pievienojusies visnotaļ elitāram pulkam, jo pēdējo 19 gadu laikā WNBA drafta pirmajā kārtā bez viņas izvēlētas tikai piecas eiropietes – francūziete Sandrine Gruda (#13, 2007), zviedriete Amanda Zahui (#2, 2015), krieviete Marija Vadejeva (#11, 2018), vācietes Marija Guliča (#12, 2018) un Satu Saballi (#2, 2020).

Izmantotie resursi:
Laksa drafted by WNBA’s Storm – The...