Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Nebija nekādas vilkšanas aiz matiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Nebija nekādas vilkšanas aiz matiem"
Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins un "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips
Foto: Romualds Vambuts

"Divas trīs lietas cenšos pateikt minūtes pārtraukumos. Ja nesanāk dzirdēt, ir sagatavotas īsās lietas, kas jāizdara," Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas pirmo čempionu "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips ir pieradis strādāt stresa situācijās un zina, kā tām sagatavoties.

Kas treneri visvairāk gandarīja Austrumeiropas līgas "Četru finālā"?
Gandarī, ka līderes nosvērti nospēlēja kritiskajos brīžos, kad pretinieces velk klāt un iet garām. Spējām atgūties katru reizi. Nepatika brīži, kad zaudējām punktus, savukārt atgūšanās bija pārliecinoša un bez stresa. Treneris nestresoja, komanda nestresoja. Visi zināja, ka jādara un sanāca labs rezultāts.

Otrkārt, neļāvām titulētai komandai ar titulētām spēlētājām gūt vairāk par 67 punktiem. Par to ir gandarījums. Tas liecina, ka komanda izdarīja labu darbu aizsardzībā.

Kā bija vadīt spēli nepārtrauktā troksnī? Vai esi sagatavojies tādām situācijām?
Divas trīs lietas cenšos pateikt minūtes pārtraukumos. Ja nesanāk dzirdēt, ir sagatavotas īsās lietas, kas jāizdara. Bija pa kādai reizei, kad nesapratāmies, piemērām, iztikām ar ļoti īsu sadarbību. Tai vajadzēja būt garākai, lai liktu Gdiņai vairāk strādāt aizsardzībā. Mums vienkāršojot spēli, viņas ātri veica pāris maiņas un aizsardzībā nokļuva labākās pozīcijās. Vienā brīdī mums neizdevās uzspiest savu spēli, taču tālāk viss atkal kustējās.

Ja nekļūdos, komanda pirmo reizi visu sezonu nospēlējusi bez izmaiņām sastāvā.
Mūsu sastāvs nemainījās ne Eirokausu sezonas beigās, ne papildus spēlētāju pieteikšanas laikā. Viena no mūsu leģionārēm uz laiku tika palaista mājās ģimenes apstākļu dēļ. Vietējās spēlētājas viņu ļoti labi aizvietoja. Rūta Veidere, Kate Aizsila, Laura Puriņa ikdienā nes lielu pienesumu treniņos. Paskatoties statistikā, redzams, ka viņas ieguldījušas lielu darbu gan Latvijas un Igaunijas čempionātā, gan Austrumeiropas līgā. Un darījušas to pārliecinoši, bez vilkšanas aiz matiem. Finālos ir 8-9 spēlētāju loks, kurām spēles laiks ir lielāks.

Atšķirībā no Latvijas-Igaunijas līgas un LSBL izslēgšanas spēlēm, Austrumeiropas līgas pieteikumā visu sezonu bija Sigita Džarcāne un Digna Strautmane.
Digna tika pie spēles laika un punktiem pret stiprajām baltkrievu komandām. Sezonas vidū nolēmām, ka viņa un Sigita turpinājumā spēlēs pie “TTT juniorēm”, lai komanda būtu pilnā sastāvā. Jārēķinās ar dažādiem ierobežojumiem treniņprocesā, piemēram, LSBL pusfinālu laikā abas bija aizņemtas mācībās. Viņas ir pieradušas ikdienā trenēties ar spēcīgām partnerēm. Tas dod ļoti daudz – to var redzēt gan Dignas, gan Sigitas sniegumā.

Mērķi abām komandām paliek nemainīgi – cīņa par medaļām. Pirmdien spēlētājām būs brīvdiena, otrdien trenēsimies. Spēlētājām, kuras daudz spēlēja finālos, būs viens treniņš, pārējām divi.

LSBL izslēgšanas spēles

“TTT Rīga” finālsērijā līdz trīs uzvarām tiksies ar “Vega 1/Liepāja” komandu, kura finālā iekļuvusi pirmo reizi. Bronzas sērijā, kura notiks līdz divām uzvarām, “TTT juniores” mērosies spēkiem ar “RSU/Merks”.

Finālsērija sāksies trešdien, 20. aprīlī. Nākamās spēles notiks 23., 26., ja nepieciešams, 28. un 30. aprīlī. Cīņa par bronzas godalgām startēs ceturtdien, 21. aprīlī. Sērija turpināsies 24. un, ja nepieciešams, 27. aprīlī.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-18 20:43, pirms 8 gadiem
Kauns būtu šitāďas pretinieces neuzvarēt