Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: "Jātiek četriniekā, lai nebūtu jānervozē pārspēlēs"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aivars Vīnbergs: "Jātiek četriniekā, lai nebūtu jānervozē pārspēlēs"
"RSU/Merks" galvenais treneris Aivars Vīnbergs
Foto: Reinis Oliņš

"RSU/Merks" un "TTT Rīga" basketbolistes trešdien, 19. novembrī, plkst. 17:30 Olimpiskajā sporta centrā aizvadīs otro spēli nedēļas laikā. RSU galvenais treneris Aivars Vīnbergs uzskata, ka viņa komandai jācenšas regulāro sezonu noslēgt Latvijas un Igaunijas līgas četriniekā.

Aivars Vīnbergs

"Vairākas mūsu spēlētājas tāda līmeņa spēlēs kā pret TTT sevi vēl nav realizējušas. Stress un bijība ņem virsroku. Man ir piecas spēlētājas, kuras pulcēt laukumā, taču visas spēles garumā ar to nepietiek. Dažreiz zaudējam punktus nesaprotamās situācijās. Atliek priecāties par to, kas ir.

Aizsardzībā nemākam palīdzēt partnerēm. Nesargājam kopējo grozu. Brīžiem rodas sajūta, ka katrai spēlētājai ir savs grozs. Vajag zināmu gudrību, lai mūsdienu basketbolā nostātos aizsardzībā. TTT ir labi sashēmota spēle.

Ko treneris var teikt, ja spēlētājas laicīgi neatgriežas aizsardzībā? Ja pajautā, kāpēc neskrēji, viņas saka “Jā, jā, jā.” Rakstura lieta, varbūt neesmu pietiekami prasīgs. No otras puses, spēlētājām pašām jābūt tādām prasībām pret sevi. Tam jābūt asinīs.

Mums ir spēlētājas, kurām jāvirzās augšup. Piemēram, Katei Aizsilai šogad nav jādalās ar spēles laiku. Pagājušajā sezonā sastāvā bija Asnate Fomina, Kate Krēsliņa, pusi sezonas Laura Audere. Tagad visas kārtis rokā, atliek tikai izmantot un pierādīt sevi pret labākajiem pretiniekiem. Sešpadsmit punkti pret Raplu vai “Audentes” – kuram tas interesē?

Latvijas un Igaunijas līgā cīnīsimies par vietu labāko četriniekā gan pirmajā aplī, gan turpinājumā. Domāju, ka izkrišana no “Top 6” mums nedraud. Otrajā posmā mūsu uzdevums ir aizķerties vadošajā kvartetā, lai nebūtu jāpaļaujas uz pārspēlēm. Pārspēles nav sliktas, taču rada papildus nervu stresu. Neesam tik spēcīgi, lai neuztrauktos par “play-off”.

Baltijas līga kalpos spēļu praksei. Turnīda dalībnieku sastāvs neatbilst ģeogrāfiskajam nosaukumam. Baltijas līgā spēlēs baltkrievi, kazahi un mēs ar TTT. Piemēram, 30. novembrī notiks pirmā spēle pret Kazahstānas komandu.

Mums katastrofāli pietrūkst tāda līmeņa pretinieku kā TTT. Piemēram, Marita Puļļa pirmo reizi mūžā spēlēja pret tādu komandu. Viņa varētu pildīt saspēles vadītājas funkcijas, taču pieredzes trūkuma dēļ nav gatava. Ja spēlētu vēl četras reizes, varētu parādīt, ka spēj noturēt bumbu. Pagaidām baiļu vairāk."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja