Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Aija Klakocka: "Grūti vērot spēli no malas – uztraucos vairāk nekā laukumā"

Aija Klakocka: "Grūti vērot spēli no malas – uztraucos vairāk nekā laukumā"
Aija Klakocka Eirolīgas "Top 8" sezonā izlaida tikai vienu spēli. Foto: FIBA

"Bija lietas, kuras varējām izdarīt labāk. Īsā rotācija noteikti nepalīdzēja, bet nebija galvenais zaudējuma iemesls," pēc Eirolīgas pirmās spēles 16. oktobrī teica basketbola kluba "TTT Rīga" kapteine Aija Klakocka.

Pirms desmit gadiem Ainārs Čukste, priecājoties par Aijas klātbūtni, nosauca viņu par fiziski spēcīgāko un veselīgāko TTT spēlētāju. Un tiešām – Aija jau tagad izveidojusi garu karjeru, laukumā neizejot tikai ļoti retos gadījumos.

Par Aijas veselīgo pieeju liecina arī viņas renesanse pēc ģimenes pieauguma – Latvijas kvalificēšanas Pasaules kausam un “Top 8” finišs Eirolīgā. Pērn viņa izlaida tikai vienu spēli un patlaban iekrājusi lielāku pieredzi turnīrā nekā pārējā komanda kopā.

Trešdien kapteines pienākumus uzņēmās Kate Krēsliņa, bet Aija atbalstīja komandu no soliņa. “Ļoti grūti vērot spēli no malas. Liels satraukums – lielāks, nekā esot laukumā. Ceru, ka nākamajā spēlē (23. oktobrī) varēšu piedalīties.

TTT rindās Eirolīgā debitēja uzreiz piecas spēlētājas – Paula Strautmane, Zenta Meļņika, Megana Hafa, Linneja Hārpere un Vanesa Jasa. “Meitenes izskatās labi. Sākumā izpaudās starta stress, bet pēc pirmās ceturtdaļas viņas sevi laukumā parādīja cienīgi.”

Starpsezonā TTT sastāvs ievērojami mainījās. No pērnā gada pamatsastāva palika trīs spēlētājas – Aija, Kate Krēsliņa un Karlīne Pilābere. “Nebiju pārsteigta par sastāva izmaiņām. Tas jau bija gaidāms. Daudzām meitenēm bija laba sezona, tādējādi viņas saņēma labus piedāvājumus.

Šogad ar pamatsastāvu trenējas sešas juniores. Viņām divreiz nedēļā tiek rīkoti agrie rīta treniņi, lai paveiktu nepieciešamo darba apjomu un tuvotos lielajai komandai. “Visvairāk jāpieliek spēka un ātruma spēlē. Šajā līmenī juniorēm tā vēl pazūd.”

Viena no sezonas aktuālajām tēmām ir miegs. Aija domā, ka TTT spēlētājas tam pievērš vajadzīgo uzmanību. “Visas meitenes trenējās pirms sezonas, uzturot sevi formā. Visas ir diezgan prātīgas, tāpēc pāreja sezonas režīmā un labs miegs nav problēma. Klāt nākusi maza diendusa.

Kā veicas jaunajai mammai? “Komandā šobrīd tikai man un Karlīnei ir mammas pienākumi. Viss kārtībā, bērnu aprūpe netraucē.”

Sportacentrs.com sveic Aiju dzimšanas dienā!


, 2019-10-17 16:08, pirms 5 gadiem
Daudz laimes!
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.
Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" 2024. gada 9. martā. Foto: Kangoeroes

Paula Strautmane pēc 30 uzvaru sērijas kļūst par Beļģijas čempioni

Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" basketbolistes svētdien, 21. aprīlī, savā laukumā uzvarēja septiņkārtējo Beļģijas čempioni "Royal Castors Braine" ar 70:67. Finālsērijā līdz divām uzvarām "ķenguri" bija pārāki ar 2-0 un trešo gadu pēc kārtas uzvarēja nacionālajā čempionātā.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Katei Vilkai 17 punkti "play-off" spēlē, Mājenieka juniorēm Igaunijas sudrabs

Kate Vilka un "Charnay" piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Francijā, taču latviešu basketboliste izcēlās ar pieciem iemestiem tālmetieniem. Sestdien, 20. aprīlī, noslēdzās regulārā sezona Spānijas un Itālijas virslīgās. Kaspars Mājenieks pabeidza pirmo sezonu ar "Audentes" juniorēm.