Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kate Aizsila: "Treneris iedrošina vairāk mest"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kate Aizsila: "Treneris iedrošina vairāk mest"
Kate Aizsila
Foto: Argo Luigas, www.wbbl.eu

"LU spēlētājas aizsardzībā lika blokus un nāca virsū pa divām. Ja pareizi izmantojām situāciju, tas nostrādāja mūsu labā. Varējām atspēlēt brīvajām spēlētājām un gūt vieglus punktus," pēc uzvaras pār Latvijas Universitātes basketbolistēm teica "RSU/Merks" aizsardze Kate Aizsila.

Augsts lēciens, laba individuālā tehnika un labs laukuma redzējums padara Kati par bīstamu spēlētāju, kura var sev izkārtot labas situācijas. Ceturtdien viņa izmantoja snaiperes dotības, pēc vairākām pārķertām bumbām un iemestiem tālmetieniem panākot “RSU/Merks” galveno izrāvienu. Otrajā puslaikā Kate sameta 15 punktus. Spēles beigās viņai bija labākie rādītāji trīs kategorijās – gūtajos punktos (24), pārķertajās bumbās (5) un piespēlēs (6).

RSU komandā notika vairākas izmaiņas ārējā līnijā. Tev tā ir laba iespēja?
Pārmaiņām ir pozitīvs raksturs, jo komandai pievienojusies Zane Eglīte. Viņas klātbūtni varēja just uzreiz, taču domāju, ka viņa vēl iespēlēsies. Manuprāt, Zanei veicās labi. Pati vairāk spēlēju kā otrais numurs, tomēr treneris daudz uzticas un iedrošina veidot uzbrukumus. Kad jūti metienu – met!

Pret Latvijas Universitāti bija ērti spēlēt?
Aizsardzībā viņas lika blokus un nāca virsū pa divām. Tas nozīmē, ka mūsu uzbrukumā kāds paliek brīvs. Ja pareizi izmantojām situāciju, tas nostrādāja mūsu labā. Varējām atspēlēt brīvajām spēlētājām un gūt vieglus punktus. Samērā daudz kļūdījāmies, tātad jāturpina mācīties.

Kā Tu jūties pēc vasaras?
Vasaras beigās aizvadīju ļoti labus fiziskos treniņos, tāpēc laukumā jūtos labi. Sākumā ar māsu Anci trenējāmies Olimpiskajā sporta centrā pie trenera Gregora Gorohovska. Ance jau sezonas laikā strādāja pie viņa, es pievienojos. Tagad pārsvarā trenējos ar komandu.

RSU sastāvā ir desmit studentes vai universitātes darbinieces. Tas atstāj iespaidu uz treniņu apmeklējumu?
Vakaros mums izdodas trenēties visām. Divreiz nedēļā treniņi sākas pusastoņos, pati ātrākā nodarbība ir sešos. Ja ir brīvs rīts augstskolā, var paspēt divreiz dienā.

Ko Tu mācies?
Ergoterapiju un rehabilitāciju. Šogad studijas paņem nedaudz mazāk laika. Cenšos sabalansēt laiku mācībām un sportam. Šosezon vari man novēlēt veselību.