Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Kvalifikācijā bija stiprāka izlase nekā finālturnīrā"

Andrejs Siliņš

Zībarts: "Kvalifikācijā bija stiprāka izlase nekā finālturnīrā"
Mārtiņš Zībarts
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas dāmu basketbola valstsvienība ar trim zaudējumiem noslēgusi dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā - neveiksmēm pret Franciju un Lielbritāniju šovakar sekoja zaudējums arī Serbijai. Treneris Mārtiņš Zībarts portālam Sportacentrs.com uzsvēra, ka viennozīmīgi vērtēt aizvadīto ciklu nevar, jo savainojumu dēļ čempionātā komanda bija vājāka nekā kvalifikācijas turnīrā.

Mārtiņš Zībarts, 2010. gada Eiropas U20 čempionāta bronzas komandas galvenais treneris

"Spēles iznākumu ar Serbiju izšķīra kļūdas spēles galotnē, un diemžēl mūsu komanda tās pieļāva vairāk. Serbija visu spēli izdarīja spiedienu un presingoja mūsu ārejās līnijas spēlētājas, un tas deva augļus tieši pēdējās minūtēs. Un diemžēl nenoturējām arī serbu centra spēlētāju, kas izcīnīja divas bumbas pie mūsu groza un guva 2+1 pie neizšķirta rezultāta. Šie it kā sīkumi, manuprāt, arī bija tie, kas izšķīra spēles likteni un arī visa čempionāta likteni.

Vērtējot izlases sniegumu kopumā, jāvērtē viss cikls kopumā. Komanda labi nospēlēja kvalifikāciju un noteikti būtu labāku sniegumu parādījusi arī čempionātā, ja traumas nebūtu guvušas Aija Putniņa Sabīne Niedola un Kristīne Vītola. Centra spēlētāju pozīcijā mums bija problēmas gan aizsardzībā, gan arī uzbrukumā. Aija Brumermane ātri saņēma piezīmes, vienīgi Anete Šteinberga bija drauds soda laukumā. Pretinieces varēja izdarīt lielāku spiedienu uz mūsu ārējo līniju un izjaukt mūsu sadarbības. Tāpēc arī punkti nāca ar tik lielām grūtībām.

Kā pozitīvo var atzīmēt Ievas Krastiņas un Anetes Šteinbergas sniegumu un debiju Eiropas čempionātā. Spēlētājas, kas izcīnīja divus gadus pēc kārtas U20 čempionāta bronzas medaļas. Domāju, ka arī pārējās šo izlašu spēlētājas veidos izlases kodolu tuvākajos gados. Sabīne Niedola, Kristīne Vītola, Liene Priede, Anete Klintsone, Linda Rubene, Baiba Eglīte. Vēl gribētu atzīmēt Zentu Meļņiku, kura divus gadus spēlē profesionālu basketbolu, bet ir ierobežots spēles laiks, kaut statistika šajās minūtēs ir ļoti laba. Zenta pēc fiziskajiem dotumiem (197 cm) un iemaņām groza tuvumā ir spēlētāja, kādu citu neredzu, kas vismaz tuvāko 6-8 gadu laikā varētu papildināt izlasi. Tāpēc būtu ļoti svarīgi viņu iesaistīt kādā no vadošajām Latvijas komandām, nodrošināt ar labiem treniņu apstākļiem un spēles laiku.

Trenera darbu komentēt negribētu, jo redzēju tikai trīs čempionāta spēles. Vienīgi noteikti varēja mēģināt labāk atstrādāt aizsardzību postā. Varbūt tur bija jāpielieto "double-team", jo īpaši spēlēs pret Franciju un Lielbritāniju tur radās lielas problēmas. Bet no malas jau vienmēr visiem labāk redzams. Domāju, ka trenerim jāpaliek amatā, jo jāņem vērā, ka centra pozīcija bija pašvaka. Trūka svarīgu spēlētāju kā Niedola, Putniņa, Vītola, viņas visas būtu devušas pienesumu, un skats būtu pavisam citādāks. Tagad sanāca tā, ka kvalifikācijas turnīrā mums bija stiprāka izlase nekā finālturnīrā.

Lienes [Jansones] loma izlasē bija ļoti liela, viņa bija autoritāte un komandas kapteine, kas daudz palīdzēja meitenēm un arī treneriem, lai izveidotu saliedētu kolektīvu. Viņu aizstāt būs ļoti grūti, un treneriem tagad būs jādomā, kura ir spējīga uzņemties kapteines un līderes lomu. Par to gan varēs spriest nākamajā gadā, kad būs zināms kandidāšu saraksts."

  +7 [+] [-]

, 2013-06-17 22:06, pirms 11 gadiem
ka teica mans tetis, un mana teta tetis, galvenais ir ziemassvetkos kartigi stradat
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +3 [+] [-]

, 2013-06-17 22:15, pirms 11 gadiem
Zībarts nomainīs Neripu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2013-06-17 22:45, pirms 11 gadiem
Ļoti sakarīgs komentārs!

  +3 [+] [-]

, 2013-06-17 22:48, pirms 11 gadiem
Neko jau diži Neripam nevar pārmest, jo, kā jau Zībarts pareizi teica, centra pozīcijā mums bija deficīts un tāpēc arī tāds rezultāts... Šajās 3 spēlēs visvairāk patika Anetes Šteinbergas spēle, arī Krastiņa vairāk vai mazāk mēģināja "vilkt" mūsējās... Nekas, šis čempionāts tīri pieredzes krāšanai nākamajiem čempionātiem, kur noteikti mums būs labāks sastāvs (ar to domāju, ka visās pozīcijās būs labākās, nevis, ka šī izlase bija ar kaut ko slikta - tā tikai likās dēļ garo spēlētāju iztrūkuma)... Mūsdienu basketbolā centrs ar 190+ centimetriem vairs nav nekāds dižais centrs, tāpēc ceru, ka mums drīzumā parādīsies kāda jaunā "Tamane"

  +2 [+] [-]

, 2013-06-17 22:48, pirms 11 gadiem
Nerips nav unikāls-I.Miglinieks,ticis pie vīru Latvijas izlases galvenā trenera amata,parādīja EČ vēl "labāku" rezultātu-savāca vēl vairāk nulles.
Pēc tam sekoja izlases augšupeja,tikai jau ar citu treneri...

  +3 [+] [-]

, 2013-06-17 22:55, pirms 11 gadiem
Varbūt kļūda ir tā, ka par aksiomu basketbolā tiek uzskatīts, ka spēlēšana izlasē nozīmē ziedot pusi vasaras, aizvadīt vismaz 10 pārbaudes spēles, iespēlēt ntos variantus uzbrukumā un aizsardzībā, kuriem tāpat nav jēgas, ja pretīm nāk spēlētājas ar citu jaudu un kustību amplitūdu. Varbūt, ja būtu iespēja izlasei pieslēgties arī nedēļu pirms EČ, labāku rezultātu palīdzētu sasniegt viena otra labi atpūtusies un motivāciju atguvusi profesionāle. Sliktāk jau nu nevajadzētu būt.

  +5 [+] [-]

, 2013-06-17 22:56, pirms 11 gadiem
Laba analīze!
Slēpts komentārs: marta

  +4 [+] [-]

, 2013-06-17 23:45, pirms 11 gadiem
marta rakstīja: Kāds gudrenieks! Galvenais neaizmirsti Babkinu paņemt,bet saproti,ka tas ir koks ar diviem galiem. Ja viņai neeies spēle,būsi vainīgs,ja būs kļūdas,arī vainīgs,jo laid laukumā. Gudri ......nav malku cirst,to nu tev Zibert jāatceras!
ak šausmas,nu vins taču tikai izsaka savu komentāru par čempionātu, jo kāds viņam noteikti to jautāja. ko piesējies, tad jau tu pati arī tagad gudri cērt savu malku te komantējot.

     [+] [-]

, 2013-06-17 23:49, pirms 11 gadiem
Vai Jums neliekas,ka paaudžu maiņa vilksies gadiem,jo garais gals būs nekāds. Pa lielam jau Krastiņa nav saspēles vadītāja,bet otrā numura spēlētāja. Tā kā jādomā un vēlreiz jādomā. Nevajaga sev acis piesegt ar paadžu maiņu. Parasti spēlē stabilās vērtības un jaunās visu laiku mācās un kad ir galīgi nobriedušas tad arī nopietni startē. Par Kitiju varētu būt atsevisķš stāsts,bet lai paliek,nevajag seviškī samākslot to saucamo paaudžu maiņu.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-18 00:52, pirms 11 gadiem
Liene beidz karjeru izlasē, varbūt nākošgad vispār nespēlēt??? - Basketbola pamatlietas nav iemācītas - atbloķēšana.

  +3 [+] [-]

, 2013-06-18 08:06, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tāda sajūta, ka Zībarts labprāt uzņemtos galvenā trenera lomu Latvijas sieviešu izlasē... Jo ļoti labprāt kritizē un izrāda neapmierinātību, rada viedokli, ka pats labi zin situāciju sieviešu basketbolā. Tāds "klusais apvērsums" sanāk. It kā saka, ka atbalsta treneri, bet pats atrod vissīkākās utis.
Nu speeles analiize, skautings utt. ir Ziibarta stipraa puse .. vinjsh ir viens no labaakajiem speciaalistiem Latvijaa ... bet tas jau nenoziimee, ka vinjsh uzreiz buus labs galvenais trenneris. Bet nu vinja padomos ir veerts ieklausiities

  -1 [+] [-]

, 2013-06-18 09:36, pirms 11 gadiem
Ai, da vienkārši jāaizmirst, ka mums reiz bija sieviešu Izlase un jānomierinās. Laikam jau kaut kādu iemeslu dēļ mums nepienākas... Ko tad mēs, mēs jau maza tautiņa...:-)

  +3 [+] [-]

, 2013-06-18 09:59, pirms 11 gadiem
jagris rakstīja: Ai, da vienkārši jāaizmirst, ka mums reiz bija sieviešu Izlase un jānomierinās. Laikam jau kaut kādu iemeslu dēļ mums nepienākas... Ko tad mēs, mēs jau maza tautiņa...:-)
Izlasē nomainījās puss komanda un tās visas 6 bija pirmo reizi izlasē, praktiski nebija garās spēlētājas un daudzas pieredzājušās!!!! Ko jūs gribat, lai nomainās puse komandas un izlase vēl joprojām cīnās par pirmo piecinieku?!

Ko tad Krievijai vispār visas uz nošaušanu! Cīnījās visu laiku par medaļām un tagad netika no grupas ārā!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-18 10:08, pirms 11 gadiem
KobeB24 rakstīja: Izlasē nomainījās puss komanda un tās visas 6 bija pirmo reizi izlasē, praktiski nebija garās spēlētājas un daudzas pieredzājušās!!!! Ko jūs gribat, lai nomainās puse komandas un izlase vēl joprojām cīnās par pirmo piecinieku?!

Ko tad Krievijai vispār visas uz nošaušanu! Cīnījās visu laiku par medaļām un tagad netika no grupas ārā!!!!!
Ko Tu to Krieviju pin iekšā? Tā ir viņu lieta, lai viņi paši tiek galā!

Mums ir jārisina savas problēmas!

1. Kāpēc meitenes atsakās spēlēt Latvijas izlasē?
2. Vai no treneru puses tika viss izdarīts [taktika, fizo]?
3. Var jau izdomāt vēl n-tos jautājumus, bet svarīgākais, kā darboties turpmāk tādā situācijā, kad vadošās atsakās spēlēt vai arī notraumējas, vienkārši veģetēt, plūst pa straumi?

     [+] [-]

, 2013-06-18 14:59, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Ko Tu to Krieviju pin iekšā? Tā ir viņu lieta, lai viņi paši tiek galā!

Mums ir jārisina savas problēmas!

1. Kāpēc meitenes atsakās spēlēt Latvijas izlasē?
2. Vai no treneru puses tika viss izdarīts [taktika, fizo]?
3. Var jau izdomāt vēl n-tos jautājumus, bet svarīgākais, kā darboties turpmāk tādā situācijā, kad vadošās atsakās spēlēt vai arī notraumējas, vienkārši veģetēt, plūst pa straumi?
Tas nav neviena pienākums spēlēt izlasē, katrs domā pats par savu veselību! Atbrauksi pusvesels nospēlēsi, piedevām ne to labāko spēli parādīsi, veselību vēl vairāk sačakarēsi un pēc tā turnīra kuram klubam tu būsi vajadzīgs, ja nebūsi vesels uz sezonas sākumu. Tiem kas sēž pie teļļuka tas ir basketbols, viņām tā ir dzīve un darbs!

Turklāt viss tika pateikts, ka daudzām bija traumas un tādēļ nevarēja spēlēt. Sieviešu izlasē nekad nav bijis tā, ka kāda negribētu spēlēt, bet varētu.

Nav nekāda traģēdija notikusi, aizbrauca jauniešu izlase ar dažām pieredzējušām spēlētājām un zaudēja trīs spēles, tika iekrāta pieredze un pārbaudītas jaunās kaujas apstākļos.

Par hokejistu kāsieniem neviens tā neuztraucās, kad aizbrauc labākajā sastāvā un dabon no visiem pēc kārtas pa muguru. Meitenes vismaz ir parādījušas, ka var izdarīt lielas lietas atšķirībā no citām izlasēm!

     [+] [-]

, 2013-06-18 16:44, pirms 11 gadiem
KobeB24 rakstīja: Tas nav neviena pienākums spēlēt izlasē, katrs domā pats par savu veselību! Atbrauksi pusvesels nospēlēsi, piedevām ne to labāko spēli parādīsi, veselību vēl vairāk sačakarēsi un pēc tā turnīra kuram klubam tu būsi vajadzīgs, ja nebūsi vesels uz sezonas sākumu. Tiem kas sēž pie teļļuka tas ir basketbols, viņām tā ir dzīve un darbs!

Turklāt viss tika pateikts, ka daudzām bija traumas un tādēļ nevarēja spēlēt. Sieviešu izlasē nekad nav bijis tā, ka kāda negribētu spēlēt, bet varētu.

Nav nekāda traģēdija notikusi, aizbrauca jauniešu izlase ar dažām pieredzējušām spēlētājām un zaudēja trīs spēles, tika iekrāta pieredze un pārbaudītas jaunās kaujas apstākļos.

Par hokejistu kāsieniem neviens tā neuztraucās, kad aizbrauc labākajā sastāvā un dabon no visiem pēc kārtas pa muguru. Meitenes vismaz ir parādījušas, ka var izdarīt lielas lietas atšķirībā no citām izlasēm!
Neviens jau nespiež spēlēt ar traumām vai piespiest caur negribu! Jautājums ir, ko LBS izdarīja vairāk, kā tikai noklausījās meiteņu atvadu vārdus [Tamane, Kubliņa, Jēkabsone]?

Vai tad kāds runā par traģēdiju? Tikai kā Tu varēji saskatīt šajā sastāvā jauniešu izlasi, man gan nav skaidrs?!

     [+] [-]

, 2013-06-18 17:26, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Neviens jau nespiež spēlēt ar traumām vai piespiest caur negribu! Jautājums ir, ko LBS izdarīja vairāk, kā tikai noklausījās meiteņu atvadu vārdus [Tamane, Kubliņa, Jēkabsone]?

Vai tad kāds runā par traģēdiju? Tikai kā Tu varēji saskatīt šajā sastāvā jauniešu izlasi, man gan nav skaidrs?!
Un ko LBS varēja VAIRĀK izdarīt? Ja beidza spēlēt izlasē, tad beidza, tāds bija viņu lēmums.

Puse no komandas bija pirmo reizi eiropas čempionātā, liela daļa no viņām ir knapi pāri 20. Pieredzējušās bija Jansone, Brumermane, Kārkliņa, Eibele, no šīm Jansoni varētu nosaukt par rūdītu buku, pārējās ir spēlējušas, bet nav bijušas vadošās spēlētājas izlasē. Nevajag jau uzreiz iedomāties U16, bet lielākā daļa tur bija jaunas meitenes, kuras vēl tikai sāks dot reālo pienesumu izlasei!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-18 19:02, pirms 11 gadiem
KobeB24 rakstīja: Un ko LBS varēja VAIRĀK izdarīt? Ja beidza spēlēt izlasē, tad beidza, tāds bija viņu lēmums.

Puse no komandas bija pirmo reizi eiropas čempionātā, liela daļa no viņām ir knapi pāri 20. Pieredzējušās bija Jansone, Brumermane, Kārkliņa, Eibele, no šīm Jansoni varētu nosaukt par rūdītu buku, pārējās ir spēlējušas, bet nav bijušas vadošās spēlētājas izlasē. Nevajag jau uzreiz iedomāties U16, bet lielākā daļa tur bija jaunas meitenes, kuras vēl tikai sāks dot reālo pienesumu izlasei!
Es iedomājos, kāds Tu esi vadītājs! Labākie speciālisti ietu prom [aizvietotāji vēl nav sagatavoti], bet Tu vienkārši uz to visu neitrāli noskaties [LBS stilā]. Da Tavs uzņēmums gada laikā bankrotētu!!!

Kas Tavā uzskatā ir knapi pāri 20. Paskaties meiteņu dzimšanas datus!

Liene Jansone..........3 sp, 78 min.....1981-05-22 -> 32 gadi
Kristīne Kārkliņa.......3 sp, 87 min.....1983-09-30 -> drīz būs 30 gadi
Anda Eibele..............3 sp, 63 min.....1984-07-30 -> pēc mēneša 29 gadi
Zane Jākobsone.......3 sp, 24 min.....1985-11-30 -> drīz būs 28 gadi
Aija Brumermane......3 sp, 64 min.....1986-10-17 -> drīz būs 27 gadi
Dita Liepkalne..........3 sp, 22 min.....1987-04-30 -> 26 gadi
Anete Horelika.........1 sp, 7 min.......1987-07-23 -> pēc mēneša 26 gadi

Elīna Babkina...........3 sp, 86 min.....1989-04-24 -> 24 gadi
Anete Šteinberga.....3 sp, 67 min.....1990-01-29 -> 23 gadi
Ieva Krastiņa...........3 sp, 88 min.....1990-07-22 -> pēc mēneša 23 gadi
Līga Šurkusa............3 sp, 10 min.....1991-07-16 -> pēc mēneša 22 gadi
Kitija Laksa..............1 sp, 3 min.......1996-05-21 -> 17 gadi

Jēkabsone 26 gados jau teica ardievas LV izlasei!!!

Šeit vari paskatīties precīzu statistiku:
Latvia | EuroBasket Women 2013

Jā patiesi, reālo pienesumu kā jaunākās spēlētājas izlasē deva Krastiņa, Šteinberga un Babkina! Tikai Babkinai ir tāda pieredzes bagāža, kādas lielākai daļai izlases dalībnieču nav! Pats smieklīgākais, ka šīs pašas izlases treneris Nerips nosauca 25 gadu vecumu kā robežu, kad ir jārāda savas patiesās spējas!

Nevajag visu vainu novelt uz paaudžu maiņu! Godīgi ir jāatzīst, ka Latvijā ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas kvalificētas basketbolistes! Un te jau ir jautājums LBS, kāpēc?!

     [+] [-]

, 2013-06-18 19:39, pirms 11 gadiem
a kapec citas valstis spele visi labakie un neatsaka,vot to es nesaprotu,un ja tu runa par traumam un to ka tas ir vinu darbs,bet neaizmirsti to ka vinas mil to darit spelet bumbu nevis strada maksima,tas pats messi vareetu nespelet speles uz kvalifikaciju futenes 4mpja finalturniram jo shaa vai taa vini tiks tur bet nez kapec vins spele neskatoties uz to ka pelna nezeligi lielu naudu!

     [+] [-]

, 2013-06-18 22:11, pirms 11 gadiem

     [+] [-]

, 2013-06-19 10:55, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Es iedomājos, kāds Tu esi vadītājs! Labākie speciālisti ietu prom [aizvietotāji vēl nav sagatavoti], bet Tu vienkārši uz to visu neitrāli noskaties [LBS stilā]. Da Tavs uzņēmums gada laikā bankrotētu!!!

Kas Tavā uzskatā ir knapi pāri 20. Paskaties meiteņu dzimšanas datus!

Liene Jansone..........3 sp, 78 min.....1981-05-22 -> 32 gadi
Kristīne Kārkliņa.......3 sp, 87 min.....1983-09-30 -> drīz būs 30 gadi
Anda Eibele..............3 sp, 63 min.....1984-07-30 -> pēc mēneša 29 gadi
Zane Jākobsone.......3 sp, 24 min.....1985-11-30 -> drīz būs 28 gadi
Aija Brumermane......3 sp, 64 min.....1986-10-17 -> drīz būs 27 gadi
Dita Liepkalne..........3 sp, 22 min.....1987-04-30 -> 26 gadi
Anete Horelika.........1 sp, 7 min.......1987-07-23 -> pēc mēneša 26 gadi

Elīna Babkina...........3 sp, 86 min.....1989-04-24 -> 24 gadi
Anete Šteinberga.....3 sp, 67 min.....1990-01-29 -> 23 gadi
Ieva Krastiņa...........3 sp, 88 min.....1990-07-22 -> pēc mēneša 23 gadi
Līga Šurkusa............3 sp, 10 min.....1991-07-16 -> pēc mēneša 22 gadi
Kitija Laksa..............1 sp, 3 min.......1996-05-21 -> 17 gadi


Jēkabsone 26 gados jau teica ardievas LV izlasei!!!


Šeit vari paskatīties precīzu statistiku:
Latvia | EuroBasket Women 2013

Jā patiesi, reālo pienesumu kā jaunākās spēlētājas izlasē deva Krastiņa, Šteinberga un Babkina! Tikai Babkinai ir tāda pieredzes bagāža, kādas lielākai daļai izlases dalībnieču nav! Pats smieklīgākais, ka šīs pašas izlases treneris Nerips nosauca 25 gadu vecumu kā robežu, kad ir jārāda savas patiesās spējas!

Nevajag visu vainu novelt uz paaudžu maiņu! Godīgi ir jāatzīst, ka Latvijā ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas kvalificētas basketbolistes! Un te jau ir jautājums LBS, kāpēc?!
Vecums ir viena lieta, bet cik no šīm meitenēm ir bijušas reālas rotācijas spēlētājas tās izlases modelī, kas izcīnīja panākumus? Ja izlasē paņems spēlētājus, kuri ir 25-30 gadus veci, bet nav bijuši izlasē un savos klubos pat nav pirmās vijoles uzbrukumā, kā tev liekas izlase nospēlētu labi?!

Nav viss jānoveļ uz paaudžu maiņu, bet tas ietekmē rezultātu. Nu nebija garajā galā mums konkurētspējīgas spēlētājas, kas varētu pacīnīties kā līdzīgas, bija maziņš caurums zem groza, bet nu ko padarīsi, ka nav.

Runājot par paaudžu maiņu un labākajiem - kad vīriem bija visi labākie savākti, aizbrauca, 3 zāģi un brauca mājās. Aizbrauca visi jaunie, arī zaudēja, bet cīnījās un atstāja patīkamu iespaidu. Redz ka ne vienmēr tie labākie dod to labumu, piedavām, ja viņi negrib spēlēt.

Nevar piespiest spēlētāju spēlēt, ja viņa negrib!!! Un nevajag te salīdzināt nesalīdzināmas lietas - uzņēmums nav tas pats, turklāt uzņēmumā arī kā tu noturēsi darbinieku, ja viņš atnes atlūgumu, viens mēnesis un viņš ir brīvs! Un ar varu mēģināt noturēt, ja viņš negrib palikt, kāda tam jēga?!

Nav jau tik traki arī, mums ir daudz labas spēlētājas un jaunās arī trenējas un progresē. Kā lai viņas progresē, ja viņas sēdēs aiz līderēm uz soliņa vai mājās pie televizora! Reizēm ir kāds tukšais gads. Turklāt paskaties uz mūsu sieviešu basketbola līgu, konkurētspējīgas divas komandas, pārējām brauc pāri ar +50. Iespējams, ka tiks izveidota LV, LT,EE apvienotā līga, tad iespējams būs lielāka konkurence. Un neskatoties pat uz tādu konkurenci kāda ir meitenes spēj konkurēt eiropā un spēlēt ļoti labos klubos.

     [+] [-]

, 2013-06-19 11:48, pirms 11 gadiem
KobeB24 rakstīja: Vecums ir viena lieta, bet cik no šīm meitenēm ir bijušas reālas rotācijas spēlētājas tās izlases modelī, kas izcīnīja panākumus? Ja izlasē paņems spēlētājus, kuri ir 25-30 gadus veci, bet nav bijuši izlasē un savos klubos pat nav pirmās vijoles uzbrukumā, kā tev liekas izlase nospēlētu labi?!

Nav viss jānoveļ uz paaudžu maiņu, bet tas ietekmē rezultātu. Nu nebija garajā galā mums konkurētspējīgas spēlētājas, kas varētu pacīnīties kā līdzīgas, bija maziņš caurums zem groza, bet nu ko padarīsi, ka nav.

Runājot par paaudžu maiņu un labākajiem - kad vīriem bija visi labākie savākti, aizbrauca, 3 zāģi un brauca mājās. Aizbrauca visi jaunie, arī zaudēja, bet cīnījās un atstāja patīkamu iespaidu. Redz ka ne vienmēr tie labākie dod to labumu, piedavām, ja viņi negrib spēlēt.

Nevar piespiest spēlētāju spēlēt, ja viņa negrib!!! Un nevajag te salīdzināt nesalīdzināmas lietas - uzņēmums nav tas pats, turklāt uzņēmumā arī kā tu noturēsi darbinieku, ja viņš atnes atlūgumu, viens mēnesis un viņš ir brīvs! Un ar varu mēģināt noturēt, ja viņš negrib palikt, kāda tam jēga?!

Nav jau tik traki arī, mums ir daudz labas spēlētājas un jaunās arī trenējas un progresē. Kā lai viņas progresē, ja viņas sēdēs aiz līderēm uz soliņa vai mājās pie televizora! Reizēm ir kāds tukšais gads. Turklāt paskaties uz mūsu sieviešu basketbola līgu, konkurētspējīgas divas komandas, pārējām brauc pāri ar +50. Iespējams, ka tiks izveidota LV, LT,EE apvienotā līga, tad iespējams būs lielāka konkurence. Un neskatoties pat uz tādu konkurenci kāda ir meitenes spēj konkurēt eiropā un spēlēt ļoti labos klubos.
Tu saki, ka vecums ir viena lieta, bet spēlēšana izlasēs un klubos ir otra lieta! Tieši par to jau es arī runāju, cik tad mums to kvalificēto spēlētāju, kuras atbilst PČ, EČ un Eirolīgas līmenim? Vai tad tas nav jautājums LBS?

Ne jau es runāju par paaudžu maiņu, bet gan LBS un LV izlases treneri, to izmanto kā atrunu savam padarītajam darbam!

Vismaz tikt skaidrībā, kāpēc Jēkabsone-Žogota jau 26 gadu vecumā beidz spēlēt izlasē? Gadi nav arguments, jo citas spēlē arī līdz 35-38 gadu vecumam savu valstu izlasēs! Kādi ir tie iemesli, kāpēc negrib pārstāvēt savas valsts godu? Kāpēc ļoti daudzas centra spēlētājas neraujas uz izlasi? Vai reāli kāds no LBS runā ar meitenēm, interesējas par viņu vēlmēm. Tici man, daudz svarīgāk ir cilvēcīgi izrunāties un nevis tikai reizi gadā, kad Tev no šī cilvēka kaut ko vajag, bet regulāri, painteresēties, kā ar veselību, ar ko federācija var palīdzēt, saprast spēlētājas dzīves uztveri, domas, vēlmes, uzturēt koleģiālu kontaktu, nevis strupi čakarēt un gaidīt, ka padotie Tev kājas skūpstīs par iespēju spēlēt izlasē!

Kopumā jau varētu Tev piekrist, ka mums ir spēlētājas, cits jautājums, vai tiešām tik labas, kā gribētos?

     [+] [-]

, 2013-06-19 12:03, pirms 11 gadiem
lagoss rakstīja: a kapec citas valstis spele visi labakie un neatsaka,vot to es nesaprotu,un ja tu runa par traumam un to ka tas ir vinu darbs,bet neaizmirsti to ka vinas mil to darit spelet bumbu nevis strada maksima,tas pats messi vareetu nespelet speles uz kvalifikaciju futenes 4mpja finalturniram jo shaa vai taa vini tiks tur bet nez kapec vins spele neskatoties uz to ka pelna nezeligi lielu naudu!
Tu prasi neatbildamu jautājumu, tev tā neliekas?! Katrai ir savi iemesli uz kuriem var atbildēt tikai viņas pašas. Ja tev būtu jāziedo savs atvaļinājums ejot uz darbu un smagi strādājot tu būtu uz to gatavs, turklāt katru gadu!? Un nejau runa ir tikai par atvaļinājumu, ja tu spēlē visu sezonu prom no mājām gribas taču pavadīt laiku ar ģimeni! Ja tu par sevi nedomā, tad neviens par tevi nedomā. Jebkurā darbā ir tādi kas strādā galvu nepacēluši, upurē savu privāto dzīvi un laiku darba labā un par to neviens pat nepasaka paldies.

Nevajag vienmēr visur meklēt vainīgos, tās, kuras spēlēja iepriekšējos gadus ir devušas ļoti daudz izlasi un nevajag tagad to aizmirst.

Ir tādi cilvēki, kuri īsti negrib spēlēt, bet neatsaka un tad gariem zobiem spēlē un vairāk domā par izklaidēm un citām lietām. Ja neesi gatavs par 100% cīnīties labāk pateikt nē.

     [+] [-]

, 2013-06-19 12:20, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Tu saki, ka vecums ir viena lieta, bet spēlēšana izlasēs un klubos ir otra lieta! Tieši par to jau es arī runāju, cik tad mums to kvalificēto spēlētāju, kuras atbilst PČ, EČ un Eirolīgas līmenim? Vai tad tas nav jautājums LBS?

Ne jau es runāju par paaudžu maiņu, bet gan LBS un LV izlases treneri, to izmanto kā atrunu savam padarītajam darbam!

Vismaz tikt skaidrībā, kāpēc Jēkabsone-Žogota jau 26 gadu vecumā beidz spēlēt izlasē? Gadi nav arguments, jo citas spēlē arī līdz 35-38 gadu vecumam savu valstu izlasēs! Kādi ir tie iemesli, kāpēc negrib pārstāvēt savas valsts godu? Kāpēc ļoti daudzas centra spēlētājas neraujas uz izlasi? Vai reāli kāds no LBS runā ar meitenēm, interesējas par viņu vēlmēm. Tici man, daudz svarīgāk ir cilvēcīgi izrunāties un nevis tikai reizi gadā, kad Tev no šī cilvēka kaut ko vajag, bet regulāri, painteresēties, kā ar veselību, ar ko federācija var palīdzēt, saprast spēlētājas dzīves uztveri, domas, vēlmes, uzturēt koleģiālu kontaktu, nevis strupi čakarēt un gaidīt, ka padotie Tev kājas skūpstīs par iespēju spēlēt izlasē!

Kopumā jau varētu Tev piekrist, ka mums ir spēlētājas, cits jautājums, vai tiešām tik labas, kā gribētos?
Gan jau, ka ar spēlētājām tiek runāts arī sezonas laikā, bet sezonas laikā ir sezonas laikā, bet pēc sezonas ir pēc sezonas. Var jau būt ka ir kādi nezināmi iemesli, bet kas zin!

     [+] [-]

, 2013-06-19 12:23, pirms 11 gadiem
KobeB24 rakstīja: Gan jau, ka ar spēlētājām tiek runāts arī sezonas laikā, bet sezonas laikā ir sezonas laikā, bet pēc sezonas ir pēc sezonas. Var jau būt ka ir kādi nezināmi iemesli, bet kas zin!
Nu nezinu gan, vai runā? Atceries, kā Tamani tizlais Šnepģenerāts un Neriponkulis gribēji sodīt par nespēlēšanu izlasē, līdz diskvalifikācijas draudiem aizgāja!? Ko par to domāt?

     [+] [-]

, 2013-06-19 12:36, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Nu nezinu gan, vai runā? Atceries, kā Tamani tizlais Šnepģenerāts un Neriponkulis gribēji sodīt par nespēlēšanu izlasē, līdz diskvalifikācijas draudiem aizgāja!? Ko par to domāt?
Tik dziļi neinteresējos pa sieviešu izlasi un basketbolu, bet iespējams tur kaut kāds iemesls ir.

     [+] [-]

, 2013-06-19 12:42, pirms 11 gadiem
KobeB24 rakstīja: Tik dziļi neinteresējos pa sieviešu izlasi un basketbolu, bet iespējams tur kaut kāds iemesls ir.
Iemesls čakarēt Tamani bija tāds, ka Neripam gribējās aizbraukt uz EČ finālturnīru! Aizbrauca, UN??? Tagad nav ne Tamanes, ne kāda citas daudz maz kvalificētas centra spēlētājas, jo neviena jau negrib par sevi dzirdēt visu ko par viņu aizkulisēs domā Šneps un citi LBS darbonīši! Veidojas tāda kā divkopienu valsts, spēlētājas no vienas puses un šnepģenerāti no otras puses!