Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Dikeoulakos: "90 procenti spēlētāju uzrāda progresu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dikeoulakos: "90 procenti spēlētāju uzrāda progresu"
Pirmā nodarbība 2. maijā
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Izbraukumā turpināsim rīta treniņus, savukārt vakaros spēlēšanas pieci pret pieci vietā nāks tikšanās ar citām komandām. Pārbaudes spēlēs redzēsim lietas, pie kurām vairāk jāpiestrādā un domāsim par ceļiem, kā to paveikt," pirms došanās uz pārbaudes turnīru Anglijā teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris George Dikeoulakos.

Izlase gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram sāka pirms 15 dienām. Pirmajās nodarbībās piedalījās deviņas spēlētājas, bet 16. maija rīta treniņā viņu skaits pieauga līdz piecpadsmit. Jau pirms desmit dienām nodarbības atsāka Gunta Baško, viņai pievienojās Ieva Kubliņa un Zane Tamane, no Francijas atgriezās Aija Putniņa un Sabīne Niedola, individuāli strāda Santa Dreimane.

“Meitenes ir labā formā,” teica Dikeoulakos, uzsverot, ka pārbaudes turnīri vairāk domāti komandas komandas nostiprināšanai. “Esam savādā gatavošanās posmā, jo dažas spēlētājas nupat ieradušās, dažas vēl nav ieradušās. Tagad dodamies uz pirmo pārbaudes turnīru, lai sāktu funkcionēt un strādāt kā komanda (spēļu apstākļos). Tāds ir mūsu mērķis. Vienlaikus mums būs laiks treniņiem, turpinot būvēt komandu.”

2010. gada jūlijā un augustā valstsvienības grafiks bija ļoti saspringts, jo divu mēnešu laikā komanda saņēma tikai vienu brīvdienu. Šoreiz pirmajās divās nedēļās vidēji aizvadīts pa vienam treniņam dienā, savukārt nedēļu nogalēs spēlētājas un treneri devās atpūtā.

“Esmu tiešām apmierināts ar meiteņu gribu paveikt labu darbu Eiropas čempionātā,” stāsta Dikeoulakos. “Pagājušajā vasarā mums vajadzēja divus mēnešus, lai sasniegtu formu un nebija daudz laika atpūtai. Tagad situācija ir cita, sasniegta nepieciešamā kondīcija un vajadzīgas brīvas dienas, lai atpūstos. Mazāk fiziski, vairāk mentāli.”

British Basketball rīkotais pārbaudes turnīrs notiks 19. līdz 21. maijam pārdesmit kilometrus dienvidrietumos no Apvienotās Karalistes galvaspilsētas Londonas. Foto: Gameongb.com

Lielbritānijas spēka uzbrucēja Kimberlija Batlere sezonas pirmajā pusē spēlēja "TTT Rīga" sastāvā

Lielbritānijas galvenais treneris Toms Mahers vadījis Austrālijas, Jaunzēlandes un Ķīnas valstsvienības

Pirmdien no studijām Amerikā atbrauca Liene Priede un Kristīne Vītola. Rehabilitācijas process sekmīgi izgājusi Kristīne Kārkliņa, savukārt Ieva Krastiņa un Lauma Reķe šonedēļ turpinās trenēties individuāli. “Kristīne ir ļoti labā formā un atgriezusies laukumā, esot gatava spēlēt. Santai (Dreimanei) vēl nepieciešamas vairāk nekā 20 dienas rehabilitācijai. Viņa ir spēlētāja, kāda man nepieciešama – metēja, kuru mums pietrūkst. Gaidīsim viņu līdz pēdējai sekundei.”

Intensīvi nedēļa sākusies Sabīnei Niedolai, kura uz Gilfordu devusies caur Franciju. “Niedola piedalījās pirmdienas rīta treniņā. Tad viņa saņēma zvanu no Francijas, ka nepieciešams atgriezties, lai aizpildītu dažus dokumentus, kuri nepieciešami, pārtraucot līgumattiecības ar Nantes klubu. Sabīne varēja izvēlēties, kad to paveikt. Otrdien no rīta viņa to nokārtos un no Francijas taisnā ceļā dosies uz Angliju.”

Treneris pozitīvi vērtē gatavošanās sākumu. “Deviņdesmit procentu spēlētāju uzrāda noteiktu progresu. Esmu ļoti priecīgs par to.”

Latvijas valstsvienības sastāvs pārbaudes turnīrā Gilfordā: Elīna Babkina, Sabīne Niedola, Zane Tamane, Gunta Baško, Liene Jansone, Aija Putniņa, Kristīne Kārkliņa, Ieva Kubliņa, Ieva Veinberga, Karlīne Nīmane, Elīna Dillone, Zane Jākobsone.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-17 12:33, pirms 13 gadiem
Eh, lai nu viss izdotos!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-17 12:40, pirms 13 gadiem
90 % progresē - ļoti iespaidīgs cipars!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-17 12:58, pirms 13 gadiem
Lai veicas!
Ko nozīmē - " Mazāk fiziski, vairāk mentāli.”?

     [+] [-]

, 2011-05-17 13:02, pirms 13 gadiem
Pietrūkstot metējas.... nu nez....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-17 13:16, pirms 13 gadiem
sasperjods rakstīja: šajā izlasē no zelta kodola labi, ja Zane progresē
progress bija domāts izlases treniņnometnē.

     [+] [-]

, 2011-05-17 13:18, pirms 13 gadiem
pingss rakstīja: Ko nozīmē - " Mazāk fiziski, vairāk mentāli.”?
mentāli nozīmē psiholoģiski.

     [+] [-]

, 2011-05-17 19:23, pirms 13 gadiem
musu meitenes viss labakaas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-17 19:24, pirms 13 gadiem
sasperjods rakstīja: šajā izlasē no zelta kodola labi, ja Zane progresē
Liene smagi uz leju
Gunta, Kristīne un Ieva ap to pašu līmeni stāv
Eglīte uz leju
Niedola Vītola Brumermane protams, ka progresē, bet ne jau nu tas ir 90%
man taads jautaajums tu tik labi saproti un seko muusu sportisteem lidzi ka vari taa meetaties ar tezeem vai tikaj pljurini lai kautko gudru (itkaa)pateiktu?