Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Arta Kublačova: "Esmu ļoti laimīga"

Arta Kublačova: "Esmu ļoti laimīga"
Arta Kublačova
Foto: LSBL

"Spēles sākumā komandā valdīja stress, nevarējām īsti uzspēlēt, taču beigās visas saņēmāmies un uzvarējām," pēdējo spēli jaunatnes līgā noslēdzot ar uzvaru Swedbank LJBL A grupas čempionātā, emocijas neslēpa finālspēles varone, "Juglas" basketboliste Arta Kublačova.

Kas uzdrošinās, uzvar

Svētdien Arta spēlēja lieliski, ierasto darba apjomu aizsardzībā un cīņu komandas labā papildinot ar spilgtām epizodēm uzbrukumā. Jau pirmajā ceturtdaļā Kublačova parādīja, ka spēj iedvesmot komandu, īsā laikā gūstot septiņus punktus pēc kārtas. Precīzi soda metieni, tālmetiens, divi punkti ar caurgājienu un „Jugla” pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 14:6 vadību.

Iepriekšējās spēlēs iemetusi svarīgus trīspunktu metienus, fināla pēdējā minūtē Arta apliecināja savas kvalitātes, gūstot piecus punktus, kuri bija izšķiroši komandas uzvarā. Meitene uzņēmās iniciatīvu, pārtvēra bumbas, devās uzbrukumā un pati raidīja bumbu grozā. Kad tas izdevās otro reizi, līdz pamatlaika beigām palika trīs sekundes. Arta pirmā aizskrēja atpakaļ aizsardzībā un, sasniedzot savu grozu, atskanēja uzvaras signāls. Brīdi vēlāk Kublačova nokļuva visas komandas apskāvienos un Rīgas 49. vidusskolas zāli pāršalca „Queen” himna „We are the Champions”.

„Sestdien gāju gulēt desmitos, jo zināju, ka būs ļoti smaga spēle,” prieka asarām acīs teica saviļņotā un laimīgā uzvarētāja. „Izgulējos un jutos labi. Spēles sākumā komandā valdīja stress, nevarējām īsti uzspēlēt, taču beigās visas saņēmāmies un uzvarējām. Esmu ļoti laimīga!”

ARTA KUBLAČOVA

• Dzimusi 1991. gada 16. jūnijā Balvos
• Augums 172 cm
• Aizsardze
• #8 Jugla
• 2007. gadā spēlējusi Eiropas U16 čempionātā Valmierā, 9 spēlēs vidēji laukumā pavadot 19,9 minūtes, gūstot 3,6 punktus, izcīnot 1,3 atlēkušās bumbas un 1,5 reizes rezultatīvi piespēlējot
• 2010. gada A grupas finālos Kublačova laukumā devās starta piecniekā, vidēji spēlēja 27:52 minūtes (dalīts otrais spēles laiks komandā), guva 9,3 punktus (trešais rādītājs komandā), izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas un rezultatīvi piespēlēja 1,0 reizi
• Finālspēlē Kublačova spēlēja 32:44 minūtes, guva 12 punktus, izcīnīja 3 bumbas zem groziem, 1 reizi rezultatīvi piespēlēja, 2 reizes pārtvēra pretinieču piespēles un 3 reizes izprovocēja sāncenses pārkāpt noteikumus
• „Molten” kausa ieguvēja (2010), Jaunās Sieviešu basketbola līgas regulārās sezonas un „play-off” uzvarētāja (2010), Swedbank LJBL A grupas Čempione (2010)
• Rudenī Kublačova studēs un spēlēs basketbolu ASV

Anete Čunda: „Sapratām, ka nekas nav zaudēts”

Emocijas laukumā uzsvēra arī „Juglas” kapteine, saspēles vadītāja Anete Čunda. „Visas koncentrējāmies spēlei, bet emocijas tāpat bija ļoti spēcīgas. „Rīdzenei” bija ļoti liels pārsteigums, ka iniciatīvu spēja uzņemties citas meitenes. Parasti koncentrējas uz līderiem un citu izrāvienus negaida, šoreiz tā notika. Artai noteikti bija labākā spēle, baigais malacis!”

Spēles gaitā bijuši grūti brīži, taču komanda galotnē prata saņemties, uzsvēra Čunda. „Kad zaudējām ar mīnus četri un desmit, rokas nošļuka, meitenēm sākās domstarpības. Tad notika pavērsiens, sapratām, ka nekas nav zaudēts. Gājām, cīnījāmies, un, re, ir rezultāts!”

Sezona vēl nav beigusies un, pulcējot labākos 1991. gadā dzimušos spēkus, „Jugla” 28. un 29. maijā cer cīnīties par ceturto zelta medaļu komplektu, teica Čunda. „Cerams, ka paņemsim arī „JSBL Nike cup” turnīru Jelgavā. Jau sarunājām, ar „RTU/Merks”, ka pie mums spēlēs Ilze Gotfrīda. Viņa pati piekrita to darīt, jo negribēja spēlēt citur.”


, 2010-05-17 16:57, pirms 14 gadiem
Pozitīvi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-18 03:49, pirms 14 gadiem
Vnk nenormāli paveicās viņai
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.