Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Spēka rangs: TTT sapnis turpināt Eirokausu sezonu ir dzīvs

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Spēka rangs: TTT sapnis turpināt Eirokausu sezonu ir dzīvs
Paula Strautmane un Zenta Meļņika spēlē pret "Čukurova". Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Starptautiskā basketbola federācija pirmdien, 17. februārī, publicēja FIBA Eirolīgas regulārās sezonas pēdējo spēka rangu. Latvijas čempione "TTT Rīga" ierindota 13. vietā.

Spēka rangam piemīt izklaidējošs raksturs – tas neatspoguļo komandu absolūtos spēku samērus. Piemēram, “Top 5” iekļautas četras A grupas komandas – Jekaterinburgas UGMK, Prāgas USK, “Bourges Basket” un Orenburgas “Nadežda”, kamēr pārējās četras vienības atstātas otrajā desmitā.

16) Čukurova

Teiksim, kā ir. Turcijas vienība nonākusi divu spēļu attālumā no aizmirstību pelnījušas sezonas beigām. Mersinas komandai jādomā par ādas glabšanu, lai nosargātu vietu Turcijas virslīgā. Vienīgais klubs, kurš Eirolīgā piedzīvojis 10 zaudējumus, var iztēloties labu pēdējo atrādīšanos mājās pret “Castors Braine”. Bet pēdējā spēle? UGMK izbraukumā. Oi, oi, oi.

15) Castors Braine

Pēc graujošas sakāves Buržā par īstu triecienu kļuva mājās piedzīvotais zaudējums pret “Reyer Venezia”. Neveiksme varēja maksāt vietu Eiropas kausā, lai gan viss vēl nav zaudēts. Ļoti uzvaramā spēle Mersinā var ļaut tikt pie ceturtā panākuma. Tas var izrādīties viss, jo finišs paredzēts Prāgā. Ir sarūgtinājuma sajūta, jo tika gaidīts labāks iznākums. Nevar noliegt, ka Silestes Trehanas-Deivisas savainojums līdzinājās smagam sitienam.

13) TTT Rīga

Sapnis pagarināt sezonu, turpinot startu Eiropas kausā, joprojām ir dzīvs. Konkurētspējīgs sniegums Jekaterinburgā tika apvienots ar graujošu uzvaru pār “Čukurova”. Regulārās sezonas finišā gaida divas sarežģītas spēles – mājās pret Orenburgu un izbraukumā Venēcijā.

Marina Meibrija apliecinājusi sevi kā lielisks papildinājums, kamēr Bintai Drammehai mentāli jāsaņemas pēc (Zviedrijas valstsvienības) nekvalificēšanās Tokijas spēlēm. Vai viņas var soda laukumā stāties pretī divām ļoti garām komandām? Vai spēlēt ātrāk, lai apdraudētu citādi?

11) Reyer Venezia

Vai itālietēm jādomā par neizmantotajām iespējām? Viņas piedzīvoja nepatīkamu zaudējumu mājās pret Orenburgu, palaižot garām iespējamo dubultuzvaru apvienojumā ar “Castors Braine” apspēlēšanu viesos. Venēcijas bilance ir 4-8, taču pakausī turpina elpot “Braine” un Rīgas TTT. Zinot, ka nākamā spēle paredzēta pret Prāgas USK, var klāties grūti.

Viss var beigties ar izšķirošo spēli par Eiropas kausa ceturtdaļfinālu – pret TTT. Venēcija joprojām ir vājākā trīspunktnieku izpildītāja Eirolīgā. Pienācis laiks trāpīt. Tajā pašā laikā gandrīz visa atbildība turpina gulties uz Anetes Šteinbergas, Gintares Petronites un Džolīnas Andersones pleciem. Pavadošajam sastāvam jāuzņemas vairāk.

5) Nadežda Orenburg

Radusies sajūta, ka “Nadežda”, salīdzinot ar citām komandān, šosezon palikusi ārpus redzesloka, taču te nu tā ir. Bilance 7-5 izskatās ļoti labi – tā nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā. Vai viņi ir “Četru fināla” melnie zirdziņi? Orenburgai ir vērā ņemama priekšrocība ar Neijo Reinkoku-Ekunvi un Anastasiju Veremejenku soda laukumā, bet Ivonnu Tērneri un Eriku Vīleri ārpusē.

Pienācis laiks uzņemties arī labākajām krievu spēlētājām. Zaudējums pret Prāgu tika piedzīvots ar lielu starpību un sagrauj viņu pieminēšanu “Četru fināla” kontekstā, taču nesteigsimies viņas norakstīt. Regulārās sezonas beigās gaida divas labas pārbaudes viesos pret TTT un mājās pret Buržu, tādējādi 9-5 finišs nav neiespējams uzdevums.

4) Bourges Basket

Vai atceraties, ka pirmajā spēka rangā Burža atradās 16. vietā? Kas par veikumu! Tagad viņām ir uzvaru un zaudējumu attiecība 8-4. Izcils rezultāts, ņemot vērā sezonas startā piedzīvotos klupienus. Vienīgo jautājuma zīmi rada Natālijas Ahonvas īstermiņa līguma beigas – viņas devums bijis nenovērtējams.

Ahonvas vietā ieradusies Ana Marija Filipa no “CCC Polkowice”, tiesa, viņa ir cita stila spēlētāja. “Bourges” jāturpina turēties, jo regulārās sezonas beigās jāspēlē pret krievu duetu UGMK un “Nadeždu”. Labi, ka Aleksa Šartorū un Ana Daboviča turpina spēlēt ļoti pārliecinoši.

3) USK Praha

Jā, piedzīvots būtisks kritums, taču viņas joprojām atrodas uz pjedestāla! Lielais zaudējums pret UGMK radīja pārdomas, taču divas palikušās spēles pret “Reyer Venezia” un “Castors Braine” rada labas iespējas pabeigt regulāro sezonu ar bilanci 12-2. Tas būtu brīnišķīgi.

Prāgas sekmes nav pārsteigums, jo viņu paplašinātā rotācija bijusi lieliska. Pretiniecēm ir grūti apturēt viņu daudzās līderes. Runājot par viņām, kura Eirolīgas spēlētāja aizvadījusi divas labākas pirmās sezonas nekā Alisa Tomasa? Kas par spēlētāju!

1) UGMK

Viņas atgriezušās virsotnē īstajā laikā – regulārās sezonas izskaņā. Čempionei tas nozīmē izšķirošo gatavošanos sezonas atbildīgākajam laikam – izslēgšanas spēlēm. Viņas parādīja savu sakodienu uzvarā pār Prāgas USK. Nav šaubu, ka UGMK finišēs pirmajā vietā A grupā, bet B grupas ceturtās vietas īpašniecei būs vajadzīgs brīnums, lai kvalificētos finālturnīram.

Vispirms jāpabeidz pamatturnīrs. Viesos jātiekas ar “Bourges Basket” – tā var kļūt par vērā ņemamu pārbaudi, kamēr mājas spēle pret Mersinu izskatās pēc viena aktiera teātra. Šajā brīdī UGMK vērošana sagādā baudu, Ak, un viņi noslēdza līgumu ar Breanu Stjuarti. Pamēģini apturēt!

Izmantotie resursi:
Power Rankings: All to play for in the last...