Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Izmantojām RSU uzdāvināto iespēju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Izmantojām RSU uzdāvināto iespēju"
Aigars Nerips un "TTT Rīga" spēlētājas
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Janvāra pirmajās nedēļās trenējamies un spēlējāmies mazākā sastāvā. Savainojumi, apsaldēšanās, rota vīruss – tas nepaliek bez sekām. Izņemot treniņspēli pret Latvijas Universitāti, pieci pret pieci spēlējām pirmo reizi kopš 19. decembra. Rakstura rūdīšanai spēle pret "RSU/Merks" nāca tieši laikā un deva pievienoto vērtību," uzvarot pirmo spēli Nordea līgas "Top 6" turnīrā, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Spēles beigās bumba daudz tika uzticēta Ditai Rozenbergai.
Ierobežotās rotācijas dēļ Dita bija daudz jāspēlē par trešo numuru. Šajā pozīcijā viņa parasti nespēlē. Pāris reižu tas neizdevās, vai sanāca uzņemties par daudz. Taču kopumā – Ditai cepuri nost par lielo uzņemšanos! Angīnas un citu problēmu dēļ viņai nācās izlaist divus svarīgus treniņposmus, bet pirmajā spēlē vajadzēja cīnīties gandrīz bez atpūtas.

Jau iepriekš prognozēju, ka pirmās divas spēles pēc pauzes izvērtīsies grūtas. Pret “RSU/Merks” notika tieši tā un pret Tallinas Universitāti nekas vieglāks negaida. Studentēm ir pieklājīgi augumi, tāpēc ceru, ka sestdien mums varēs palīdzēt Ieva Kūlīte. Savainota pirksta dēļ viņa varēja nespēlēt arī trešdien, taču Ieva gāja laukumā un cīnījās. Uzskatu, ka ar septiņām spēlētājām izdarījām daudz, lai gūtu uzvaru.

Jāatdod gods RSU par cīņassparu otrā puslaika sākumā.
“RSU/Merks” spēlēja savā stilā. To varējām prognozēt un aizsardzībā nostrādājām pietiekami labi. Ja šādās spēlēs ar 54 ielaistiem punktiem pietiks uzvarai, būšu apmierināts. Cita lieta, ja paši nevaram iemest 54 punktus, tādā gadījumā vaina ir mūsos. Šodien tā faktiski bija, taču spējas ierobežoja rotācijas neatbilstība TTT ierastajam spēles tempam. Par aizsardzību pateicos visai komandai.

Daina Lazdeniece pirmā puslaika beigās saņēma ceturto piezīmi. Vai bija uzdevums dabūt viņu nost no laukuma?
Uzdevums bija spēlēt agresīvi, nekoncentrējoties tieši uz Dainu. Vienā brīdī neizmantojām komandas piezīmju limita pārsniegšanu (kad RSU bija piecas piezīmes), taču spējām trāpīt metienus lēcienā, no distances. Tādējādi iztikām bez bumbas iespēles soda laukumā. RSU spēlēja šaurāk, koncentrēja daudz spēlētāju groza apakšā. Savilkās liela čupa cīņai par atlēkušajām bumbām un daudz izšķīra iespējas trāpīt metienus no distances. Šajā ziņā pietrūka Kitija Laksa, kura var labi iemest no attāluma. Iepriekšējā reizē viņa uztaisīja labu izrāvienu, bet šobrīd nevarēja spēlēt.

Galotnē savu metienu, izlabojot kļūdu, iemeta Ilze Jākobsone, ar otro elpu nospēlēja Kristīne Kārkliņā, garāmgājienā aizgāja Rūta Veidere. Tādas individuālas nianses priecēja. Bumbas kustību vienmēr var uzlabot, bet beigās jābūt gatavām spēlēt viens pret vienu, kurš kuru. RSU mums iedeva iespēju un mēs to izmantojām. No otras puses, izskaņā iedevām pretiniecēm iespēju divreiz atspēlēties.

Zināju, ka “Top 6” turnīrā spēles kļūs spraigākas, taču mums ir lielas iespējas uzlabot savu sniegumu. Katra komanda domā par savām iespējām. Mēs savas iespējas īstenosim. Piemēram, bija daudz neizmantotu brīvu metienu no groza apakšas.

Sestdien komanda varēs spēlēt plašākā sastāvā?
Ances un Kitijas atgriešanās būs atkarīga no viņu pašsajūtas un veselības. Par viņu nozīmi liecina fakts, ka abas sezonas sākumā gāja laukumā starta piecniekā. Neizslēdzu iespēju, ka Kitija laukumā varētu atgriezties Tallinas spēlē. Igaunietes biežāk sedz zonu, tādējādi radīsies pieprasījums pēc uzbrukumiem no ārpuses, neradot papildus risku. Varam pret zonu pielikt labu metēju.