Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ko vēlas sievietes?

Ko vēlas sievietes?
Tatjana Troina Pasaules čempionātā piedalījās, esot savainota

Peļķes treniņu zālē, aizvēsturiskas ģērbtuves, pēdējā brīdī atsūtītas spēļu formas, treneri, kuriem jāveic menedžeru darbs, 300 eiro prēmija no federācijas par kvalificēšanos Olimpiskajām spēlēm un 50 eiro par vienu uzvaru Pasaules čempionātā – tāda bijusi Baltkrievijas sieviešu basketbola valstsvienības realitāte.

“Mums ir apnikuši solījumi,” saka izlases saspēles vadītāja Nataļja Marčenko. “Amatpersonu attieksme, tas vairs nav smieklīgi. Ārstējamies par savu naudu, farmakoloģiju, vitamīnus atvedam pašas... Radās daudzi sadzīviski jautājumi, par kuriem līdzjutēji nenojauš. Pat pēc medaļu izcīnīšanas 2007. gada Eiropas čempionātā, kādu laiku nebijām uzskaitē: pietrūka apdrošināšanas polišu. Tātad Baltkrievijā bijām bezdarbnieces. Ko darīt gadījuma, ja nepieciešams kredīts vai jāiet grūtniecības atvaļinājumā? Sanāk, ka apdraudam savu karjeru. No vienas puses, kļūstam labākas stiprākajos Eiropas čempionātos, no otras – riskējam iekrist bezdibenī, kad savainojums, iegūts izlasē, draud pārsvītrot visas pūles. Starp citu, nepiekrītu, ka saņemam izdevīgus piedāvājumus, pateicoties startiem izlasē. Pirmkārt, mēs jau spēlējām labos klubos, kad sākām ceļu pretī virsotnēm. Tatjana Troina aizstāvēja “Lotos Gdynia” krāsas, Natālija Trofimova un Marina Kress vilka “Wisla” klubu, mēs ar Ļevčenko mācījāmies Amerikā. Otrkārt, visas cenšas noslēgt līgumus pirms Eiropas vai Pasaules čempionātu sākuma.”

Oktobrī basketbolistes nosūtīja atklātu vēstuli Baltkrievijas basketbola federācijai un valsts sporta vadībai. Pēdējie vēlējās uzzināt izlases prasību sarakstu, kurš tika publiskots pagājušajā nedēļā. Piedāvājam iepazīties ar vēstulē rakstīto.

Cienījamie Baltkrievijas basketbola federācijas izpildkomitejas locekļi!

Mēs, Baltkrievijas sieviešu basketbola valstsvienības spēlētājas, iepazināmies ar izpildkomitejas 21. oktobra sēdes lēmumiem un nosūtām savu vēlmju sarakstu, lai uzlabotu situāciju izlasē. Daudzu gadu garumā uzkrāto problēmu risināšana mums palīdzēs gatavoties atbildīgām sacensībām mierīgākos apstākļos un sasniegt augstākos rezultātos valstij, kuru mums ir gods pārstāvēt.

1. Bāzē, kurā var aizvadīt pilnvērtīgu treniņnometni, jābūt labai zālei, spēlēm derīgam laukumam, ģērbtuvēm, mūsdienīgai trenažieru zālei, medicīnas istabai un aprīkojumam, masāžas galdam, ledus mašīnai (treniņu laikā Minskas arēnā mums atnesa parastus ledus gabalus, mums pašām iegādājoties ledus maisiņus);

2. Vēlamies piedalīties treniņnometnes bāzes izvēlē (ņemot vērā, ka šobrīd mums nav savu “basketbola māju”, vēlamies zināt iespējamos variantus pilnvērtīgas treniņnometnes aizvadīšanai. Pēc loģikas, spēlētājām bāze nav jāizvēlas, taču, no otras puses, netikām informētas par iespēju ārzemēs gatavoties Pasaules čempionātam).

3. Ekipējums. Vēlamies, lai, apspriežot spēļu formas, tiktu ņemti vērā spēlētāju ieteikumi un klimatiskie apstākļi, kuros jāsacenšas (uz Pasaules čempionātu Čehijā aizbraucām bez virsjakām, bet formas atveda pēdējā dienā).

4. Dienas nauda. Vēlamies, lai sacensību laikā tiktu izmaksātas dienas naudas (piemēram, atgriežoties no starptautiska turnīra Spānijā, veselu dienu pavadījām lidostā, trīs reizes pārsēdāmies un divos no tiem ēdām par savu naudu. Starp citu, dažos turnīros ēdiena kvalitāte nebija no labākajām un tērējam ēšanai savu naudu.

Samaksa par bagāžas svara pārsniegšanu (braucot uz turnīriem, vedam līdzi nevis personīgās mantas, bet basketbola inventāru. Bieži bagāžas svars pārsniedz atļautās normas, tāpēc somas jāpārkrāmē. Līdzi vedam masāžas galdu, jāmaksā arī par to).

Naudas līdzekļi medicīnas preparātu iegādei (jāpiešķir nauda ārstam, kurš izveido sarakstus un iegādājas spēlētājām nepieciešamos medikamentus. Bieži spēlētājām vajag preparātus, kuriem Baltkrievijā nav analogu, tāpēc tie ārzemēs jāiegādājas par saviem līdzekļiem. Ne vienmēr medikamentu iegāde tiek apstiprināta ar čeku. Preparāti tiek pirkti arī sacensību laikā, jo gadās dažādi savainojumi un ārkārtas situācijas, kuras dažreiz nav iespējams paredzēt);

5. Prēmiju sistēma (Mēs vēlētos, lai pirms turnīru sākuma izlases spēlētājām un treneriem tiktu noteikti mērķi un uzdevumi, kurus ņemot vērā, savlaicīgi izveidotu prēmiju sistēmu, lai sacensību noslēgumā nerastos konfliktsituācijas un mēs neizskatītos pēc komandas, kurai “aug apetīte”, bet vienkārši zinātu, ar ko varam rēķināties).

Ar cieņu,

Natālija Trofimova
Baltkrievijas sieviešu basketbola valstsvienības kapteine

Izmantotie resursi:
Basket.BY - Главная


, 2010-11-16 17:25, pirms 13 gadiem
Sievietes vēlas tikai seksu, tas jau sen ir zināms.
, 2010-11-16 17:28, pirms 13 gadiem
Noviks lasījis Freidu. Bet vispār daļa taisnības varētu būt. Lielākajai daļai sieviešu ir svarīga gan laba bāze, gan glauns ekipējums, gan dāsna dienasnauda, gan jauka prēmiju sistēma..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-16 17:32, pirms 13 gadiem
Latvijas izlases prinčiem bija viss, bet kas sanāca?
, 2010-11-16 17:39, pirms 13 gadiem
Kaads vel teica, ka Baltkrievija ir attistita valsts...
Nothing special, nekur taalaak par Latviju nav tikushi.
, 2010-11-16 17:43, pirms 13 gadiem
flipsider rakstīja: Kaads vel teica, ka Baltkrievija ir attistita valsts...
Nothing special, nekur taalaak par Latviju nav tikushi.
Tā arī ir - eksports un rūpniecība ir ļoti augstā līmenī un dzīvo kopumā neslikti, bet ļoti spilgtus plankumus met padomju režīma ideoloģiju turpināšana.
, 2010-11-16 17:44, pirms 13 gadiem
skumsts rakstīja: Latvijas izlases prinčiem bija viss, bet kas sanāca?
Nu nebija gan viss-sievietes nevarēja federācija nodrošināt un bija jāiet pa savu naudu meklēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-16 17:51, pirms 13 gadiem
Janis2404 rakstīja: Noviks lasījis Freidu.
drīzāk nošpikoja no Jumtalapas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-16 18:38, pirms 13 gadiem
es zinu, ko vņas vēlās, bet vai viņas zin , ko pašas grib ?
, 2010-11-16 19:46, pirms 13 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: bet Noviks tikai vienu. visi jau paši zin kuru
kuru ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-16 22:55, pirms 13 gadiem
Jūs nu gan esat drausmīgi mīļi.
, 2010-11-17 09:41, pirms 13 gadiem
Mani!
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.