Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Aigars Nerips: "Cēsis galotnē spēja sagādāt papildu spriedzi"

Aigars Nerips: "Cēsis galotnē spēja sagādāt papildu spriedzi"
Aigars Nerips un TTT basketbolistes
Foto: Romualds Vambuts

"Cēsis pietuvojās līdz pieciem punktiem, galotnē sagādājot papildu spriedzi. Pēdējās minūtēs paveicām visu nepieciešamo, lai uzvarētu," nosargājot mājas laukumu un izvirzoties finālsērijas vadībā, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

"Aizsardzībā izpildījām lietas, par kurām runājām iepriekšējās spēlēs. Šoreiz bija mazāk muļķīgu piezīmju un sasteigtu lēmumu, kas beidzās ar vieglu punktu zaudēšanu. Plāns nostrādāja. Dažos gadījumos bezatbildīgi lēmumi mijās ar lēnu atgriešanos aizsardzībā, tāpēc ceturtajā ceturtdaļā zaudējām daļu pārsvara. Var šķist, ka tas nav būtiski, taču “play-off” spēlēs katrs pluss ir svarīgs.

Iepriekšējā spēlē pārmetu par neuzņemšanos, jo garajām spēlētājām bija maz punktu un nevarēju augstu vērtēt viņu darbu aizsardzībā. Šajā spēlē sniegums bija krietni augstvērtīgāks. Spēlētājas savāca atlēkušās bumbas, nosargāja soda laukumu un sekmēja komandas panākumu.

Pretinieki piedāvāja aizsardzību, kurā varējām brīvāk mest no distances. Turpinu uzticēties savām meitenēm, no kurām daudzas ir metējas. Ja pretinieka aizsardzība koncentrējas uz groza apakšu, lielākā daļa no viņām spēj iemest brīvos metienus. Tādās situācijās jāmet.

Spēles troksnī dažreiz iekritām uz mainīšanos aizsardzībā. Meitenes saprata prasīto, taču dažreiz pārcentās ar sava cilvēka uzmanīšanu. Abas mūsu saspēles vadītājas ir pietiekami gudras, lai kontrolētu situāciju arī bez priekšā teikšanas. Pirms ceturtās spēles pētīsim video un meklēsim iespējas, kā tālāk uzlabot komandas darbību."


Dignas Strautmanes špagats 2024. gada 16. martā Gdiņā. Foto: Pawel Wala

Digna Strautmane spilgti pabeidz sezonu Polijā, Vītolai "double-double" Grieķijā

Aleksa Gulbe un "Zaragoza" basketbolistes svētdien, 17. martā, izcīnīja deviņpadsmito uzvaru Spānijas čempionātā. Kristīne Vītola 12 punktiem pievienoja 10 atlēkušās bumbas. Digna Strautmane un "Sleza Wroclaw" finišēja ceturtajā vietā Polijas čempionātā.
Enija Vīksne 2024. gada martā. Foto: Michael Soller

Rožlapa un Vīksne piedzīvo dramatisku zaudējumu Vācijas kausa finālā

Matīsa Rožlapas un Enijas Vīksnes pārstāvētā "Eigner Angels Nordlingen" komanda svētdien, 17. martā, Vācijas kausa finālā Zārluī zaudēja "Hannover Luchse" basketbolistēm ar 72:73. Otrā vieta ir atkārtots labākais rezultāts "eņģeļu" vēsturē.
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
1

Rožlapa un Vīksne atkārto labāko rezultātu "Eigner Angels" vēsturē

Matīsa Rožlapas un Enijas Vīksnes pārstāvētās "Eigner Angels Nordlingen" basketbolistes sestdien, 16. martā, Zārluī uzvarēja "Saarlouis Royals" ar 80:77 un otro reizi vēsturē sasniedza Vācijas kausa finālu.