Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Alilujeva: "Cīnījamies un dabūjām, ko cerējām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Alilujeva: "Cīnījamies un dabūjām, ko cerējām"
Līga Alilujeva pērn vēl vecajā "Celtnieka" zālē
Foto: www.liepajniekiem.lv

"Sēriju gribējām pabeigt ceturtajā spēlē Liepājā. Nesanāca, maldījāmies un kļūdījāmies. Pirms piektās spēles izanalizējām kļūdas, cīnījāmies un dabūjām, ko cerējām," izcīnot Latvijas Sieviešu basketbola līgas bronzas medaļas, eSports.lv atzina "Liepājas metalurga" kapteine Līga Alilujeva.

"Puslaikā ieguvušas +19, bijām ļoti priecīgas un pēc pārtraukuma nebijām gatavas pretinieču presingam," uzreiz pēc uzvaras piecu spēļu sērijā teica spēlētāja un jaunā trenere Alilujeva. "Emocionāli bija grūti atgūties, taču, paldies Dievam, spējām saņemties un izdarījām to, ko cerējām sezonas sākumā. Gājām uz mērķi un pilnveidojām savu spēli.

„Lieldienu brīvdienās trenere sasauca uz vairākiem treniņiem. Meitenes, kurām Rīgā bija mācību vai darba brīvdienas, atbrauca pie mums, pamēģinājām kombinācijas. Vēl viens treniņš bija trešdien, meitenēm speciāli braucot no Rīgas uz Liepāju un izanalizējām, ko trenerīte lika."

2008. gada pavasarī liepājnieces izcīnīja ceturto vietu, sērijā par bronzas medaļām piecās spēlēs piekāpjoties "Turība/Kolonna" komandai. Godalgas valsts čempionātā iegūtas pēc piecu gadu pārtraukuma, toreiz vēl ar Liepājas "Laumas" karogu.

Sākumsastāvi

TTT Rīga juniores: Zuzāne, Cirša, Pinstere, Niedola, Alilujeva.
Liepājas metalurgs: Sarja, Klintsone, Priede, Jansone, Šteinberga.

„Liepājas metalurgs” jau sākumā izrāvās vadībā 0:10, turklāt īsā laikā trīs piezīmes saņēma Anete Šteinberga. Pirmo trīs minūšu neveiksmes pārtrauca Sonkas tālmetiens, bet pēc Priedes soda metieniem un Jansones tālšāviena rezultāta starpība saruka līdz diviem punktiem 8:10. Sekoja vēl vairāki uzbrukumi pretinieču grozam, taču izdevības palika neizmantotas un nākamās piecpadsmit minūtes līdz pārtraukumam bija neveiksmīgākās visā sērijā. Izmantojot īslaicīgu Šteinbergas prombūtni, zem mājinieču groza saimniekoja Sabīne Niedola, bet punktu gūšanā aktīvas bija arī Kristīna Cirša un Kristīne Bauze.

Līdz pirmās ceturtdaļas beigām liepājnieces atjaunoja desmit punktu starpību 9:19. Otrās ceturtdaļas pirmās divas minūtes noslēdzās ar diviem rezultatīviem uzbrukumiem katras komandas izpildījumā, taču nākamās septiņas minūtes juniores metienos no spēles palika tukšā... Tikmēr viešņas no Latvijas Rietumkrasta prata dubultot savu pārsvaru un, pārsteidzot rīdzinieces, pilnībā kontrolēja situāciju zem groziem, divdesmit minūšu nogriezni noslēdzot ar 20:39 savā labā (cīņā par bumbām 12:26).

Basketbola spēlē ir divi puslaiki un otrajā no tiem juniores atgriezās, gandrīz aizmirsušas par pirmo, jo atkāpties vairs nebija kur. Priedes un Šteinbergas tālmetieni atgrieza cerības, bet trešās ceturtdaļas vidū juniores jau kontrolēja notikumus laukumā strauji deldējot sāncenšu iegūto pārsvaru. Pēc Klintsones precīzā metiena no perimetra un kārtējiem diviem Priedes punktiem 27. minūtē vairs tikai -8. Skaitļu izteiksmē 40:48. Nākamajās divās minūtēs abas komandas uzbruka bez panākumiem. Priede stājās uz soda metienu līnijas, divi metieni lidoja grozā un pakaļdzīšanās atsākās. Vēl pa trāpījumam Šteinbergai un Priedei, no liepājnieču lielā pārsvara atstājot pašu mazumu 46:48 (ceturtdaļa uzvarēta 26:9).

Sonkas tālmetiens pirmo reizi spēlē ļāva izvirzīties vadībā 49:48. Kad Anna perimetrā bija precīza trešo reizi spēlē, jau plus divi 52:50, taču priekšā juniores bija neilgu laiku. Liepāja atbildēja ar 2:8 izrāvienu. Šo četru punktu deficītu izdevās likvidēt, bet līdz pamatlaika beigām palika divas minūtes un 33 sekundes. Liepājnieces bija sekmīgas trīs uzbrukumos pēc kārtas un, atliekot 70 sekundēm, vadībā ar sešiem punktiem 58:64. Arī nākamais punkts Līvijas Alpes-Lūkas audzēkņu rēķinā, vienu no diviem soda metieniem realizējot Maijai Līnei. Darbs Priedei un Liene nepievīla, trāpot abus sodus 60:65. Atšķirībā no pirmdienas spēles izbraukumā, šovakar pie soda metieniem galotnē biežāk tika liepājnieces un, ja pirmās divas iespējas Kristīna Cirša „nopūdelēja”, otrais soda metienu pāris grozā lidoja bez aizķeršanās, junioru izglābšanās iespējas padarot tikai teorētiskas, jo 18 sekunžu laikā atspēlēt septiņus punktus ir ļoti, ļoti grūti 60:67. Jāmēģina tāpat un par uzdrošināšanos atalgota tika Anete Klintsone, dažu mirkļu laikā iemetot tālo. Tas arī pielika punktu spēlei un LSBL sezonai, liepājniecēm pēc piecu gadu pārtraukuma smagā darbā nopelnot Latvijas čempionāta medaļas.

Izmantotie resursi:
tttriga.lv

  +1 [+] [-]

, 2009-04-17 09:34, pirms 15 gadiem
Sākumsastāvi
TTT Rīga juniores: Zuzāne, Cirša, Pinstere, Niedola, Alilujeva.
Liepājas metalurgs: Sarja, Klintsone, Priede, Jansone, Šteinberga.

kaut kas neštimmē

     [+] [-]

, 2009-04-17 18:12, pirms 15 gadiem
"uzreiz pēc uzvaras piecu spēļu sērijā teica spēlētāja un jaunā trenere Alilujeva."

?