Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kitija Laksa: "Mēs varam uzvarēt"

Kitija Laksa: "Mēs varam uzvarēt"
Foto: girlsbasket.eu

“Turnīrs noteikti ir izdevies. Nospēlējām labi, tikai pēdējā spēle ar Sanktpēterburgu varēja būt labāka,” izcīnot trešo vietu Austrumeiropas meiteņu basketbola līgas (EEGBL 2011) otrā posma sacensībās teica basketbola kluba “Kolibri” audzēkne, turnīra vērtīgākā spēlētāja Kitija Laksa.

EEGBL desmitajā sezonā Latviju pārstāv spēcīga un perspektīva komanda. 1995. gadā dzimušu un jaunāku meiteņu konkurencē Mudītes Zanderes vadītās “Kolibri”/47. vidusskolas basketbolistes desmit spēlēs izcīnījušas deviņas uzvaras, piekāpjoties tikai Krievijas čempionēm Sanktpēterburgas “Olimp”.

Komandā ir četras meitenes, kuru ģimenēs basketbols ir dzīvesveids. Centra spēlētājas Paulas Lūķes vecāki ir basketbolisti Igors Lūķis un Zanda Redāla, groza bumbu spēlējis Kates Karlīnas Krēsliņas tēvs Ralfs, Rūtas Vētras ģimenē pārstāvēts NCAA studentu, FIBA Eirolīgas un LJBL basketbols, bet Kitijai ir zinoši padomdevēji Elitas un Jāņa Laksu personās.

Cīņas ar Krievijas čempionēm dod labu rūdījumu un rada labu sportisko apetīti. “Iepriekšējā reizē, kad spēlējām ar Sanktpēterburgu, bija -10. Agrāk spēles ar viņām nebija līdzīgas, šī bija pirmā reize,” svētdien pēc spēles, kurā vadība mainījās astoņas reizes un noslēdzās ar “Olimp” uzvaru 49:46, teica Kitija Laksa. “Zinājām, ka varam uzvarēt. Mēs varējām, nedaudz pietrūka spēka. Vismaz saņēmāmies.”

Azarts un atdeve - “Kolibri” spēlētājas sacenšas ar prieku. “Basketbolu spēlēju, kopš sevi atceros,” stāsta meitene. “Sākumā spēlēju Juglā pie treneres Kristīnes Žeimutes, pēdējos četrus piecus gadus pārstāvu “Kolibri”un mācos Rīgas Franču liceja astotajā klasē.”

No 28. novembra līdz 3. decembrim Krievijas galvaspilsētā Maskavā paredzēta Eiropas U14 komandu Čempionu kausa izcīņa. Turnīrā sacentīsies astoņu valstu labākās komandas – BK “Kolibri”, Baltkrievijas čempiones, BC “Basket Slovanka” (Čehija), BS “Csata Budapest” (Ungārija), BC “Klaipeda” (Lietuva), “Trinta Moscow” (Krievija), BC “ŽKK Novo Mesto” (Slovēnija) un “Poltavschina 96” (Ukraina).

“Ja nekļūdos, ar dažām no komandām, kuras nāks pretī Maskavā, jau sanācis tikties. Tur spēlēs 1996. gadā dzimušas meitenes, tāpēc daļa komandas uz Krieviju nebrauks,” par nākamajām sacensībām teica Laksa un atklāja, ka uz mērķiem jāvirzās soli pa solim. “Nākamie sezonas mērķi ir uzvarēt Sanktpēterburgu, iekļūt EEGBL finālos un izcīnīt kādu godalgu. Domāju, ka nākamajā tikšanās reizē noteikti uzvarēsim. Mēs varam!”

No 27. oktobra komanda startē arī Jaunajā Sieviešu basketbola līgā. Pirmaja spēlē tika piedzīvots zaudējums pret “Liepājas metalurgu” 44:70, bet 30. oktobrī izcīnīta pirmā uzvara, pārspējot Valmieras sporta klubu ar rezultātu 57:49. Pavasarī “Kolibri” meitenes uzvarēja Swedbank LJBL C1 grupas čempionātā, bet turnīra simboliskajā piecniekā tika iekļautas iekļautas Kitija Laksa, Rūta Vētra, Marta Krista Miščenko, Elīna Bērziņa un Sigita Džarcāne, par vērtīgāko spēlētāju tiekot atzītai Katei Karlīnai Krēsliņai.


, 2010-11-15 15:15, pirms 13 gadiem
Malacis Kitija un KOLIBRI
, 2010-11-15 15:36, pirms 13 gadiem
Ir Elita Laksa nevis Dace, es to domāju ar viņas mammu!
, 2010-11-15 20:00, pirms 13 gadiem
mums bija skolu turnīrs un viņa pie puišiem bija komandas līdere!!!
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.