Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kitija Laksa pievienojas otrajai ietekmīgākajai sporta aģentūrai pasaulē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kitija Laksa pievienojas otrajai ietekmīgākajai sporta aģentūrai pasaulē
Kitija Laksa Pasaules kausa spēlē pret ASV. Foto: FIBA

Kitija Laksa svētdien, 15. septembrī, pievienojās "Wasserman Media Group" – Losandželosā bāzētai sporta aģentūrai, kuras klientu lokā ir NBA čempioni Dreimonds Grīns, Klejs Tompsons un daudzas citas A līmeņa zvaigznes.

“Forbes” 2018. gada pārskatā “Wasserman Media Group” nosaukta par otro ietekmīgāko sporta aģentūru pasaulē. WMG klienti noslēguši līgumus par 3,7 miljardiem ASV dolāru, bet aģentūra komisijās iekasēja 175 miljonus dolāru.

Pasaules finansiāli varenākā sporta aģentūra ir Losandželosā bāzētā “Creative Artists Agency” (CAA). Tā pārvalda sportistu līgumus par 9,3 miljardiem ASV dolāru, ieskaitot tādas Latvijā zināmas zvaigznes kā Karls Entonijs Taunss un hokejists Sidnijs Krosbijs.

“Wasserman” uzņēmumu 2002. gadā dibināja Keisijs Vasermans (Casey Wasserman), leģendārā aģenta Lū Vasermana mazdēls. Kompānija pārstāv vairāk nekā 750 sportistu, tai skaitā lielākās sieviešu zvaigznes komandu sporta veidos.

WMG klientu vidū ir ASV sieviešu basketbola valstsvienības līderes Daiana Taurasi, Maja Mūra, Breana Stjuarte un Britnija Grainere. Sarakstu papildina amerikāņu futbolistes – pasaules čempiones Aleksa Morgana un Megana Rapino.

“Wasserman” ierastā prakse – parakstīt līgumus ar NBA un WNBA drafta kandidātiem. Piemēram, 2017. gada 16. jūnijā aģentūra noslēdza vienošanās ar Džošu Džeksonu, Markelu Fulcu un Lonzo Bolu, kā arī latviešu uzbrucēju Rolandu Šmitu.

Laksa 2019. gada 26. jūlijā parakstīja vienas sezonas līgumu ar “TTT Rīga”. Spēlētājas atgriešanās laukumā gaidāma vēlā rudenī.

Izmantotie resursi:
https://www.forbes.com/sites/jasonb...
https://www.bizjournals.com/losange...

  -1 [+] [-]

, 2019-09-15 21:07, pirms 5 gadiem
Laikam lauvenam nav piki kur likt, sacis pirkt rakstus ari seit Lv ir 4-5 nba speletaji un pat par vinu agenturams neraksta. Bet meitenei veiksmi, cerams par izlasi nakotne neaizmirsis

  -1 [+] [-]

, 2019-09-15 22:37, pirms 5 gadiem
Tak līgums jau bija
Kam tas tagad?