Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vītola no vēsturiskās Salamankas pāriet uz Ungārijas vicelīderi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vītola no vēsturiskās Salamankas pāriet uz Ungārijas vicelīderi
Kristīne Vītola. Foto: FIBA

Kristīne Vītola 2021. gada sezonā pārstāvēs Ungārijas basketbola klubu "DVTK Miškolc", kas regulāri startē Eirokausos un pērn nacionālajā čempionātā finišēja otrajā vietā, otrdien, 14. jūlijā, informēja komandas preses dienests.

Spēka uzbrucēja aizvadītajā sezonā pārstāvēja Spānijas stiprāko klubu “Perfumerias Avenida”. Vītola “pūču” sastāvā izcīnīja Karalienes kausu, bet nedēļu vēlāk spēles tika pārtrauktas. Spānija pirmo reizi 57 gadu laikā nepasludināja čempioni, vietu sadalījumu nosakot pēc kopvērtējuma 8. martā.

Latviešu basketboliste 22 spēlēs vidēji 21:12 minūtēs guva 8,1 punktu un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas. Vītola izdarīja 1,1 rezultatīvu piespēli, pārķēra 1,3 bumbas un nopelnīja lietderības koeficientu 11 (summā 241 jeb trešais labākais rādītājs komandā). Spēlētāja realizēja 46,3% metienu no spēles, tostarp 49,6% divpunktu metienu, kā arī 78% brīvmetienu.

Vītola 2016. gadā “Avenida” rindās kļuva par Spānijas čempioni. Šosezon “pūces” ar perfektu bilanci sasniedza Eiropas kausa ceturtdaļfinālu un pārņēma līderpozīcijas nacionālajā čempionātā, (uzvaru un zaudējumu attiecība 19-3), taču elpceļu vīrusa izplatība pārtrauca abu turnīru norisi.

Arī Ungārijā sezona beidzās priekšlaicīgi, tomēr ar citu scenāriju. Eirolīgas komanda “Sopron Basket” (20-1) tika pasludināta par čempioni, bet nākamajās divās vietās ierindojās “DVTK Miškolc” un “Atomeromu” (abām 17-5). Eiropas kausā Miškolcas basketbolistes izkļuva no grupas, taču izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudēja Pirejas “Olympiacos” (mājās 59:54, viesos 73:84).

Starpsezonā klubs veica galvenā trenera maiņu – Lāslo Čičas (Cziczas) vietā stājās Atila Foldi. Trīsdesmit gadus vecais speciālists iepriekš strādāja ar virslīgas komandām “Cegledi” un “Vasas akademia”, savukārt Eirokausu līmeņa komandu vadīs pirmo reizi. Pagājušajā nedēļā Miškolcas klubs pagarināja sadarbību ar Kongo garo spēlētāju Šanelu Mokango (“Mississippi State”).

“Kristīne ir pieredzējuša spēlētāja, kuru izmantosim ceturtā un piektā numura pozīcijās,” teica Atila. “Viņa ļoti labi lasa spēli. Esam pārliecināti, ka viņa būs komandas līdere un varēs palīdzēt jaunajām spēlētājām. Mums bija ļoti svarīgi vienoties ar pozitīvu personību, jo vēlamies izveidot komandu, kuras dalībnieces laukumā cīnītos viena par otru.”

Vītola kļūs par ceturto latviešu spēlētāju, kura aizstāvēs Miškolcas kluba krāsas. Iepriekš Ungārijas austrumos spēlēja Liene Jansone, Zenta Meļņika un Aija Putniņa. Maģāru čempionāts uzskatāms par “Top 8” līgu Eiropā.

Izmantotie resursi:
Kristine Vitola az Aluinvent DVTK játékosa -...
Spānijā pirmo reizi 57 gados nepasludina...