Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Šopronas treneris atdod Melnkalnes izlases grožus leģendārajai Škerovičai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Šopronas treneris atdod Melnkalnes izlases grožus leģendārajai Škerovičai
Jeļena Škeroviča preses konferencē 12. februārī Podgoricā. Foto: KSCG

Melnkalnes sieviešu basketbola valstsvienībā četrarpus mēnešus pirms Eiropas čempionāta notikusi treneru maiņa. Pazīstamais spāņu speciālists Roberto Injuess pēc kvalifikācijas turnīra nolēmis atstāt komandu, bet par viņa pēcteci kļuvusi ilggadējā izlases līdere Jeļena Škeroviča.

Melnkalne 2018. gada novembrī viesos uzvarēja Slovākiju ar 82:68, nodrošinot līdzdalību piektajā finālturnīrā pēc kārtas (2011, 2013, 2015, 2017, 2019). Slovākietes netika uz Eiropas čempionātu pirmo reizi kopš 2007. gada.

Injuess ar Melnkalnes valstsvienību strādāja tieši divus gadus (2017-2018), taču jūnijā ar komandu uz Rīgu nebrauks. Melnkalnes basketbola federācija (KSCG) preses konferencē 12. februārī iepazīstināja ar izlases jauno galveno treneri Jeļenu Škeroviču.

Saspēles vadītāja augstā līmenī spēlēja 20 gadus, karjeras laikā pārstāvot Dienvidslāviju, Serbiju un Melnkalni, kā arī pēc 2007. gada – tikai Melnkalni. Škeroviča 2002. gadā kopā ar Milku Bjeļicu bija jaunākās Dienvidslāvijas spēlētājas Pasaules kausa izcīņā Ķīnā.

Melnkalniete 11 sezonas nospēlēja FIBA Eirolīgā, pārstāvot Podgoricas “Budučnost”, Krakovas “Wisla”, Brno, Maskavas apgabala “Sparta&K”, Prāgas USK un “CCC Polkowice”. No 2015. līdz 2018. gadam viņa spēlēja Polijas klubā “Basket 90 Gdynia”, tai skaitā pēdējo sezonu Gundara Vētras vadībā.

Pērn Škeroviča paziņoja par spēlētājas karjeras beigām un kļuva par Gdiņas otrās komandas trenera asistenti. Polijā viņa nospēlēja deviņas sezonas un tagad strādā desmito sezonu, taču paziņojums par stāšanos Melnkalnes izlases priekšgalā kļuva par pārsteigumu.

Melnkalne finālturnīru sāks B grupā, Rīgā sacenšoties pret Franciju, Čehiju un Zviedriju. Grupas uzvarētājas automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas astotdaļfinālā cīnīsies pret A grupas (Spānija, Latvija, Ukraina, Lielbritānija) otrās un trešas vietas īpašniecēm.

Škerovičai palīdzēs Boško Radovičs, Taņa Popivoda, Petars Stojanovičs, Drago Musičs un Snežana Čoraca. Cits melnkalnietis – Gorans Boškovičs – finālturnīrā vadīs Ukrainas valstsvienību. Eiropas čempionāts notiks no 27. jūnija līdz 7. jūlijam.

Injuesa trenētā “Sopron Basket” komanda trešdien, 20. februārī, viesosies Rīgā, lai cīnītos par labākām pozīcijām Eirolīgas izslēgšanas spēlēs.

Izmantotie resursi:
Košarkaški savez Crne Gore