Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

TTT pretiniece pastiprinās ar trīs amerikānietēm, tai skaitā Pedijas kolēģi

TTT pretiniece pastiprinās ar trīs amerikānietēm, tai skaitā Pedijas kolēģi
Lara Sandersa cīņā ar Albu Torensu Rio spēļu ceturtdaļfinālā 2016. gada 16. augustā. Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas vicečempione "Čukurova" pirmdien, 11. novembrī, paziņoja par trīs amerikāņu basketbolistu piesaisti. Komanda nākamo spēli Eirolīgā aizvadīs 27. novembrī, izbraukumā Francijā tiekoties ar "Bourges Basket".

Džeihana Jildizolu trenētais klubs sezonu sāka kā pa viļņiem. Četriem zaudējumiem Turcijas līgā pievienojās divas neveiksmes Eirolīgā, kā arī divas uzvaras mājas spēlēs pār “Reyer Venezia” (86:81) un “TTT Rīga” – 60:55.

Kluba vadība reaģēja, atverot maku. Sākumā tika domāts par ASV izlases kandidātes Odisejas Simsas piesaisti. Šī iecere nerealizējās, taču nedēļu vēlāk “Čukurova” noslēdza līgumus ar trīs augsta līmeņa amerikāņu spēlētājām. Tas ir novembra dārgākais pirkums Eirolīgā.

Vācijā dzimušajai Latoijai Antuanetei Sandersai jeb Larai Sandersai kopš 2012. gada ir Turcijas pilsonība, kas ļauj viņai nacionālajā čempionātā piedalīties kā vietējai spēlētājai. Studiju gados Latoija pārstāvēja Maikla Džordana skolu “North Carolina”, bet šoruden kopā ar Šeju Pediju pirmo reizi kļuva par WNBA čempioni “Washington Mystics” rindās.

Bijušā “Tar Heels” spēlētāja Bairona Sandersa sieva Turcijā spēlē kopš 2010. gada. Latoija daudzus gadus pārstāvēja “Kayseri” komandu, palīdzot tai 2012., 2013. un 2017. gadā sasniegt FIBA Eiropas kausa finālu. Vidū bija Eirolīgas ceturtdaļfināls (2014) un starts Turcijas valstsvienībā.

Morgana Taka (Morgan Tuck) kopā ar Breanu Stjuarti un Moraiju Džefersoni kļuva par četrkārtēju NCAA čempioni “UConn Huskies” rindās (2013-2016). Pērn viņa tika iekļauta ASV valstsvienībā, kopā ar Stjuarti izcīnot 2018. gada Pasaules kausu. Pēc tam spēka uzbrucēja spēlēja Ķīnā.

Visbeidzot, “Čukurova” sastāvu papildina “Atlanta Dream” aizsardze Aleksa Bentlija (Alex Bentley). Bijušā NFL spēlētāja Alberta Bentlija bioloģiskā meita uzauga Indianapolē, bet studiju gados pārstāvēja “Big Ten” komandu “Penn State” (2009-2013). Bentlija kļuva par līgas līderi pārķertajās bumbās, bet vēlāk ieguva Baltkrievijas pilsonību.

Turcijas čempionātā var pieteikt četras ārzemju spēlētājas, no kurām laukumā vienlaikus var atrasties trīs. Eirolīgā ierobežojumu nav.


, 2019-11-14 17:16, pirms 4 gadiem
To Pediju, laikam, mūžīgi katrā rakstā pieminēs
, 2019-11-14 19:04, pirms 4 gadiem
Tiešām, Pedija ir atstajusi neizdzešamas sekas autora psihē.
Keitlina Klārka un WNBA komisāre Ketija Engelberta 2024. gada 15.aprīlī. Foto: WNBA

Vanagacs saņem pirmo numuru WNBA draftā, Dignas Strautmanes kolēģe trešā

Otrdienas, 16. aprīļa, rītā pēc Latvijas laika 29. reizi notika Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) jauno spēlētāju izvēles ceremonija. "Indiana Fever" ar pirmo numuru izvēlējās superzvaigzni Keitlinu Klārku, bet trešais numurs tika NCAA čempionei Kamilai Kardozu.
"Kangoeroes Basket" atbalstītāji Beļģijas kausa finālā. Foto: Kangoeroes Basket

Paula Strautmane sasniedz Beļģijas finālu, Kristīne Vītola skolo "Panathinaikos"

Latvijas basketbolistes nedēļas nogalē aizvadīja priekšpēdējās kārtas spēles Spānijas un Itālijas čempionātos. Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket" svētdien, 14. aprīlī, sasniedza Beļģijas finālu. Kristīne Vītola tajā pašā dienā svinēja uzvaru Grieķijas fināla pirmajā spēlē.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.